Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ

http://twitter.com/MAGAZINHT

Ünlü müzisyen ve yapımcı Gökhan Özen, 2010 yılında çıkan başarılı albümü Başkanın hit şarkılarından "Aşk Yorgunu" isimli şarkısının bestesi ile Japonya'ya açıldı. Japonya'nın müzikal şirketlerinden Takarazuka Theather Revue Company'nin "Luna Rossa" isimli müzikalinde ve Japonya'nın SKY Perfect TV isimli kanalında yayınlanmak üzere kullanılacak olan besteyi, müzikalin yönetmeni İstanbul'da dinleyip, Gökhan Özen'in şarkısına aşık olunca besteyi müzikaline dahil etmek istedi.

Böylece 2011 yılı içerisinde toplam 180 kez sergilenen ve ortalama 650 bin izleyiciye canlı olarak ulaşan müzikalin kapanış parçası Gökhan Özen imzalı "Ask Yorgunu" oldu.

Müzikalin başarısının ardından 2012 yılında da gösterimde kalacak olmasından dolayı ünlü müzisyenle tekrar temasa geçen Japon şirket yayın, izin ve telif hakları da dahil olmak üzere iki yılda Gökhan Özen'e toplam 60 bin dolar ödemiş oldu.

"ADA ALMIŞTIK"

Özen, "Ülkemiz insanının emekleri için gerçekten üzülüyorum. Biz millet olarak her şeyin en iyisine layık olan bir toplumuz ama müzik sektöründeki emektarlar, maalesef hak ettikleri mekanik ve temsili telif haklarını alamadıkları için çok zor durumdalar. Japonya'dan tek şarkı için aldığım telife bakılınca, demek ki 12 senedir Türkiye'de yaptığımız besteleri yurtdışında yapmış olsaydık, şimdiye kadar ben ada satın almıştım, Serdar Ortaç ise takım ada" diyerek duygularını ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ