Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe HJK Helsinki - Fenerbahçe maçı sonrası yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe maçı önde Arda (16), Fatih (18), Muhammed (20) üçlüsüyle bitirdi. Valencia’nın olağanüstü oyunuyla gelen galibiyet kadar heyecan verici, tazeleyici bir durum bu. Çok başarılı bir baskı yaptıklarını da söylemek lazım. Fatih’in goldeki bileşik hareketiyse kreması oldu işin.

        2

        Baştaki pres Valencia’nın öndeki güç ve becerisiyle takımı değiştirdi. Hepimiz gelecek santrforu merak ediyoruz ama onun geçen sene hücuma geçtikten sonra yaptığı etkiyi yapacak bir isim bulmak kolay değil. Etrafındaki herkesin seviyesini yükseltiyor. O varken Sangare yaptığı koşunun bir manası olduğunu hissediyor.

        3

        Fenerbahçe’nin şu ana kadar en komple oyununu oynadığını söyleyebiliriz. Keyif aldılar, keyif verdiler.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Yaklaşık 2 yıldır aynı şeyi söylüyorum: Düzen ve sistem.. Bir teknik adamda bulunması gereken ilk özellik.. İdman bilgisi de varsa bir puan daha ekleyin. Oyuncu gelişimi de sağlıyorsa iki puan daha. Hele hele bir de çizilmiş hücum planları yazabiliyorsa o çok çok iyi bir hocadır.

        5

        Vitor Pereira gayet iyi bir hoca. İdman performansı hariç kendisine inanıyor ve güveniyorum.

        6

        İşte geçen sezon, Belözoğlu gelene kadar 1 kez bile santrafor oynatılmayan Enner, işte satış listesine konacak Nazım, işte Tisserand, işte kesin gönderilecek Zajc, hatta geçen sezon mutsuzluğu her halinden belli olan bu sene sisteme-düzene ve taktiğe inandığı için ses çıkarmadan oynayan Sosa.. Bunların hepsi değer kazanan isimler. Muhammed ve Arda da artık 2 yeni transfer.

        7

        2003 doğumlu Fatih'in ilk Avrupa maçında gol atıp hocasına koşmasının arkasında çok önemli hikayeler yatıyor. Kendimize soralım, rakip zayıf olsa da Avrupa maçında 3 gencecik oyuncuyu birden oynatan bir hoca hatırlıyor muyuz? Vitor, tek tek tabuları kırıyor.

        8

        İBRAHİM YILDIZ: İlk karşılaşmanın tek golünü atan Muhammed, Arda ve Fatih, HJK Helsinki karşısında son anlarda sahadaydılar. Forveti bu gençlerden oluşturan Fenerbahçe’de gençlik aşısı tuttu diyebiliriz. Fatih attığı golle hocasının verdiği görevi yerine getirdi.

        9

        Avrupa maçında 3 genç oyuncunun aynı anda sahada yer alması Fenerbahçe adına ilklerden birisiydi. Portekizli hocanın genç oyunculara güvenmesi ve şans vermesi cesaret isteyen bir tercihti.

        10

        UĞUR MELEKE: Vitor Pereira’nın ilk Türkiye macerasında da aslında yapmak istediği buydu: Kadıköy’de sıfırdan yepyeni bir anlayış tesis etmek istiyordu. Kendisi okullu bir hoca. Bu kez aradığı ortamı buldu sanki. Fenerbahçe oyuncu grubunu istediği gibi şekillendiriyor, soyunma odasında en güçlü figür o.

        11

        İstediğini kenarda oturtup, istediğini değiştirebiliyor. İstediği formasyonu oynatabiliyor. Bu özgürlük de ona bildiklerini sahaya yansıtma fırsatı tanıdı. Dün Helsinki’de izlediğimiz takım da tam anlamıyla onun takımı. Tepeden tırnağa onun hayali. HJK Helsinki takımı karşısında sadece kalitesiyle değil mücadelesiyle de fark yaratan bir Fenerbahçe seyrettik. Bu da şüphesiz ki bir Vitor Pereira başarısı.

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: Enner Valencia 52'de attığı estetik golüyle skoru 3-1 yaptı ve aslında maçın bitiş düdüğünü çaldı. Ama 80'den sonra, Fatih'in (18) de oyuna girmesiyle, Fenerbahçe'nin ön tarafı Arda (16) ve Muhammed (20) ile 18 yaş ortalamasına geldi.

        13

        Bu çocuklar bir tane kendileri attılar, bir tane de rakibe kendi kalesine attırdılar. Sadece beş gollü bir zafer gecesi değildi yaşanan, birbirini kucaklayan oyuncuların kalplerini taraftarla birleştirmesiydi. Kazanmanın, tur atlamanın öne geçtiği bir maçtı bu.

        14

        ERCAN GÜVEN: Fenerbahçe bir hafta önce İstanbul’da da yenmişti HJK Helsinki’yi ama sahadaki performansını Pereira’dan başka beğenen olmamıştı… Ve görüldü ki, günde bir metre büyüyen bambu gibi bir haftada ikiye katlanmış, oturmuş, daha hızlı, daha önde, rakip sahaya kurulmuş bir oyuna evrilmişti Fenerbahçe. Hem de 7 eksiğine rağmen.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ