Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Martı'dan 'veri ihlali' açıklaması - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Scooter paylaşım firması Martı, sisteminde yaşanan veri ihlaline ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada 27 Şubat'ta kendilerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kişisel verilere erişildiği iddiasıyla bir tehdit e-postası yollandığı belirtildi.

        "KULLANICI HESAPLARA ERİŞİM MÜMKÜN DEĞİL"

        İddianın yer aldığı e-postanın Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na bildirildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Şirketimiz tarafından tüm gerekli teknik araştırmalar başlatılmış, önlemler alınmıştır. Bu noktada, şirketimizin kullanıcılar ile eşleştirilebilir kredi kartı verilerini saklamadığını ve bu bağlamda hiçbir finansal bilgiye erişilmesinin mümkün olmadığını önemle belirtmek isteriz. Buna ek olarak, kullanıcılarımız uygulamamıza tek kullanımlık şifre ile giriş yaptığından 3. kişiler tarafından herhangi bir kullanıcı hesabına erişim mümkün değildir."

         Martı'yı kaçırmışlar
        Martı'yı kaçırmışlar Haberi Görüntüle

        İki gün önce Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından yapılan açıklamada ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği belirtilirken etkilenen kişi sayısı ve çalınan verilerin niteliğinin henüz netlik kazanmadığı ifade edilmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ