KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Vodafone

Telsim'in, sahibi Uzan Grubu’nun borçlarından dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 13 Şubat 2004 tarihinde el koymasıyla,  28 Aralık 2005 tarihinde yapılan açık arttırmaya 4,55 milyar dolar ile en çok teklifi veren İngiliz telekomünikasyon şirketi Vodafone, Türkiye ayağının başlangıcını gerçekleştirmiş oldu.

Vodafone Türkiye gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri sayılmaktadır.

Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana toplam yatırımları yaklaşık 14 milyar TL’ye ulaşmıştır.

2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etmiştir.

Vodafone Türkiye; mobil ses, sabit ses, mobil internet, ADSL ve fiber hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.

Vodafone Türkiye yaklaşık 3.300’ü aşkın çalışan kadrosu, 1.200’ü aşkın perakende mağazası, ekosisteminde bulunan 47.000 kişilik paydaş ailesiyle faaliyet göstermektedir.

Vodafone Haberleri

  • Vodafone mobil finans servislerini tek çatıda topladı

    Teknoloji, 07 Eylül 2015

    Vodafone mobil finans servislerini tek çatıda topladı

    Vodafone, mobil finansal servislerini bir çatı altında toplayarak Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ’yi kurdu.

  • Operatörler de iPad'i "2" ledi

    Teknoloji, 23 Ekim 2011

    Operatörler de iPad'i "2" ledi

    Türkiye'de geçtiğimiz nisan ayı sonunda satışa çıkan Apple'ın tablet bilgisayarı iPad 2, GSM operatörlerinin kontratlı paketleriyle de satışa sunuldu

  • İşte en iyi ve en ucuz akıllı telefonlar!

    Teknoloji, 21 Mayıs 2014

    İşte en iyi ve en ucuz akıllı telefonlar!

    1000 TL altındaki en yüksek performansı gösteren 9 model...

    Vodafone'a saldırı!

    Teknoloji, 12 Eylül 2013

    Vodafone'a saldırı!

    Neler çalındı?

    Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu'nun en hızlısı

    İş-Yaşam, 08 Kasım 2011

    Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu'nun en hızlısı

    Şirketin 2011/12 mali yılının Temmuz- Eylül 2011 dönemine ait 2. Çeyrek sonuçları açıklandı

  • Tarak alana peruk bedava!

    Alışveriş, 23 Ekim 2012

    Tarak alana peruk bedava!

    Süper tarak alana yanındaki peruk da bedava!

  • "5G takvimi bir an evvel netleşmeli"

    Teknoloji, 15 Kasım 2022

    "5G takvimi bir an evvel netleşmeli"

    Vodafone Türkiye Nisan-Eylül 2022 dönemine ilişkin sonuçlarını duyurdu. Mobil abone sayısı 25.3 milyona çıkan şirketin  Türkiye’deki müşterilerinin toplam mobil data kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.5 arttı. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, "5G’yi kucaklayan ülkeler arasına Türkiye’nin de en kısa sürede katılmasını diliyoruz. Beklentimiz, bir an evvel ihale takviminin ve detaylarının netleştirilerek duyurulması" dedi.

  • İnternetin şifresi: 251 GB, 35 Mbps!

    Teknoloji, 04 Ekim 2022

    İnternetin şifresi: 251 GB, 35 Mbps!

    Türkiye'de aylık ortalama genişbant internet kullanımı 251 GB'ye çıktı. Pandemi ile birlikte internet tüketimi ayda ortalama 70 GB arttı. Ancak hızda abonelerin yüzde 80'i 35 Mbps ve altında kaldı; 50 Mbps'nin üzerine çıkanların oranı ise yüzde 10'u bulamadı. Samsung, Apple ve Redmi'nin başını çektiği akıllı cihaz pazarında ise son rakamlar şöyle oluştu... Necdet Çalışkan'ın haberi...

    'Seçim, 5G’yi geciktirmesin!'

    Teknoloji, 25 Eylül 2022

    'Seçim, 5G’yi geciktirmesin!'

    Türkiye’de 5G ile ilgili net tarihi ve ihale takvimini heyecanla beklediklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Hazırlıklarımıza başladık, net tarihi heyecanla bekliyoruz. Başka bir takvime (2023 seçimleri) göre veya bazı ekonomik göstergeler düzelecek diye 5G’yi geciktirmemek lazım. 5G'nin 1 yıl gecikmesi 120 milyar TL’lik ekonomik faydadan mahrum kalmak demek" dedi.

    Fiyat garantisi faturalı talebini artırdı

    Teknoloji, 05 Temmuz 2022

    Fiyat garantisi faturalı talebini artırdı

    Vodafone, Red müşterilerine son bir yılda toplam 528 milyon TL’lik fayda sağlandığını açıkladı. Son dönemde ekonomik konjonktürün de etkisiyle faturasızdan faturalı tarifelere geçişte artış olduğuna dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “12 veya 24 ay sabit fiyat garantisi nedeniyle son dönemde faturasızdan faturalıya geçişlerin arttığını gözlemliyoruz” dedi.

  • 5G teknoloji devrimini kaçırıyor muyuz?
  • 17 milyarlık servis gelirine ulaştı

    Teknoloji, 17 Mayıs 2022

    17 milyarlık servis gelirine ulaştı

    Vodafone Türkiye, Nisan 2021- Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. Son bir yılda 2.6 milyar TL’lik yatırım yaptığını duyuran şirketin servis gelirleri yüzde 21.7’lik artışla 17.2 milyar TL’ye çıktı.

  • 'Meta' gider, 'Verse' kalır...

    Teknoloji, 10 Nisan 2022

    'Meta' gider, 'Verse' kalır...

    Metaverse 101: Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?... Türkiye’nin turizm rotaları ‘Star Wars’ temalı NFT’lere dönüştürüldü... Meta’dan VR sergi... Bu kez DeFi uygulamaları üzerinden saldırıyorlar... İşte Türkiye ve dünyadan NFT, metaverse ve blockchain odaklı teknolojilerle ilgili yeniliklerin ve gelişmelerin yer aldığı "NFT, Metaverse ve Öteki Şeyler"de haftanın özeti...

    Mobilde azami ücretlere zam!

    Teknoloji, 01 Ekim 2021

    Mobilde azami ücretlere zam!

    Mobil iletişim operatörlerin servis ücretlerinin üst sınırında bu yıl üçüncü kez artışa gidildi. 30 Ocak ve 1 Nisan’da yapılan artışların ardından hazırlanan yeni tarife 1 Ekim 2021 itibariyle yürürlüğe girdi. Yapılan bu son artışla birlikte, cep telefonu ile konuşma başta olmak üzere, SMS, SIM kart değişikliği, numara değişikliği, hat devir, açma/kapama gibi servislerin ücretlerindeki son bir yıllık artış yüzde 21 ile yıllık yüzde 19.25 olan TÜFE'yi geçti. İşte cepte yeni ücret tarifesi... Necdet Çalışkan'ın haberi...

    KOBİ’lere dijital danışmanlık verecek

    Teknoloji, 23 Mart 2022

    KOBİ’lere dijital danışmanlık verecek

    Vodafone Business, KOBİ’leri günümüzün dijital ihtiyaçları hakkında bilgilendirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle yeni dijital danışmanlık platformu V-Hub’ı kullanıma açtı. V-Hub platformu ile 1 yıl içerisinde 50 bin kişiye fayda sunulması hedefleniyor.

  • Efsane NFT olarak geri dönüyor!

    Teknoloji, 13 Mart 2022

    Efsane NFT olarak geri dönüyor!

    2000’lerin popüler paylaşım sitesi bu sefer NFT pazar yeri oluyor... Zeugma artık metaverse’te... Kadınların eşitlik mücadelesine GIF ve NFT ile destek... Meta-store için çalışmalara başlayan moda perakende markası... Türkiye'de kapılarını açan ilk bireysel sanatçı NFT sergisi... İşte Türkiye ve dünyadan NFT, metaverse ve blockchain odaklı teknolojilerle ilgili yeniliklerin ve gelişmelerin yer aldığı "NFT, Metaverse ve Öteki Şeyler"de haftanın özeti...

  • Yılbaşı verilerini açıkladı

    Teknoloji, 04 Ocak 2022

    Yılbaşı verilerini açıkladı

    Vodafone, abonelerinin yeni yıla girerken 444 milyon dakika konuştuğunu, 43 milyon SMS gönderdiğini ve 18 milyon GB mobil internet kullandığını açıkladı. Şirket, Vodafone’luların yılbaşı tatili süresince mobil internet kullanımının da geçen yıla göre yüzde 24 arttığını duyurdu.

  • Her Şey Yanımda ile e-ticarete başladı

    Teknoloji, 26 Ekim 2021

    Her Şey Yanımda ile e-ticarete başladı

    Vodafone, Vodafone Yanımda üzerinden sunduğu hizmetlere bir yenisini ekledi. Online alışveriş platformu “Her Şey Yanımda”da müşterilere 10 ana kategori ve 100’den fazla alt kategoride 500 bini aşkın ürün sunan Vodafone, yeni hizmetiyle ilk bir yılda aylık 50 milyonun üzerinde tıklanmaya ve 1 milyonu aşkın siparişe ulaşmayı hedefliyor. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Her Şey Yanımda ile 3 yıl içinde en büyük 3 oyuncudan biri olmak istiyoruz” dedi.

    Köy okullarına teknoloji sınıfı

    Teknoloji, 30 Eylül 2021

    Köy okullarına teknoloji sınıfı

    Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.