Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Brüksel nerede, nereye bağlı? Brüksel nerenin başkenti?

        Belçika'nın başkenti olan Brüksel, ülke çapındaki üç federal bölgeden birisi olan Brüksel Bölgesi'nin başkenti olarak bilinir. Asırlar önce bir bataklığın kurutulmasıyla birlikte ortaya çıkan Brüksel, ismini de buradan almıştır. Aynı zamanda Avrupa için de ayrı bir konuma sahip olan şehir, Avrupa Birliğinin de başkenti olarak kabul edilir.

        BRÜKSEL VE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ HAVAALANI KONUM HARİTASI

        Harita

        BRÜKSEL HAVALİMANI GÜVENLİK GEREKÇESİYLE UÇUŞ TRAFİGİNE KAPANDI

        Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından güvenlik gerekçesi ile 2 gün uçuş trafiğine kapandı. Brüksel'de Metro ve bazı tramvay seferleri iptal edilince Türkiye'ye gelmek isteyen havayolu yolcuları Brüksel Havalimanı'na yakın olan Köln, Düsseldorf, Lüksemburg, Rotterdam, Paris ve Amsterdam kentlerinin Havalimanlarına taksi ile gidiyor. Burada bilet değişikliği yapan yolcular daha sonra havayolu ile İstanbul'a dönüyor. Brüksel'e gidecek olan yolcular ise yine bu kentler üzerinden Brüksel'e ulaşıyor.

        THY İSTEYENE PARAİADESİ YAPIYOR

        Türk Hava Yolları (THY), 25 Mart tarihine kadar İstanbul Brüksel ve Brüksel İstanbul biletli yolcularının biletleri ücretsiz değiştiriyor. Biletli yolcular ücret kuralı bakılmaksızın isteyen yolcularına para iadesi, isteyen yolcularına da 15 Nisan tarihine kadar bilet süresi uzatması yapabileceği öğrenildi.

        Türk Hava Yolları (THY), Brüksel Havalimanı'nda yaşanan patlamanın ardından güvenlik gerekçesi İstanbul Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Brüksel'e yapacağı seferlerini karşılıklı olarak 25 Mart tarihine kadar iptal kararı almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ