Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul kulüplerini ziyaret etti - Futbol Haberleri

        Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, iş dünyası temsilcilerini ve İstanbul'daki 3 büyükleri ziyaret etti.

        Kurum, ilk olarak Tüpraş Stadı'nda, Beşiktaş Spor Kulübü yöneticileriyle bir araya geldi. Kulüp Başkanı Hasan Arat ve yöneticilerce karşılanan Kurum'a, Cumhuriyet'in 100, Beşiktaş Spor Kulübü'nün ise 120. yılı sebebiyle tasarlanan, isminin yazılı olduğu 34 numaralı 2023-2024 sezonu formalar hediye edildi.

        Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Kurum, gün boyu spor kulüplerini ziyaret edeceğini dile getirdi.

         Hakan Ural'dan G.Saray ve F.Bahçe'ye çağrı
        Hakan Ural'dan G.Saray ve F.Bahçe'ye çağrı Haberi Görüntüle

        Murat Kurum, ilk nokta olan Beşiktaş'ın, 120 yılı aşkın bir maziye sahip, Türkiye'nin en güzide kulüplerinden biri olduğunu, taraftarının siyah ve beyaz aşkını çok iyi bildiklerini söyledi.

        REKLAM

        Kurum, "Beşiktaş'ımız gibi ülkemizin marka değeri olan spor kulüplerinin hep yanında olmaya gayret gösterdik. Hem bakanlığım döneminde hem genel müdürlük yaptığım dönemde de spor kulüplerinin bizden bir talebi, ihtiyacı varsa bir telefon kadar yakın olduk. Bunu da bugün kıymetli Başkanıma ifade ettim." diye konuştu.

        Bakanlığı döneminde Türkiye'de UEFA standartlarına uygun 19 stadyum inşa edildiğini belirten Kurum, ayrıca çocukların ve gençlerin spor yapacağı merkezleri yaptıklarını kaydetti.

        "BİZ HEP SPORUN YANINDA OLDUK"

        Kurum, spor kulüplerinin tesisleşmesi adına taşın altına ellerini koyduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "1 Nisan sabahı da Beşiktaş Spor Kulübümüzün tesisleşmesi, altyapı tesislerini güçlü bir şekilde kurabilmesi, orada yeni Sergen Yalçın'lar, Metin-Ali-Feyyaz'ların yetişebilmesi, bu tesisleri kazandırmak için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyacağımızı bugünden sizlerin huzurunda da ifade etmek istiyorum. Biz, hep sporun yanında olduk ve bu manada da olmaya devam edeceğiz. Beşiktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim' sözünü şiar edinmiş bir kulübümüzdür. Biz de bugün aynı duygularla gençlerimizin zeki, çevik, ahlaklı, spor yapabilecek Türk gençliğinin yetişmesi alanında da elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız."

        REKLAM

        Göreve geldiklerinde her türlü desteği bu manada gençliğe ve İstanbul'a vereceklerini vurgulayan Kurum, burasının birçok medeniyeti ve kültürü birleştiren bir kent olduğunu anımsattı.

        Amaçlarının bu medeniyetin, kültürün, sanatın içinde İstanbul'u spor şehri de yapmak olduğuna dikkati çeken Kurum, "Her mahallesinde gençlerimiz güvenle, huzurla spor yapabilsinler. İstanbullular her sabah ama Beşiktaş Meydanı'nda ama Kadıköy sahilinde ama mahallelerin içerisinde kuracağımız spor tesislerinde aileleriyle birlikte huzur içerisinde yürüsünler, koşsunlar, spor yapsınlar. Buralardaki tesislerimizde, altyapı tesislerimizde, amatör spor kulüplerimizle büyük kulüplerimizi birleştirip, o kardeşlik hukukunu mahalleye çekmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

        Murat Kurum, İstanbul'da Avrupa şampiyonaları, olimpiyat oyunları ve büyük spor organizasyonları yapılması üzerine çalışmaları olacağını belirterek, spor turizminin önemine değindi.

        Tüm kulüplerin, kendilerinin kardeşi ve bu manada çözüm ortağı olacağının altını çizen Kurum, İstanbul'daki 3 büyük spor kulübüyle birlikte ilçe ve Anadolu takımlarıyla da çalışacaklarını bildirdi.

        REKLAM

        "TÜM KARDEŞLERİMİZ GÜVEN, HUZUR İÇERSİNDE VE ZAMANINDA MAÇA YETİŞEBİLECEKLER"

        Kurum, bir basın mensubunun, futbol maçlarında taraftarların girişleri ve çıkışları sırasında oluşan trafiğe yönelik çalışmalarını sorması üzerine, şunları paylaştı:

        "Trafik çilesi sadece taraftarımızın değil, tüm İstanbulluların bugün yaşamış olduğu bir durum. Trafik sorununun çözümüne ilişkin gerekli adımları hızlı bir şekilde, acil eylem planları çerçevesinde atacağız. Beşiktaş taraftarı, maça gelen tüm kardeşlerimiz, güven, huzur içerisinde ve zamanında maça yetişebilecekler. Yani gelip burada saatlerce beklemek zorunda kalmayacaklar. Buna ilişkin de projelerimiz var. İnşallah önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde açıklayacağız."

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Arat ise Murat Kurum'un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendisine seçim yarışında başarılar diledi.

        GALATASARAY'A DA ZİYARET

        Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beşiktaş'ın ardından Galatasaray Spor Kulübü'nü ziyaret etti. RAMS Park'ta gerçekleşen ziyarette, Kurum'u Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek karşıladı. Kurum ve Özbek görüşmelerin ardından Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda basın açıklaması yaptı. Kurum'a Galatasaray tarafından Cumhuriyet'in 100'ncü yılına özel olarak tasarlanan Galatasaray forması hediye edildi. Kurum, sporda tesisleşmenin, altyapının ve spor turizminin önemine değindi, 6 Şubat Depremi'nde İstanbul kulüplerinin desteklerine, çalışma ve çabalarına teşekkür etti.

        "KULÜPLERİMİZ TAKDİRE ŞAYAN BİR DURUŞ SERGİLEDİLER"

        6 Şubat depremlerinde yaşananlara değinen Kurum, "Gerek konteyner kent gerek kalıcı konutlar noktasında kulüplerimiz bu kadar finansal yükleri olmasına rağmen gerçekten takdire şayan bir duruş sergilediler. Bu manada da spor kulüplerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

        "İSTANBUL KULÜPLERİMİZİN ZİYARETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ"

        Ziyaretiyle ilgili konuşan Kurum, "Sporu, sporcumuzu, İstanbul'un rengini temsil eden üç büyük kulübümüzü ziyaret etmiş olacağız. Ardından da yine İstanbul kulüplerimizin ziyaretlerine devam edeceğiz. Galatasaray'ımız çok köklü bir kulübümüz. Yüz yılı aşkın bir geçmişi olan, başarıları olan UEFA kupasıyla, Avrupa Şampiyonaları'ndaki başarısıyla, Türkiye liglerindeki başarısıyla hepimizin göğsünü kabartmış bir kulübümüz." ifadelerini kullandı.

        "AVRUPA ŞAMPİYONALARINI İNŞALLAH İSTANBUL'DA YAPACAĞIZ"

        Kurum, "Avrupa Şampiyonalarını inşallah İstanbul'umuzda yapacağız. İstanbul'umuzun spor turizmini arttıracağız ve hem basketbolda, hem futbolda, hem diğer branşlarda da futbol takımlarımız, basketbol takımlarımız, başarıdan başarıya koşacaktır." şeklinde konuştu.

        "HAK EDEN KAZANSIN DİYORUZ"

        Ligdeki rekabet durumuyla ilgili soruya yanıt veren Kurum, "Kulübümüz dişe diş bir mücadele gerçekleştiriyorlar. İnşallah hak eden kazansın diyoruz. İkisi de bizim çok değerli kulübümüz. Beşiktaş'ımız da inşallah toparlanacaktır başkanımızla konuştuk." dedi.

        "İSTANBUL'UN TÜM KULÜPLERİNİN TARAFTARIYIM"

        Hangi futbol takımını desteklediği sorulan Kurum, "Tabi ki bizim de gönül verdiğimiz bir takımımız var ama ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak İstanbul'un tüm kulüplerinin taraftarıyım. Bunu sözde değil icraatta da göstereceğimi 1 Nisan sabahı tüm İstanbullular görecektir. Bir telefon kadar başkanlarımıza ve kulüplerimize yakın olacağız ve oturup spor için, sporcularımız için, İstanbul'un gençleri için yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bundan önce böyle yaptık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE BU SEÇİME HAZIRLANIYOR"

        "Türkiye bu seçime hazırlanıyor. Sayın Bakanımızın ziyareti de bu seçimdeki faaliyetleri ile ilgili ve Galatasaray'a yapacağı projelerle ilgili çok doyurucu bilgiler aktardı." ifadelerini kullanan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Sayın Bakanla bizim Galatasaray olarak buluşmamız bundan 7-8 sene evveline kadar gidiyor, özellikle kendisinin 6 Şubat'taki deprem felaketinde çok yakın bir işbirliğimiz oldu." dedi.

        "ŞAHSİ KANAATİM İSTANBUL İÇİN BİR ŞANS OLDUĞUDUR"

        Özbek, "Şahsi kanaatim, Sayın Bakanın İstanbul için bir şans olduğudur. Faaliyetlerini özellikle İstanbul'un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim. Bu konuyla ilgili olarak 31 Mart Yerel Seçimleri'nin Türkiye ve İstanbul için hayırlı olmasını diliyorum, Sayın Bakanıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.

        FENERBAHÇE'Yİ DE ZİYARET ETTİ

        Kurum son olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kurum ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, 5 Şubat tarihinde depremzedeler için bir turnuva düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

        KOÇ'TAN DEPREMZEDELER İÇİN TURNUVA ÖNERİSİ

        Ali Koç, "Hepimiz kendi imkanlarımız çerçevesinde deprem bölgesinde güzel işler yaptık. Çadırlar, sonra konteyner kentler, şimdi kalıcı konutlar. Bu acının birinci yıl dönümü 20-21 gün sonra. O hafta maçları takiben mümkünse 5 Şubat'ta, İstanbul'daki büyük takımların veteranları ve futbolu yeni bırakmış ülke çapında tanınan oyuncularla güzel bir turnuva, etkinlik yaparak elde edilecek geliri deprem bölgesine aktarmak istiyoruz." dedi.

        Ali Koç, ayrıca, "Oradaki vatandaşlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. TFF ile de konuştuk biraz önce. El birliğiyle, güç birliğiyle umarım bu organizasyonu yapabiliriz. Bakarsınız, öyle başarılı olur ki geleneksel olur. Şimdiden bunun için çalışmaya başlıyoruz." diye konuştu.

        KURUM: İSTANBUL CUP DÜZENLEYECEĞİZ

        Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise bu esnada "Sporun kardeşliğin merkezi olacak İstanbul. Bu kardeşlik hukukunu tüm kulüplerimize yayacak şekilde çalışacağız. Her yıl İstanbul'da, daha önce TSYD Kupası diye bildiğimiz bir kupamız var. Sezon öncesi tüm kulüplerimiz katılırdı. Her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul Cup turnuvası düzenleyeceğiz. İstanbul kulüplerimiz burada sezona hazırlıklar noktasında maçlar yapacaklar. Tüm İstanbullular ile birlikte sezona hazırlanacağız." sözlerini sarf etti.

        İŞ DÜNYASINA DA ZİYARET

        Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, mevcut İBB yönetimince kentin ticaretine, ekonomisine ve emekçilere yönelik bilinçli bir çözümsüzlük ortamı oluşturulduğunu belirterek, "31 Mart akşamı göreve gelir gelmez bu iletişimsizliği, bu çözümsüz ortamı tüm İstanbullu kardeşlerimizle birlikte ortadan kaldıracağız." dedi.

        Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Sanayi Odası'ndaki temaslarının ardından önce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinde Genel Başkan Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

        Daha sonra Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Kurum, Anadolu Aslanları İş adamları Derneğinde (ASKON) ise Genel Başkan Orhan Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu.

        Kurum, ASKON'da yaptığı açıklamada, "Sadece İstanbul Buluşması" olarak adlandırdıkları etkinlikler kapsamında gün boyunca İstanbul'un ekonomisinde söz sahibi olan kurumları ziyaret ettiklerini söyledi.

        ASKON'un, Milli Kalkınma Hamlesinin iftihar tablosu olduğunu vurgulayan Kurum, "Bugün bu salondaki tüm kardeşlerim, bu cennet vatanı zenginleştirmek için çaba sarf ediyor. Ülkemizin hak ettiği o yüksek seviyelere çıkması için daima ön saflarda koşuyorsunuz. Bu vesileyle ASKON'un kuruluşuna vesile olan büyük dava adamı Necmettin Erbakan hocamızı özlem, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

        Kurum, ASKON'un faaliyetlerine dikkati çekerek, derneğin sadece İstanbul'da 8 binden fazla, Türkiye'de 13 bin kurumsal üyesi, 1 milyonu aşkın istihdam gücü ve 15 milyar doları aşan ihracat payıyla milli ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi.

        Türkiye'yi büyüttüğü, kazanımlarına yenilerini eklediği için ASKON'un her bir üyesine teşekkür eden Kurum, "Yaptığı her güzel işte ASKON'umuzun yanında olduk. Bundan sonra da inşallah 'Yeniden İstanbul' yolunda daima yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi.

        Kurum, dertlerinin Sultan Fatih'in emaneti güzel İstanbul'u kalkındırmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

        "Bizim derdimiz, muradımız İstanbul'a, İstanbullulara hizmet etmek. Yegane motivasyonumuz, gündemimiz bu. Çünkü bizim 7 tepeli bu şehre dair endişelerimiz var. 5 yıldır ihmal edilen iş insanlarımıza, sanayicilerimize, esnafımıza, işçi ve emekçi kardeşlerimize dair endişelerimiz var. Mevcut İBB yönetimi tarafından İstanbul'un ticaretine, ekonomisine ve emekçilere yönelik bilinçli bir çözümsüzlük ortamı oluşturulduğunu tüm dostlarımız, vatandaşlarımız bize iletiyor ve gittiğimiz her yerde de bunu anlatıyor. Bunlar kasıtlı olarak İstanbul'u durdurdular ama sizin zerre kadar endişeniz olmasın. Biz inşallah 31 Mart akşamı göreve gelir gelmez bu iletişimsizliği, bu çözümsüz ortamı tüm İstanbullu kardeşlerimizle birlikte ortadan kaldıracağız."

        Kurum, İstanbul'a dair bir idealleri olduğunu aktararak, "Bu da şehr-i İstanbul'u dünya ekonomisinin kalbinin attığı bir şehir haline getirmektir. Bu hedefe hep birlikte koşacağız. Bu salondaki siz kıymetli iş insanlarımızla birlikte yapacağız. Hep birlikte İstanbul'umuzu yeniden tarih sahnesindeki o ihtişamlı yerine çıkaracağız." dedi.

        "Bu güzel şehri 5 koca yıl boyunca bir oyun alanına dönüştürenlerden olmayacağız"

        İstanbul'daki deprem endişesine işaret eden Kurum, göreve gelir gelmez kentsel dönüşüme dair gerekli adımları atacaklarını söyledi.

        Kurum, bakanlığı döneminde Türkiye'nin 81 ilinde 465 bin yeni sosyal, 46 bin afet konutu yaptıklarını aktararak, İstanbul'un her ilçesinde hızlı bir kentsel dönüşüm seferberliği için tüm ekibiyle hazır olduğunu kaydetti.

        İstanbul'da ulaşım sorununu çözene kadar durmayacaklarını belirten Kurum, "Her İstanbullunun hayatından 3,5 yılını çalan trafik çilesini bitireceğiz." dedi.

        İstanbul'u özüne döndüreceklerini ve polemiklerin içinde olmayacaklarını kaydeden Kurum, "Bu güzel şehri, 5 koca yıl boyunca bir oyun alanına dönüştürenlerden olmayacağız. 'Sadece İstanbul' diyenlerden, milletin derdiyle dertlenenlerden olacağız." diye konuştu.

        Kurum, İstanbul'un her yerine lojistik merkezleri kuracaklarını, gençleri ve kadınları iş yeri sahibi yapacaklarını, kent ve ev ekonomisini güçlendireceklerini anlatarak, "İstanbul'un 5 yılda o yere düşürülmeye çalışılan 570 yıllık onurunu, gururunu yeniden ayağa kaldıracağız." dedi.

        ASKON Genel Başkanı Aydın ise dernek olarak Kurum'un yanında olacaklarını belirterek, "Rabbim inşallah önünüzdeki engelleri kaldırsın ve bir an evvel İstanbul'u hak ettiği yere getirmeyi Cenabıhak nasip etsin." diye konuştu.

        Aydın, Kurum'a İstanbul'un sembolik anahtarını hediye etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ