KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Facebook

Temel noktası insanların başka insanlarla iletişim kurması üzerine olan Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde sanal dünyaya sistemini açmıştır. Çıkış amacı tamamiyle Harvard Üniversitesi içerisindeki sosyal ilişkileri kuvvetlendirmek amaçlı olsa da Facebook'un büyüme ivmesi 2006 tarihi itibariyle kurucusu Mark Zuckerberg'in kontrolünden çıkmıştır. 

Önce Harvard, Boston ve Ivy Ligi bölgesindeki okullarda okuyan öğrencilerinin tamamının üye olduğu Facebook, 11 Eylül 2006 tarihinde tüm kullanıcılara kullanıma sunulmuştur. Sisteme katılan kullanıcılar, lise, çalışma yerleri ve yaşadığı yerlere göre gruplara katılımda bulunabiliyorken, sistemin geliştirilmesi ve hemen hemen her ülkeye özel dil desteği sunması, sosyal medyada bir milat yaratan Facebook'un çığ gibi büyüyen milyonlarca kullanıcısının oluşmasına imkan tanımıştır.

Facebook, istatistiklere göre ülkemizde ve dünya üzerinde en çok ziyaret edilen üçüncü (1.Google, 2.Youtube) site olarak ilan edilmiştir.

1 milyar 500 milyon civarı kullanıcıya sahip olan Facebook, tüm gelirini reklam ile elde etmektedir. 

Facebook ismini "paper facebooks"tan alır. Bu form, Amerikan üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlerine ve çalışanlarına doldurttuğu, onları tanıtan bir formdur. Facebook'un mavi renkte olması ise kurucusu Mark Zuckerberg'in renk körü olmasından kaynaklıdır.  Toplam 40 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olan Facebook; İnstagram, Whatsapp, Oculus VR ve PrivateCore şirketlerinin de sahibidir.

Facebook Haberleri