Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Köln’de CHP'liler Kılıçdaroğlu'na destek olmak için toplandı

        GAZETE HABERTÜRK

        Amanya’nın Köln kentindeki Heumarkt Meydanı’nda toplanan CHP’liler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde yapılan saldırıları kınadı.

        Mitinge CHP’nin Avrupa teşkilatlarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları da katılım gösterdi. Mitingin açılış konuşmasını yapan CHP Köln Teşkilatı’ndan Özgür Uçma, Türkiye’deki siyasi ortama dikkat çekerek, “Ülkemizin adı talanla, yolsuzlukla, rüşvetle, meydanlarda patlayan bombalarla, katledilen gençlerle, savaşla, temel hak ve özgürlüklerin ihlalleri, doğanın tahribatıyla anılır oldu. Parlamento etkisizleştirildi, Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri talimatla çalışmaya başladı” dedi.

        CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam ise “Ödenmesi gereken bir bedel var ise bunu ödemekten asla çekinmiyoruz, asla korkmuyoruz.Laik, demokratik ve özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracak ve yapılan adaletsizliklerin, saldırıların hesabını teker teker soracağız. Feriştahınız gelse bizi asla yıldıramazsınız, korkutamazsınız” diye konuştu.

        CHP Antakya Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolara ilişkin olarak ilişkin, “Siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakın, şehit cenazelerine gittiği için genel başkanımızı orada yuhalatabiliyorlar ve önüne kurşun atabilecek kadar cüretkâr olabiliyorlar. Sizin kurşunlarınız bize vız gelir” ifadesini kullandı.

        'BABASIZ BIRAKILAN ÇOCUKLAR'

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Babalar Günü dolayısıyla Twitter hesabından mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında “Evlatlarına iyi örnek olmayı amaç edinen ve babasız bırakılan çocukların acısını yüreğinde hissedebilen babaların Babalar Günü’nü kutlarım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ