Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel DGS soruları ve cevapları AÇIKLANDI! ÖSYM ile 2022 DGS soruları ve cevap anahtarı kitapçığı yayınlandı!
        1

        DGS soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından açıklandı. Dikey Geçiş Sınavı'nın sona ermesiyle birlikte gözler DGS soru ve cevap anahtarına çevrildi. 3 Temmuz Pazar günü uygulanan Dikey Geçiş Sınavı soruları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte 2022 DGS soruları ve cevap anahtarı kitapçığı...

        2

        DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

        DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sonuçlar 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

        DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluştu.

        3

        DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

        DGS sınav soru ve cevaplarının sınav bittikten sonra ÖSYM tarafından açıklandı. 2022 Dikey Geçiş Sınavı Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından erişime açıldı.

        4

        ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

        03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2022-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

        Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 03 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

        Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        ÖSYM BAŞKANLIĞI

        DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM'nin 2021 2022 eğitim öğretim yılı sınav takviminde yer alan bilgiye göre DGS sınav sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ