Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Barcelona Galatasaray maçına Inaki Pena damga vurdu! İspanya onu konuşuyor... - Son dakika Galatasaray haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa Ligi Son 16 turu ilk maçında Galatasaray deplasmanda Barcelona ile 0-0 berabere kaldı ve rövanş için Türkiye'yi fazlasıyla umutlandırdı. Organizasyonda çeyrek finale kalacak takım, 17 Mart'ta İstanbul'da oynanacak rövanş maçında belli olacak.

        2

        Nou Camp'ta sarı-kırmızılı takım, savunmada hata yapmadı, biri frikikten diğeri çaprazdan Depay'ın çektiği iki şutta Pena başarılıydı. İkinci yarıda Frenkie De Jong direğe takıldı, üst üste kaleyi bulan şutlarda ve ortalarda Pena başarılıydı.

        3

        "PENA'NIN BONSERVİSİNİ ALIN"

        Devre arasında Barcelona'dan kiralanan İnaki Pena dün eski takımına karşı devleşti. 23 yaşındaki file bekçisi yaptığı 4 kurtarış ile Katalan ekibine gol şansı vermezken iki kez de yumrukla top uzaklaştırdı.

        4

        Ayrıca kullandığı 40 pasta %77 isabet kaydeden file bekçisini tribünler alkışlarla soyunma odasına gönderdi. Sosyal medyada da Galatasaray taraftarı, Muslera'nın veliahtı olarak Pena'yı gösterip bonservisinin alınmasını istedi.

        5

        Pena serbest vuruştan gelen topu böyle kurtararak maçın kahramanı oldu.

        6

        "TÜRK DUVARINI KIRAMADIK"

        İspanyol basını Galatasaray'ın savunmasını göklere çıkarıp Pena'ya övgüler yağdırdı.

        7

        Nou Camp'taki beraberlik İspanya basınında da moralleri bozdu. Özellikle bonservisi Barcelona'da olan kaleci İnaki Pena'nın performansına övgüler gelirken Kerem Aktürkoğlu da iyi not alanlar arasındaydı.

        8

        Sport gazetesi, "İnaki Pena'nın motorsuz bir uçak gibi uçuşu golü önledi. Barça kesinlikle bu değil. Türk duvarını kıramadılar" diyerek maçı özetledi.

        9

        Marca ise "Barcelona'nın, Galatasaray karşısındaki baskısı işe yaramadı. Topu geri kazandığında yeterince akıcı ve hızlı olamadığından tehlike yaratamadı" ifadelerini kullandı.

        10

        İspanyol haber ajansı Europa Press, UEFA Avrupa Ligi mücadelesini abonelerine ‘Inaki Pena, Barça’yı iptal etti’ başlığıyla geçti.

        11

        Mundo Deportivo ‘Inaki Pena Barcelona formasına adaylığını açıkladı’ başlıklı haber yayınladı: “Pena Barcelona karşısında parıldadı. Çok iyi kurtarışlar yaptı, kalede güven verdi. Adeta Barcelona’nın kadrosunda iyi kaleciler olduğunu hatırlatır gibiydi.”

        12

        La Sexta internet sitesinde haber ‘Barcelona’nın karşısına Inaki Pena dikildi’ başlığıyla yayınlandı.

        13

        Haberde “Pena spektaküler kurtarışlara imza attı. Katalan ekibinin en aktif ismi Memphis Depay’dı ama Galatasaray kalecisi ona da geçit vermedi” değerlendirmesi yapıldı.

        14

        İspanyol Haber Ajansı (EFE) Barcelona’nın bu skorla turu zora soktuğunu belirterek kaleci performansına dikkat çekti. Haberde “Barcelona için müthiş Inaki Pena’yı geçmek mümkün olmadı” ifadeleri kullanıldı.

        15

        AVRUPA'NIN EN İYİSİ

        Öte yandan Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki 64 takım arasında deplasmanda gol yemeyen tek takım olma başarısını dün Barcelona karşısında da sürdürdü.

        16

        LAPORTA'DAN PENA AÇIKLAMASI

        İspanyol ekibinin Başkanı Joan Laporta da Cimbom'a kiraladıkları Pena'nın bu performansını, "Pena çok güven vererek oynadı, ayrıca pasları da gayet iyiydi" sözleriyle yorumladı.

        17

        Joan Laporta, "Inaki Pena çok güven vererek oynadı, ayrıca pasları da gayet iyiydi. Yazın burada bizimle olacak mı göreceğiz" dedi.

        18

        XAVI: BİZİ ÜZDÜ ANCAK DURUM BU

        Barrcelona teknik direktörü Xavi de Pena hakkında değerlendirmede bulundu.

        19

        Xavi karşılaşma sonrası Pena için verdiği demeçte, "Onun adına mutluyum. Üst düzey bir kaleci olduğunu gösterdi. Bizi üzdü ancak durum bu. Onun adına mutluyum, bunu hak ediyor" sözlerini kullandı.

        20

        Xavi, Pena'nın kulübe geri döneceğini vurgularken "Evet, fikir onun kiralık gitmesi ve geri dönmesiydi. Şu an çok iyi gidiyor. Cesaretinden dolayı mutluyum" dedi.

        21

        Barcelona danışmanı Jordi Cruyff genç oyuncunun durumunun belirsiz olduğunu ima etti.

        22

        Cruyff maçın ardından Barça TV'ye verdiği demeçte, "Inaki Pena kalesinde güven verdi ve kalitesini gösterdi. Bugün çok iyiydi. Geri dönecek mi? Yaz aylarında bizimle olup olmayacağını göreceğiz" dedi.

        23

        Galatasaray, Pena'yı sezon sonuna kadar kiralarken oyuncunun sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ