Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Personel alımı İŞKUR TYP kura sonuçları Elazığ için açıklandı! 2019 İŞKUR TYP personel alımı kura çekilişi sorgulama - Sosyal Güvenlik Haberleri

        İŞKUR TYP kura sonuçları, geçtiğimiz günlerde başvurularını yapan adaylarn gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullardagüvenlik ve temizlikgörevlisi alımı için İŞKUR TYP ile başvurular alınmıştı. Elazığ için alınan başvurular dün yapılan kura çekilişi ile sonuca bağlandı. İşteİŞKUR TYP kura sonuçları ile ilgili detaylar...

        İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU

        Milli Eğitim Müdürlükleri'nde 9 ay süresince çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 500'ü temizlik, 172'si güvenlik olmak üzere toplam 672 kişi için 16 - 20 Eylül'de başvurular alınmıştı. 24-25 Eylül tarihlerinde ise noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekilişi sonucundaElazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak geçici 672 kişilik kadro da istihdam edilecek.

        İŞKUR TYP SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        9 AYLIĞINA İSTİHDAM

        İŞKUR'un 'Toplum Yararına Program'ı kapsamında, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışması için 672 kişinin alınacağını duyurmasının ardından çok sayıda aday başvuru yaptı. Bugün işe alınacak kişilerin belirlenmesi için Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimine iş başvurusunda bulunanlar da katıldı. 9 aylığına işe alınacak kişiler, çekilen kura ile belirlendi. Kura çekimi sonrası ismi belirlenenlerin 1 Ekim 2019 tarihinde işe başlayacakları bildirildi.

        Asil ve yedekleri yüzde yüz noter kurası ile belirlediklerini belirten , İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, "Toplum Yararına Programlar, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde dezavantajlı gruplarımıza geçici de olsa gelir desteği sağlamak istiyoruz. ilimize 500 temizlik, 172 de güvenlik olmak üzere toplamda 672 kadro tahsis edildi. Kadro tahsis edilir edilmez biz hemen ilana çıktık. Çünkü 1 Ekim’de başlatmasaydık, 9 aylık sürenin içinden gitmiş olacaktı. Çok şükür bunun planlamasını uygun bir şekilde yaptık. Yoğun bir katılım oldu"dedi.

        Oğlu ile birlikte kura çekimine katıldıklarını dile getiren Şirin Gülatar, “ İki tane öğrenci okutuyorum. Kirada oturuyorum. Eşim de kalp hastası. Şuan bekliyoruz. Kaç senedir yazıyorum ama şimdiye kadar çıkmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi için başvurdum” şeklinde konuştu.

        REKLAM

        TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

        18 yaşını tamamlamış olmak,

        Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

        Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ