Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 1 - Trabzonspor: 3 | MAÇ SONUCU VE ÖZETİ! Galatasaray Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'in 30. haftasındaki dev maçta Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 yendi. Galibiyeti getiren golleri; 41. dakikada penaltıdan Sosa, 70. dakikada Novak ve 90+5. dakikada Sörloth kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 90+3'te Seri'den (penaltı) geldi. Öte yandan sarı-kırmızılılarda, 32. dakikada Da Costa'nın yaptığı faulün ardından rakibine tekme atan Feghouli kırmızı kart gördü. Ligde Alanyaspor ile deplasmanda 2-2, sahasında Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak son 2 maçta 4 puan kaybeden Karadeniz ekibi, bu sonucun ardından 61 puana yükseldi ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Ligde son 6 maçında sadece 4 puan alabilen Galatasaray ise 52 puanda kaldı.

        ÇİMŞİR İLE SERİYE DEVAM

        REKLAM

        Trabzonspor, teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde kazanarak yenilmezlik serisini de sürdürdü. Bordo-mavililer, 2 Ocak'ta takımın başına getirilen Çimşir döneminde 13 lig maçında 8 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

        GALATASARAY SON 6 MAÇINI KAZANAMADI

        Galatasaray, Süper Lig'de yaptığı son 6 maçta galibiyet elde edemedi. Galatasaray, 1 Mart'ta 3-0 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasından sonra çıktığı 6 lig maçında Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor'a da mağlup oldu.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        7. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Kamil Ahmet Çörekçi'nin sağdan içeri çevirdiği topa Ndiaye kaleyi cepheden gören bir noktadan gelişine vurdu, savunmaya çarpan top ceza sahası içinde duran Ekuban'ın önüne düştü. Ekuban'ın çaprazdan şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

        10. dakikada ani hücuma çıkan Galatasaray'da Emre Akbaba ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak meşin yuvarlağı Feghouli'ye verdi. Feghouli'nin penaltı noktası civarından şutunda top üstten dışarı çıktı.

        REKLAM

        FEGHOULİ KIRMIZI KART GÖRDÜ

        32. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Feghouli, Da Costa'nın yaptığı faulün ardından bordo-mavili rakibine tekme attı. Hakem Cüneyt Çakır VAR incelemesinin ardından Feghouli'yi kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

        PENALTI VAR: 0-1

        41. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. 38. dakikada Ekuban sağdan ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı içeri çevirdi, ön direkte Sörloth'un vuruşunda top auta çıktı. Ancak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır pozisyonu VAR'dan yeniden inceledi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sosa fileleri havalandırdı: 0-1

        10 kişi kalan Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Mariano ve Ömer Bayram oyundan alınırken, Martin Linnes ve Jesse Sekidika oyuna dahil oldu.

        53. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında savunmadan seken topu önünde bulan Badou Ndiaye'nin, ceza yayından kaleye gönderdiği sert şutunda Okan Koçuk sağ köşeden topu kornere çeldi.

        REKLAM

        NOVAK SAHNEDE: 0-2

        70. dakikada Trabzonspor, Filip Novak'ın golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Jose Sosa'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Filip Novak'ın, arka direkte Jesse Sekidika'nın üzerinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Okan Koçuk'un yanından ağlarla buluştu.

        73. dakikada Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası içinden şutunda Marcao'ya çarpıp kaleye yönelen topu kaleci Okan Kocuk son anda kornere çeldi.

        90+1. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Hüseyin Türkmen'in ceza sahası içinde Taylan Antalyalı'ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 90+3. dakikada topun başına geçen Seri, topu filelere gönderdi: 1-2

        90+5. dakikada Trabzonspor skoru 3-1 yaptı. Orta alanda topla buluşan Sörloth hızla soldan ceza sahasına girdi ve sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-3

        Galatasaray: 1 - Trabzonspor: 3

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        Galatasaray: Okan Kocuk, Mariano (Dk. 46 Linnes), Donk, Marcao, Saracchi (Dk. 77 Şener Özbayraklı), Seri, Taylan Antalyalı, Belhanda (Dk. 77 Emin Bayram), Feghouli, Ömer Bayram (Dk. 46 Sekidika), Emre Akbaba (Dk. 83 Yunus Akgün)

        Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi (Dk. 71 Serkan Asan), Hüseyin Türkmen, Da Costa, Novak, Abdulkadir Parmak (Dk. 77 Doğan Erdoğan), Sosa (Dk. 86 Nwakaeme), Ndiaye (Dk. 71 Guilherme), Abdülkadir Ömür, Ekuban (Dk. 86 Bilal Başakçıoğlu), Sörloth

        Goller: Dk. 41 Sosa (Penaltıdan), Dk. 70 Novak, 90+5 Sörloth (Trabzonspor), Dk. 90+3 Seri (Penaltıdan) (Galatasaray)

        Kırmızı kart: Dk. 32 Feghouli (Galatasaray)

        Sarı kartlar: Dk. 18 Saracchi, Dk. 40 Donk (Galatasaray), Dk. 30 Da Costa, Dk. 63 Sörloth, Dk. 90+2 Hüseyin Türkmen (Trabzonspor)

        DEPLASMANDA DA FIRTINA

        Trabzonspor, dış sahada da bu sezon başarılı bir grafik sergiliyor... Bu sezon deplasmandaki tek yenilgisini 23 Eylül 2019 tarihinde Demir Grup Sivasspor karşısında 2-1'lik sonuçla alan bordo-mavili takım, 285 gündür dış sahada karşılaşma kaybetmiyor. Karadeniz ekibi, bu sezon 15 dış saha maçında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak ligde en başarılı takım konumunda bulunuyor.

        SARACCHI CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Galatasaray’da Trabzonspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırındaydı. Marcelo Saracchi, Ömer Bayram, Jean Michael Seri ve Sofiane Feghouli sınırda olan isimlerdi. Mücadelenin 18. dakikasında sarı kart gören Saracchi, cezalı duruma düştü. Uruguaylı sol bek, gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Aytemiz Alanyaspor maçında takımını yalnız bırakacak. Devre arasında Galatasaray'a transfer olan 22 yaşındaki futbolcu 11 Süper Lig, 1 de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 12 resmi müsabakaya çıktı ve 1 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ