Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Son dakika Maccabi Tel-Aviv Sivasspor MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Sivasspor, I Grubu'ndaki son maçında Maccabi Tel-Aviv'e 1-0 mağlup oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle İsrail'e eksik bir kadroyla gelen ve yedek kulübesinde biri kaleci toplamda 3 futbolcu oturtabilen Sivasspor, 6 maçta 6 puan toplayarak grubunu 3. sırada tamamladı ve Avrupa'ya veda etti. Saborit'in 66. dakikada attığı golle 3 puana ulaşan Maccabi Tel-Aviv ise bir üst tura yükselen taraf oldu.

        MAÇIN DAKİKALARI

        14. dakikada Sivasspor'da Gradel'in sol kanattan yaptığı ortasını savunmada Hernandez uzaklaştırdı.

        27. dakikada Sivasspor'da Kayode'nin sağ kanattan yaptığı ortasını Maccabi savunması uzaklaştırdı.

        REKLAM

        38. dakikada temsilcimizde Fajr'ın sağ kanattan yaptığı ortasına hiçbir arkadaşı dokunamadı.

        İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

        55. dakikada kırmızı-beyazlılarda Kayode'nin sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topa Yatabare dokunamadı.

        66. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Bomboş bir şekilde orta yuvarlaktan ceza yayına kadar topu süren Saborit'in şutu kaleci Samassa'nın üstünden ağlarla buluştu.

        IRKÇILIĞA TEPKİ!

        UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda deplasmanda Maccabi Tel-Aviv ile karşılaşan Demir Grup Sivasspor'da futbolcular, maç öncesinde orta sahada diz çökerek ırkçılığı protesto etti.

        REKLAM

        Sivassporlu futbolcular, maçın başında orta sahada diz çöküp sağ yumruklarını havaya kaldırarak, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint-Germain (PSG)-Medipol Başakşehir maçının Rumen dördüncü hakemi Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına tepki gösterdi.

        Karşılaşma öncesi, vefat eden İtalya futbol tarihinin en önemli golcüleri arasındaki Paolo Rossi için de saygı duruşunda bulunuldu.

        KULÜBEDE 3 KİŞİ OTURDU

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan oyuncuların çokluğu ve sakatlıklar nedeniyle kırmızı-beyazlı takımda, Maccabi Tel-Aviv maçında yedek kulübesinde sadece 3 futbolcu yer aldı.

        Kaleci Ali Şaşal Vural, orta saha oyuncusu Casmir Ninga ve forvet Arouna Kone, yedek kulübesinde oturdu.

        Kovid-19 testi pozitif çıkan teknik direktör Rıza Çalımbay da karantina süreci devam ettiği için Sivas'ta kalmıştı. Ali Şaşal Vural'a kale dışında başka bir mevkide ihtiyaç duyulması ihtimaline karşı kaleci forması dışında 35 numaralı forma hazırlatıldı.

        Sivasspor'un UEFA listesinde yer alan 23 oyuncudan Uğur Çiftçi, Ziya Erdal, Marcelo Goiano, Isaac Cofie, Yasin Öztekin, Erdoğan Yeşilyurt, Kubilay Eren Şahin, Jorge Felix ile Muhammed Can Tuncer kadroda yer almadı.

        REKLAM

        14 MAÇTA 4 GALİBİYET

        Avrupa kupalarında 14. maçına çıkan Sivasspor, bu karşılaşmaların 4'ünü kazandı, birinde berabere kaldı, 9 kez sahadan yenik ayrıldı.

        Kırmızı-beyazlı ekip, söz konusu müsabakalarda 15 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 29 gole engel olamadı.

        Avrupa maçlarında toplam 10 oyuncu Sivasspor adına skor üretirken, dört kez fileleri havalandıran Olarenwaju Kayode, en golcü oyuncu olarak dikkati çekti.

        SİVASSPOR'UN AVRUPA SERÜVENİ

        Avrupa'da ilk kez 2008-2009 sezonunda boy gösteren Sivasspor, UEFA Intertoto Kupası'na 2. turdan itibaren katıldı.

        Karadağ ekibi OFK Grbalj ile deplasmandaki ilk maçta 2-2 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, rövanş mücadelesinde rakibini 1-0 mağlup ederek tur atladı.

        REKLAM

        Sivasspor, 3. turda ise Portekiz temsilcisi Braga'ya 2-0 ve 3-0 yenilerek kupadan elendi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine ise 2009-2010 sezonunda katılma hakkı kazanan Sivasspor, 3. eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımına deplasmanda 5-0 yenildi. Sivasspor, evindeki rövanş maçını 3-1 kazanmasına rağmen kupaya veda ederek mücadelesini UEFA Avrupa Ligi'nde sürdürdü.

        UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile eşleşen Sivasspor, rakibine 2-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek grup aşamasına kalamadan kupaya veda etti.

        Sivasspor, 2013-2014 sezonunda ligi 53 puanla 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmasına rağmen "futbolda şike davası" nedeniyle men cezası alıp, bu hakkını kullanamadı.

        Organizasyon Maç G B M A Y
        UEFA Şampiyonlar Ligi (Ön eleme) 2 1 - 1 3 6
        UEFA Avrupa Ligi 8 2 - 6 9 16
        UEFA Intertoto Kupası 4 1 1 2 3 7
        Toplam 14 4 1 9 15 29
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ