Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Şükür namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? (Şükür namazı kılınışı) Kurbandan sonra şükür namazı ne zaman kılınır, nasıl niyet edilir ve hangi dualar okunur?
        1

        Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar şükür namazının ne zaman ve nasıl kılındığını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, kurban kesenlerin şükür namazı kılmasını tavsiye ediyor. İşte şükür namazı kılınışı ve hakkında bilgiler...

        2

        ŞÜKÜR NAMAZININ KILINIŞI

        Bir nimete kavuşan veya sıkıntıdan kurtulan kişi abdest aldıktan sonra "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya" diye niyet ettikten sonra iki veya dört rekat namaz kılar ve secdede Allah'a şükreder ve edebildiği kadar dua eder.

        3

        ŞÜKÜR NAMAZI KAÇ REKATTIR?

        Şükür namazı iki rekat olarak bilinmektedir. Kurban kesen kişi iki rekat nafile namazı kılabilir. Namaz sırasında secde edilirken Allah'a da şükredilir. Namaz sırasında da bol bol dua edilir. Şükür namazı Allah tarafından verilen nimetlere şükretmek için kılınır.

        4

        ŞÜKÜR NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

        Şükür namazı istenilen saatte ve vakitte kılınmaktadır. Şükür namazı kılacak kişi abdest aldıktan sonra kalben niyetini yapar. İlk olarak Subhaneke okunur ve besmele çekilir. Daha sonra Fatiha okunur. Ayrıca Kuranı Kerimden en az üç ayet olacak gibi bir sure de okunur. Daha sonra rukuya gidilir ve Rabbiyel Azim de 3 defa okunur. Şükür namazı ve ya şükür secdesi sünnettir. O nedenle şükür namazının farzı yoktur.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ