Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray YORUMLAR| Göztepe - Galatasaray maçının yazar yorumları! Kerem Aktürkoğlu için ne dediler? - SPOR haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Bir büyük takımdan puan almak istiyorsanız 2 ve 3. Bölgesinde mutlak rakipten kalabalık olmalısınız. Göztepe 2’de hep eksik kaldı. Bu durumda pozisyon üstünlüğü Galatasaray için kaçınılmazdı. İlk yarıda fark daha büyük olabilirdi.

        2

        İkinci yarıya Ünal Karaman Ndiaye - Esiti değişikliği ile orta saha merkezinde sayısal eşitlik sağlayarak başladı. Bu Galatasaray hakimiyetini kesmedi ama daha zor 3’e geçmeye başladılar. Göztepe oyunu alamadı, hızlı da çıkamadı. Ünal Karaman planını geçtiğimiz haftanın Galatasaray’ına göre yapmıştı. Onu değişikliği beklemeye iten de erken gelen güzel gol oldu. Bir anlamda tuzağı bu oldu.

        3

        Kerem için mükemmel bir akşamdı. Penaltı dahil ince vuruşlarla zor bir kaleciyi 3 kez geçti. İrfan Can’ın sahanın iyilerinden biri oluşu da Galatasaray’ın üstünlüğünü anlatıyor sanırım.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Halil ve Kerem'in hız ve çabukluğuna Gedson'un mükemmel oyunu da eklenince Galatasaray çok rahat bir galibiyet aldı. İlk devreyi 4-5 golle bitirebilecek oyun vardı. Son 20 dakikada oyuncu değişiklikleri ile tempo düşse de 7 gol atabilirdi Galatasaray...

        5

        Halil'i çok beğendim. İlla pivot santrfor olmasının gerekmediğini gösterdi. Maçın adamı elbette Kerem'di. Dünya futboluna damga vuran golcü kanat forvetlerinden enstantaneler sundu. Hat-trick yakıştı. Bu sonuçla Galatasaray yeniden şampiyonluk yarışına tutundu.

        6

        ŞANSAL BÜYÜKA: Güncellenen dünya futbolunun vazgeçilmez önceliği; çabuk, hızlı ve kıvrak olmak… Hepsi birden Kerem Aktürkoğlu’nda var… Üstelik her yerden vuruyor, ilk fırsatta vuruyor, gol vuruşunu iyi beceriyor…

        7

        “Bazılarının yokluğu, bazılarının varlığını göstermek adına büyük şanstır” derler… Kerem bu şansı süper kullandı… Kerem böyle oynayacaksa, “eski pabuçları atın”, Kerem’e bakın, Kerem’i oynatın.

        8

        Galatasaray nihayet üç maç sonra kazandı… Haftalardır Florya’nın üstüne çöken kara bulutların arasından güneş ilk defa yüzünü gösterdi… Galatasaray ilk defa bu kadar sağlam oynadı…

        9

        Başkan Mustafa Cengiz’in hafta arası “şerefiniz - haysiyetiniz” diyerek futbolculara ağır bir gönderme yapması elbette Galatasaray gelenekleriyle örtüşmüyor… Ama Göztepe maçındaki futbolu görenler “Başkanın sözleri işe yaradı” diyor…

        10

        Ne gerek vardı bu tatsızlıklara… Madem bir hırsınız, bir tepkiniz, bir duygunuz, bir coşkunuz var, bugüne kadar niye sakladınız... Başkanın ağzına niye malzeme verdiniz… Çok geç kaldınız ama, halen imkansız değil… Yeter ki bu rüzgar bir maçlık olmasın...

        11

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray iyi mücadele etti. Hem kendi oynadı hem de rakibini oynatmadı. Çok futbolcuyla hücuma gidip, defans yaptılar. 3 gol atan Kerem ilk yarının sonuna doğru kendi ceza alanının 4 metre dışında top almak isterken sarı kart yedi.

        12

        Bu bile Galatasaray'ın dün akşamki halini en iyi gösteren olaydır. Kerem'in birinci ve ikinci gol vuruşları üst düzey futbolcu vuruşuydu. Bu iş böyledir. İki santrfor sakatlanmasa belki de bu çocuğu göremeyecektik.

        13

        BÜLENT TİMURLENK: Trabzonspor maçı öncesi Kerem'in hat-trick'i, haftalar sonra Saracchi'nin dikine oynayan takımda veriminin artması ve Taylan'ın varlığı Galatasaray için artılar.

        14

        Ancak yine de çarşamba günü Halil'in yerinde Mostafa ya da Falcao olmalı. "11 günde 4 maç fikstüründen çok sürpriz çıkar" demek zor değildi. Bakalım Galatasaray bu fikstürün öznesi mi yoksa fırsat bileni mi olacak?

        15