Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika: Mesut Özil geliyor! İşte hocalarından övgü dolu sözler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin 3.5 yıllık prensip anlaşmasına vardığı Mesut Özil, yetenekleri ve kariyeriyle Almanya'nın son dönemdeki en büyük yıldızları arasında yerini aldı.

        2

        Almanya Milli Takımı'nda 2014'te Dünya Kupası'nı kazanarak kariyerinin en büyük başarısını yaşayan 32 yaşındaki futbolcu, kulüp kariyerinde de önemli kupalar kazandı.

        3

        Mesut, Werder Bremen'le 2009'da Almanya Kupası'nı, Real Madrid'de 2011'de Kral Kupası'nı, 2012'de La Liga'yı, 2013'te ise Süper Kupa'yı kazandı.

        4

        Mesut Özil, 8. sezonunu Arsenal'de ise 4 FA Cup ve 2 Community Shield kazanma mutluluğunu yaşadı. Mesut Özil, kariyerinde toplam 600 resmi maçta 105 gol atarken ve 216 asist yaptı.

        5

        Mesut'un bonservis rakamları da dikkat çekici. 2008'de Schalke'den Werder Bremen'e 5 milyon Euro'ya transfer olan yıldız futbolcu, 2010'da ise 18 milyon Euro karşılığında Real Madrid'in yolunu tuttu.

        6

        Mesut, 2013'te ise 47 milyon Euro ve bonuslar karşılığında Arsenal'e giderken kariyeri boyunca ödenen bonservis rakamı 70 milyon Euro'yu buldu.

        7

        Son yıllarda Arsenal'de sorunlar yaşayıp formasından uzak kalsa da çalıştığı teknik adamların ve takım arkadaşlarının övgüyle bahsettiği Mesut'la ilgili geçmişte yapılan bazı yorumlar şöyle:

        8

        Arsene Wenger: Mesut Özil, yönetilmesi zor bir oyuncu değil. O yaratıcı bir oyuncu ve bir sanatçı.

        9

        Arsene Wenger: Bu tip oyuncular biraz hassas olur. Onlara en uygun ortamı hazırlamak gerekir.

        10

        Muhammed Elneny: Mesut Özil, Fenerbahçe'yi çok seviyor. Sürekli bahsediyor. Fenerbahçe marşları söyleyerek beni kızdırıyordu.

        11

        Granit Xhaka: Mesut Özil çok pozitif bir insan, yükseklerde gezmiyor, her konuda yardımcı oluyor ve idmanlarda çok çalışıyor. Futboldan gerçekten zevk alıyor. Onun yeteneklerini tartışmak yersiz.

        12

        Mesut'un Real Madrid döneminden hocası olan Jose Mourinho da yıldız ismin "Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller" adlı biyografisinde eski öğrencisinden övgüyle söz etmişti.

        13

        Kitabın önsözünü yazan Portekizli teknik adam, Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan Mesut hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

        14

        "Her zaman genç oyuncu arayışında olmuşumdur. Ve Bremen'de Mesut gibi harika bir oyuncu buldum.

        15

        Büyüleyici paslar verebilmek için gereken hisse ve dripling kabiliyetine sahip, asist verip kendisi de gol atabilen hırslı bir genç.

        16

        Ona bir antrenör olarak bir şeyler verebildim mi? Umarım verebilmişimdir. Ne var ki Mesut gibi oyuncular teknik direktörler tarafından yetiştirilmezler. Onlar o şekilde doğarlar.

        17

        Bu çocuk hakkında başka ne söyleyeyim? Onu çok özlüyorum. Benim dostum o.

        18

        Nereden geldiğini asla unutmayan ve oyunun insana bahşettiği zevki hiçbir zaman aklından çıkarmayan bir star.

        19

        Dünya şampiyonu olmuş bir oyuncu Mesut. Bunun yanında insanın karşısına Mesut'un ustalıkla üstesinden geldiği birçok sorun çıkaran yaşamda da bir şampiyon o.

        20

        Onun hikayesinin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum."

        21

        Guti Hernandez (2010): Çimler üzerinde sanki yüzüyor. Topu istediği zaman, istediği yere ve nasıl isterse öyle atabiliyor. Alman kafası ve Türk kanı onu çok özel bir kişilik yaptı.