Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Aldatılan kadın estetik yaptırıyor!, plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, boşanan veya aldatılan kadınların daha çok estetik operasyon yaptırdığını söyledi, ESTETİK AMELİYAT, aldatılmak, aldatılan kadın, ilişkiler, esteti

        Samsun'da özel bir tıp merkezi sahibi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, boşanan veya aldatılan kadınların daha çok estetik operasyon yaptırdığını söyledi. Doç. Dr. Akbaş, yeni bir yüz ve bedenle hayata yeniden başlamak ya da kendilerini aldatan eşlerinden intikam almak için estetik operasyon yaptırdıklarını belirtti.

        Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, Türkiye'de yapılan estetik operasyon sayısının 3 yıl öncesine oranla yüzde 100 arttığını açıkladı. Türkiye'nin estetik cerrahide dünyada Amerika ve Brezilya ile beraber çok önemli bir konumda olduğunu dile getiren Doç. Dr. Akbaş şöyle konuştu:

        "Türk doktorlarının başarısı ve ülkemizde estetik ameliyatlarının maliyetinin daha az olması nedeniyle ülkemize Avrupa, Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerden çok sayıda kişi geliyor. Ayrıca Türkiye'de toplumda estetik cerrahi ile ilgili bilinçlenmenin artması, ekonomik refahın yükselmesi ve boşanma oranlarının artması, estetik cerrahi sayısının artmasına neden oldu. Yine kadınlar iş bulma ve kariyer noktasında güzelliğin kendilerine avantaj getireceğini düşünüp estetik ameliyat oluyorlar."

        PETEK DİNÇÖZ VE CEYDA ATEŞ BURNU TREND OLDU

        Doç. Dr. Akbaş, Türkiye'de en çok burun ve göğüs için estetik operasyon yapıldığını dile getirerek, "Kadınlar en çok ünlülerden Petek Dinçöz ve Ceyda Ateş'in burnu gibi buruna sahip olmak istiyorlar. Dudak konusunda da her zaman bir Angelina Jolie trendi vardır. Ancak son yıllarda kadınlar dolgun ama doğal görünen, normale yakın abartısız dudakları tercih ediyorlar" dedi.

        ALDATILAN KADIN İNTİKAM İÇİN ESTETİK YAPTIRIYOR

        Boşanan çift sayısının son yıllarda artmasıyla birlikte, kadınların estetik operasyon yaptırma rakamlarının da yükseldiğini söyleyen Doç. Dr. Hayati Akbaş şunları kaydetti:

        "Kadınlar yeni bir hayata başlarken eski yılların getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak, kendilerini yenilemek istiyorlar. Psikolojik olarak sıfırlanmak ve yeni bir hayata yeni bir yüz bedenle başlamak istiyorlar. Özgüvenlerini yeniden kazanmak istiyorlar. Estetik operasyon yaptığımız kadınlar arasında boşanmış ve aldatılmış kadınların oranı çok yüksek. Kadınlar güzelliklerinin kaybolduğunu, eşlerinin kendilerine ilgilerinin azaldığını ve bu nedenle evliliklerinin bittiğini düşünüyor. Estetik operasyonla güzelleşip eşlerinden intikam almak isteyen da var. Eşinin kendisini kaybettiği, aldattığı için üzülmesini istiyorlar."

        Doç. Dr. Hayati Akbaş, estetik operasyonların en çok 30- 50 yaş arasındaki kişiler tarafından yaptırıldığını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ