Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Haberal'ın annesi vefat etti

        94 yaşındaki Medine Haberal, uzun süredir Ankara Başkent Üniversite Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Medine Haberal'ın cenazesi ile ilgili işlemler başlatıldı.

        Haberin duyulmasının ardından Haberal'ın yakınları Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

        Medine Haberal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Zonguldak'a götürüldü.

        HABERAL'A 2 GÜN İZİN VERİLDİ

        Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın avukatları, mahkemeye dilekçe yazarak Haberal için istedi.

        Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal, tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bu haber üzerine harekete geçen Haberal'ın avukatları, mahkemeye bir dilekçe sundu.

        Dilekçede, Haberal'ın annesinin ölümünü dile getirilerek, cenaze işlerinde bulunması için Haberal adınaistenen izin verildi

        CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın 72 saatlik izin talebi kabul edildi, annesi Medine Haberal yarın öğle vakti defnedilecek.

        KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal'ın annesinin vefatından dolayı, Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. CHP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın bugün vefat etmesi üzerine Kılıçdaroğlu da, Medine Haberal'ın oğlu, Mehmet Haberal'ın da kardeşi Ali Haberal'ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, "En büyük acılardan, üzüntülerden birini yaşıyorsunuz. Anneniz Medine hanımefendinin yaşamını yitirmesinden biz de büyük acı ve üzüntü duyduk. Milletvekili arkadaşımız Sayın Mehmet Haberal'ın Silivri Toplama Kampı'nda olması ve annesi son nefesini verirken bir evlat, bir hekim olarak yanında bulunamaması acımıza acı, üzüntümüze üzüntü kattı. Anneniz hanımefendiye rahmet, şahsınızda başta Milletvekili arkadaşımız Mehmet Haberal olmak üzere Haberal ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

        HABERAL ZONGULDAK'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

        Mahkemeden annesinin vefatı üzerine izin alan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Zonguldak'ta yapılacak cenaze törenine katılmak için Silivri Cezaevi'nden ambulansla yola çıktı.

        İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, annesi Medine Haberal'ın (93) cenaze törenine katılmak için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün tahsis ettiği ambulans ile Silivri Cezaevin'den çıkış yaptı. Akşam saat 22.00'de cezavinden ambulansla ayrılan Mehmet Haberal'a izin süresince birlikte olacağı 22 askeri personelin de eşlik ettiği öğrenildi. Mahkemenin iki gün cenazeye katılma izninin ardından yol izniyle beraber 72 saat izinli sayılan Haberal, karayolu ile Zongukdak'a giderek, annesinin yarın yapılacak cenaze törenine katılacak. Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ