Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin genel başkan adayı Binali Yıldırım

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

        "ARAMIZDA MİLİM FARK YOK"

        AK Parti'nin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarını arz eden Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir" mesajını verdi.

        SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

        4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti kongresinin toplanacağı ve Ahmet Davutoğlu'nun da bu kongrede aday olmayacağı öğrenilmişti. Bu görüşmenin ertesi günü toplanan MYK'nın ardından Davutoğlu kararını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştu.

        Kongre kararının alınmasının ardından AK Parti teşkilatı ve milletvekilleriyle temayül yoklaması yapıldı. Kapalı zarf ile "Genel başkan kim olsun" sorusu yöneltilirken sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de istişare edildiği belirtildi.

        ÜÇÜNCÜ GENEL BAŞKAN

        Binali Yıldırım,2. Olağanüstü Büyük Kongre'nin ardından Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ