Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bu faktör bel ağrısını artırıyor!

        Stres hayatımızın her alanını kaplarken vücudumuza ciddi zararlar veriyor. Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen strese bağlı hastalıklar arasına bel ağrısı da ilk sıralarda yer alıyor. Stres sırasında beyin, boyun ve bele sinyaller göndererek kasların aşırı sertleşmesine neden olurken yaşam kalitemizi olumsuz etkiliyor.

        ŞİDDETLİ BEL AĞRISI YAŞIYORSANIZ...

        Günlük yaşantımızın vazgeçilmez unsuru stresten kaynaklanan gerginlik, kasların sıkışması, duyguların ifade edilemeyip içe atılması sonucunda bel ağrısına neden olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk; “Kişiler genellikle şiddetli bel ağrısı şikayetlerini bel fıtığına bağlıyor oysa stres kaynaklı ağrılar da aynı şiddette olabiliyor”diyor.

        Bel ve boyun çevresinde sık sık tekrarlayan ağrıların hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Öztürk; boyun bölgesinden kola ve ellere vuran bir ağrı şikayeti varsa boyun fıtığı, bel bölgesinden bacaklara vuran ağrı ve uyuşma söz konusu ise bel fıtığı olma olasılığının yüksek olduğunu” söylüyor.

        GÜNLÜK SORUNLAR OMURGANIZI TEHDİT EDİYOR

        Gerekli muayeneler yapıldıktan sonra konulan teşhise göre uygulanacak doğru tedavi ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırılması açısından önem taşıdığını vurgulayan Öztürk şöyle devam ediyor; “ Günlük hayatımızı meşgul eden endişe ve sorunlarla zihnin sürekli meşgul olması sağlığımızı oldukça olumsuz etkileyerek vücudumuzda çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Aşırı duygusal ya da zihinsel gerilim altında olan insanların zihinlerindeki negatif yüklenmeler ve duygusal gerginlikler, aynı fiziksel yük taşıyormuşçasına omurga çevresi kaslarda önce mikrospazmlara, kasılmalara, daha sonra omurlar arası disklerde aşınmalara ve bel ve boyun fıtığı oluşumuna zemin hazırlıyor ya da bu oluşumu tetikliyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ