Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SEZON FİNALİ - Galatasaray - Trabzonspor maçı yazar yorumları - Spor HABERLERİ - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Bu sezon Galatasaray’daki en golcü 12 oyuncudan sadece ikisi sahadaydı. Bu durum zaten ilk isabetli şutun 81. dakikada gelmesi gibi bir sonuç yarattı. Avcı'nın Berat ve Baker'ı Bakesetas’la aralarında çok mesafe bırakmadan oynatma iradesi, bunun gerçekleştiği tüm bölümlerde Galatasaray’ı sıkıntıya soktu.

        2

        Trabzonspor adına iyi gitmeyen ise Nwakeme ve Ekuban’ın potansiyellerinin altından kalmaları oldu. Üstünlük sağlamlarına yetti ama maçı koparacak bildik işleri yapamadılar. Golden sonra oyunu soğutamayışları baskı yemelerine neden oldu ama çok net şanslar verdiklerini söyleyemeyiz.

        3

        Beraberliği getiren golü Hugo, Flavio ve Uğurcan’ın zincirleme yaptığı hatadan yediler. Galatasaray’a da bu tip bir şey lazımdı. İki takım için de kayıpla biten bir maç oldu.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Uğurcan'ı çok beğendiğimi herkes bilir. Ama yediği goldeki gibi hatalar onun "Bir adım daha" atmasını engeller. Uğurcan, maç boyu hiçbir şey yapmadı. 80'de Emre Kılınç'ın volesi üstüne geldi, sektirmeden tuttu.

        5

        Son saniyede gelen şutu pas verdi Emre Akbaba golü attı. 3.'lüğü hedefleyen Trabzonspor, maç boyunca üstün olduğu oyunun sonunda 2 puandan oldu, hedef yolunda yine debelendi.

        6

        Avcı'nın şanssızlığı mı, kadersizliği mi maçı bitirecek hamleleri yapamaması mı bilmem ama Hatay ve G.Saray maçları 30 saniye erken bitse 4 puanı daha vardı Trabzonspor'un.. Bu durumu analiz etmeliler. Yoksa böyle debelenip duruyorlar.

        7

        Hiçbir yere ulaşmayan bir kayığın kürekçileri gibi debelenen diğer takım da Galatasaray. Ligin en "Ne oynadığı belli olmayan" takımı sarı-kırmızılılar. 3 senedir futbol yok. 3 senedir debelenen bir futbol takımı.. Slogan var "Biz bitti demeden bitmez.."; "8 de kapanır 18 de.." ama oyun yok.

        8

        G.Saray açısından 1 puan ile 0 puanın önemi olmadığı belli iken o son saniye golü debelenmenin tam göstergesi. Ne tam bitiyor ne tam oluyor.. Galatasaray ve Galatasaraylılar için bu son 3 senenin imtihanı da bu demek ki..

        9

        Terim'in hocalık devri bitmiştir. 7 Mayıs'a kadar renk seçmesi hem kendi hem camiası için en doğrusudur.

        10

        ERMAN TOROĞLU: Sivasspor- Beşiktaş maçını seyrediyorum, bir şey yok, Galatasaray- Trabzonspor maçını izliyorum, bir şey yok. Bu oynanan futbolsa, futbol bu değil! Allah, Türkiye'deki seyirciye kuvvet versin. Benim işim olmasa Türkiye'de maç seyretmem.

        11

        Galatasaray 1 puanı Muslera sayesinde aldı. Muslera 1 puanın iyi olduğunu söyleyerek haklı. Çocuk yırtındı! G.Saray, Fenerbahçe ve Beşiktaş sürekli "Bu hakemi bize vermeyin" diyor. MHK de doğrusunu yaparak "Al sana hakem" diyor.

        12

        AHMET ÇAKAR: Maç öncesi Galatasaray yönetimi, sırf laf olsun diye, sırf maçın hakemini baskı altına almak uğruna Mete Kalkavan'dan şikâyetçi oldu. Bu dünya futbolunda pek görülmeyen bir şey.

        13

        Maça bakıyoruz, Mete Kalkavan kötü müydü? Asla değildi bilakis çok iyiydi. Tüm mevcut kurallar, tüm takdir hakları Mete Kalkavan için vız geldi, tırıs gitti! Ben Mete'yi beğendim.

        14

        ŞANSAL BÜYÜKA: Hani, “Yattığı yerden para kazanıyor” derler ya, aynen öyle… Fenerbahçe bu haftayı maç yapmadan geçirdi ama “ense” yaptığı yerden Süper Lig ‘in en kazançlı haftasını yaşadı… Beşiktaş puan kaybetti, iki puan daha yaklaştı. Arkasından gelen Galatasaray iki puan kaybetti, rakibinden biraz daha uzaklaştı…

        15

        Trabzonspor’un sıkıntısı, öne kadar topu çok iyi taşımasına rağmen özellikle Ekuban’ın , hatta Nwakaeme’nin geçen sezonun çok gerisinde olmaları… O zaman Trabzonspor takımı hem önde top tutamıyor, hem de gol atmakta zorlanıyor…İlk yarısı Trabzonspor’un, ikinci yarısı Galatasaray’ın olan bir maç izledik…

        16

        Son saniye golü Galatasaray için ancak teselli olur… Bu bir puan Galatasaray’ı mutlu etmez, Trabzonspor’u da mutlu etmez… Bu maçın ve bu haftanın karlısı ve mutlusu yattığı yerden 4 puanlık avantaj kapan Fenerbahçe oldu...

        17

        BÜLENT TİMURLENK: İkinci yarıda Galatasaray'da taşlar yerinden oynadı. Babel sola, Halil santrfora, Kerem sağa geçtiğinde Trabzon da önde baskıyı biraz azaltınca Terim'in takımı tabelayı değiştirecek oyunu 10-15 dakikalık bir dilimde oynamaya başladı. Avcı, o dakikalarda değişikliği tercih etmezken, Edgar'ın golü, G.Saray'ın bütün hesaplarını altüst etti.

        18

        G.Saray adına son dakikada gelen gol ve 1 puan da yarıştan kopmak anlamına geliyor. Sonuçta G.Saray, F.Bahçe'nin 3, Beşiktaş'ın ise 6 puan arkasında son 6 haftaya giriyor. Bu beraberlikle erken sezon yaptılar. Gerçek sezon finali evinde Rize'ye kaybettiği maçtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ