Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Meriç Müldür: ''Hiç konuşmasa kazanırdı'' - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray’da hepimizi ters köşeye yatıran seçim süreci yaşadık. Yeni başkan Mustafa Cengiz’e başarılar dileyerek bugünkü köşeyi Galatasaray’a ayıralım.

        Dursun Özbek başkanlığı kendi eliyle verdi.Susup, hiç konuşmasa bugün yine başkandı. Üstüne üstlük “İmzacılar tüydü” diyerek muhalefeti kızdırdı.Bir de seçim gününden iki akşam önce yemekte liseliler ile tartışmaya girince olanlar oldu.. Tüm iyi niyetine rağmen kendisini bir türlü sevdiremedi..

        Özbek’in seçimi kaybetmesini çok büyük bir çoğunluk gibi, eminim Mustafa Cengiz de beklemiyordu. Hatta seçim günü sabahı Dursun Özbek ile bir araya geldiğinde bunu açık açık başkana da söylemiş. Özbek, kulübün içinde bulunduğu durumu, yapılması gerekenleri, kısa süre içindeki ödemeleri anlatırken Mustafa Cengiz’in yanıtı şöyle olmuş:

        REKLAM

        “Ben zaten kazanacağımı düşünmüyorum. Bu bir protesto. Sen kazanırsın. Ama mayısta seçim yap.”

        Mustafa Cengiz o günlerde böyle düşünüyor olabilir ama ekibindeki bazı isimler çok iddialıydı. Örneğin Dinç Üner ve Ahmet Şenkal.. Girdikleri her ortamda“Bu ekip kazanamayacağı yarışa girmez. 3.5 aylığına değil 3.5 yıllığına geliyoruz”diyorlardı.

        ***********

        ÖZBEK’İN 15 MİLYON EURO ALACAĞI VAR

        Dursun Özbek’in en fazla hedef alındığı konulardan biri de baskın seçim ve yeni yönetimin 3.5 yıl için göreve gelecek olmasıydı. Eleştirilerde haklılık payı vardır da Özbek de haksız değildi...

        Görev süresi içinde attığı kefalet imzalarının dışında sağladığı kasa kolaylığı var Özbek’in.Bugün için alacaklı olduğu rakam 15 milyon Euro. Kulübün mayıs ayına kadar diğer ödemelerinin tutarı da 20 milyon Euro.Bunların yanı sıra kalkıştığı projeler var. Mayıs ayına sadece 3.5 ay kalmıştı, bu süre projeleri bitirmek için de parasını geri alabilmek için de yeterli değildi elbette. Galatasaray düzlüğe çıkmalıydı ki Özbek parasını alabilsin. 20 milyon Euro için de kasa kolaylığı sağlamaya devam edecekti.

        REKLAM

        Açıkçası 3.5 aylık başkanlık için böylesine paraları vermesi kimseden beklenmez. Özbek de kongre sürecinde bu görüşünü çalışma arkadaşlarıyla paylaşmış.“Mayıs ayına kadar 20 milyon Euro ödememiz var. Ben bunu karşılarım. Şartlar gereği karşılamak da zorundayım. Ama 3.5 ay için bu parayı koymam. Ancak üç sene daha devam edersem parayı veririm”demiş.

        Tüm ısrarlara rağmen mayıs ayı için seçim sözü vermemesinin nedeni de sanırım bu durum. O sözü verse zaten bugün görevdeydi. Şahsen ben suçlayamam. Bu paralar ciddi paralar ve Galatasaray camiası bunu karşılayabilecek, böylesine meblağlar için kasa kolaylığı sağlayabilecek bir başkan adayı çıkaramadı sonuçta.

        ***********

        YELLOWFRİDAY SES GETİRİR

        Camia adına sevindirici olan şu ki; taraftar da Mustafa Cengiz’e sahip çıktı. Başkanın ‘Storelardan ürün alın’ çağrısı anında hem de çok ciddi karşılık buldu.Galatasaraylılar yarın eminim store’lara akın edecek, ‘Yellowfriday kampanyası’ ses getirecek.

        Müthiş bir enerji oluştu. Başkan bunu değerlendirmeyi başarır, iyi işler yaparsa mayıs kongresinde de göreve devam eder. Aksi halde işi zor.Hele hele tüzüğü her Galatasaray sevdalısına eşit mesafede olacak şekilde yenilemek gibi niyeti olursa şimdiden vay haline...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ