Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Göztepe - Galatasaray maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        Serdar Ali Çelikler: Önce teşhis

        "Önce teşhisin doğru konması lazım. Doğru teşhis şudur: Fatih Terim bu sezona iyi hazırlanmamış. Ali Koç'a; stattaki Divan restorana konsantre olduğu kadar işine olmamış. Hala maçtan sonra bile laf sokma peşinde.. E bu maçta takımını 'doldurabileceği-ateşleyebileceği' bir Gökhan Çıra olayı da bulamayınca sonuç bu oldu."

        2

        "Fatih Terim'in devre arasında önce kendini kampa alması lazım. Çünkü baştan sona teşhisleri yanlış. G.Saray'ın gayet yeterli bir kadrosu var. Oyuncular bireysel olarak yetenekli isimler."

        3

        "Terim'in 1 yıl kötü sezon geçirmeye hakkı var mı var. Ama önce kötü bir sezon geçirdiğini, öncelikli işi dışında her şeyle ilgilendiğini ve medyasının kendisini hiç eleştirememesine karşın sanal düşmanlar yaratma taktiğinin eskisi kadar işe yaramadığını kabul etmesi gerek. Teşhisi kendi üzerinden koyamazsa tedavi de yapamaz."

        4

        Rıdvan Dilmen: Şampiyonluk ihtimali yok

        "Şu Galatasaray'ın şampiyon olma ihtimali var mı? Bence yok...Göztepe kendi evinde 3, deplasmanda 3 maç kazandı. Haftaya Sivasspor'a 3 oyuncusu eksik gidiyor. Çünkü konsantrasyonu yüksek. Göztepe son pasları iyi yapabilse ilk yarı 3'e gidebilirdi."

        5

        "Ömer yorgun, Babel maçın devamında yoruldu. Falcao da öyle. Çok istekli ama yaratamıyor. Kırılma anlarından biri karşı karşıya yakaladı ama atamadı."

        6

        "Selçuk uzun süredir oynamıyor, bugün de basit oynadı. Donk ve Marcao hantal. Fatih Terim, tartışmasız 10'uncu da olsa Galatasaray'da yoluna devam eder, etmeli... Fazlasıyla bu kredisi vardır. Taraftarlar da bunu ister."

        7

        Uğur Meleke: Bunun adı iflas

        "Dün İzmir’de dakikalar 61’i gösteriyordu. Topu taşıyan Halil, yanında koşan Belhanda idi. Belhanda kaleye 60 metre varken Halil’le yan yanaydı. Faul yapmayı tercih etmedi. Oyuncunun seçimidir bu, diyecek bir şey yok."

        8

        "Ancak orada faul yapıp kart görmeyi göze alamayan ve golü seyreden Belhanda, bir dakika sonra kaptırdığı topun ardından Soner’e, iki dakika sonra da çift dalmak suretiyle Halil’e faul yapmayı denedi. Bu 3 dakikalık bölüm, Galatasaray’ın özeti gibi. Sarı kırmızılarda soyunma odasının nizamı yok. Sahada bir başıboşluk hakim."

        9

        "Galatasaray'da şu anki durumun adı ‘iflas’... İflasın nedeni puan tablosu ya da dünkü netice değil. Düşünsel bir iflas var sahada. Yönünü kaybetmiş bir oyuncu grubu var. Ne oynadığını anlayamadığınız bir takım var. Bunun da bir numaralı müsebbibi, şüphesiz ki Fatih Terim..."

        10

        Erman Toroğlu: Kartondan aslan!

        "90 dakikanın sonunda Galatasaray için yazacağımız tek cümle şu: Malumun ilamıdır. Bu maçtan sonra lig Galatasaray için bitmiştir. Fatih Terim devre arası hikayelerini bıraksın, La Fontaine'den masalları da bıraksın."

        11

        "Göztepe ilk yarı biraz ürktü. Baktılar ki karşılarındaki Galatasaray, kartondan aslan. Biraz gelmeye başladılar maç bir anda 3-4 olurdu."

        12

        Güntekin Onay: Kadro kalitesinde sorunlar...

        "Dün önde Falcao-Babel ikilisiyle maça başlayan Galatasaray’ın, orta alanın merkezinde savunmanın önünde temposu yerlerde olan Selçuk ile oynaması ve bu deplasmandan galibiyet beklemesi ciddi bir iyimserlik."

        13

        "Ayrıca yenik durumdayken oyuna Adem Büyük, taylan ve Emre Taşdemir kurtarıcı olarak giriyorsa Galatasaray’ın kadro kalitesi konusunda da büyük sorunları olduğu ortada."

        14

        Levent Tüzemen: Babel inadı

        "Babel bütün pozisyonlarda Falcao'nun alanını işgal etti. Egoist yapısıyla G.Saray'a hücumda zarar verdi. G.Saray gibi büyük bir takımın 3 pas sonunda gol yemesi bence sorgulanmalı."

        15

        "Hele hele Belhanda'nın orta alanda Halil'i imkanı olmasına rağmen indirmemesi anlatılamaz. Bir oyuncu kartı takımının menfaati adına görmesi gerekiyorsa görmelidir. Fatih Terim'in hâlâ Babel'den vazgeçmemesi G.Saray'a çok büyük zararlar verdi."

        16

        Şansal Büyüka: Tanımakta zorlanıyorum

        "Galatasaray’ın bu kadar rahat oynadığı, bir uzun topla pozisyon bulduğu dakikalarda Babel çok etkisiz kaldı. Düşündüm, hafta içinde parası üç gün geç kaldı diye Galatasaray Kulübü’ne protesto çeken bu Babel değil mi? Keşke Galatasaray’ın da 'paranı verdik, oynasana be kardeşim' diye Babel’e protesto çekme şansı olsa..."

        17

        "Galatasaray’ı tanımakta zorlanıyorum, Fatih Hoca’yı tanımakta zorlanıyorum, son iki yılın şampiyonu futbolculara inanamıyorum. Ne oldu size böyle, ne oldu?"

        18

        Hakan Can: Futbol mucizesi olur

        "Galatasaray’ın bu sezon şampiyon olabilmesi bir futbol mucizesi olur. Göztepe maçının esami listesine ancak 17 oyuncu yazılabildi. Galatasaray’ın ilk 11’inde 34 yaşında 1, 33 yaşında 6 oyuncu vardı."

        19

        "Takımın en genci 23 yaşındaki Marcao, ondan sonraki Ömer Bayram (28)! Rakipleri kadar koşamayan, yüksek şiddette koşu yapamayan futbolcularla yapılan kadro planlaması resmen iflas etmiştir."

        20

        Serkan Korkmaz: Sezon finali

        "Diyelim ki; G.Saray'ın sakat, cezalı ve kadro dışı hiçbir oyuncusu yok. O geniş oyuncu havuzunda her birimizin farklı bir ideal takım yazacağını sanıyorum."

        21

        "Skordan bağımsız ortaya konan performans uyarınca diyorum ki; 31,5 yaş ortalamalı Galatasaray'ın dün akşamki performansı gerçek bir sezon finalidir. Milyonlarca taraftardan hala şampiyonluk hayali kuran var mıdır merak ediyorum."