Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş HDP'nin İstanbul mitinginde konuştu: Kenan Evren'in cenazesine katılmayacağız

        Demirtaş, Başakşehir Bayramtepe Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde, zorlu yollardan geçerek bugünlere geldiklerini söyledi.

        HDP'nin ezilen halkların umudu olduğunu belirtenDemirtaş, "Halkın ödediği bedeller büyüktür. Bizler o bedele saygı duyarak siyaset yapacağız ve eğer başarılı olursak ortaya çıkacak başarı sizin sayenizde olacak" diye konuştu.

        Demirtaş, şimdiye kadar HDP'nin "Niye Türkiye partisi değil" diye eleştirildiğini ifade ederek, "HDP niye bütün Türkiye'yi kucaklayan siyaset yapmıyor diye eleştiriyorlardı. Haklı ya da haksız. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde HDP'liler çalışma yürütüyor. 550 adayımızla bütün Türkiye'ye barış ve kardeşlik mesajları taşıyoruz. Bütün Türkiye'de birlikte yaşamanın güzelliğini anlatıyoruz" diye konuştu.

        Türkiye'de farklı kimlikler ve inançların var olduğunu vurgulayanDemirtaş, "AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren insanları asla düşman olarak görmeyin. Kimsenin sizi de düşman olarak görmesine izin vermeyin. Partiler ve seçimler gelip geçici, insanlık kalıcıdır" şeklinde konuştu.

        Demirtaş, ilkeli, dürüst ve ahlaklı siyaset yapacaklarını kaydederek, "İstiyoruz ki bütün Türkiye toplumu böyle bir siyasete destek versin. HDP'nin Türkiye'nin bütün yaralarına merhem gibi gelen bu barış ve kardeşlik mesajına bütün Türkiye el versin. Bizi baraj altında bırakarak Türkiye'ye ne kazandıracaklar" ifadelerini kullandı.

        "BİZSİZ BU ÜLKENİN TADI TUZU OLUR MU?"

        Demirtaş, HDP'nin bu ülkenin gerçeği olduğunu belirterek, "Bizsiz bu ülkenin tadı tuzu olur mu? HDP olmadan ülkenin rengi soluk kalır. Bırakın HDP'yi diğer partilerin tamamının parlamentoya girmesi lazım. Her partinin seçmeni kıymetlidir. HDP parlamentoya giremezse kim kazanmış olacak?" dedi.

        Demirtaş, ülkenin gerçek sahibinin halk olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

        "Yüreği yanık anneler, 40 yıllık çatışma ve savaş ortamında evladını yitirmiş olanlar, asker, gerilla, polis anaları barışı en çok siz hak ediyorsunuz. Yüreği barış hasretiyle yanıp tutuşan anneler, sizler bu ülkede en fazla özgürlüğü, kardeşliği hak ediyorsunuz. Söz veriyoruz size çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin dağlarında kurşun sesi değil, kuşların sesi olana kadar barış yolundan ayrılmayacağız."

        Demirtaş, halk için yapılan iyi ve hayırlı her şeyin arkasında olduklarını belirterek, HDP'nin artık ülkenin gidişatını değiştirecek bir noktaya geldiğini söyledi.

        "KENAN EVREN'İN CENAZESİNE KATILMAYACAĞIZ"

        SelahattinDemirtaş, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesine katılmayacaklarını belirterek, "Resmi tören yapacaklarmış. Kim katılacak izleyelim hep beraber. Biz tek bir HDP'li ne resmi törene, ne de cenazesine katılmayacak. Bu kadar anneye acı çektirmiş, işkenceleriyle idamlarıyla yüz binlerce anneye acı çektirmiş birinin cenazesine tek bir HDP'li katılmaz, katılamaz. Bu kadar annenin acısına haksızlık olur" diye konuştu.

        HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da artık bu coğrafyada kimsenin savaş istemediğini belirterek, "Hiçbir anne artık ağlamak istemiyor. Ne asker annesi, ne bir polis annesi, ne de bir gerilla annesi. Tüm anneler hep birlikte el ele verelim" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ