Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Son dakika! Altın 1.500 doları aştı - Altın Haberleri

        Çin ile ABD arasında devam eden 'ticaret savaşın' gerilimin azlmayıp tam tersine yükselmesi yatırımcıları 'güvenli liman' arayışına itiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Çin menşeili 300 milyar dolarlık ürüne ek gümrük vergisi uygulayacağını açıklaması, bu sebeple altında hızlı bir yükselişe yol açtı.

        2013 NİSAN'DAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

        Uluslararası piyasalarda temmuz sonunda altının ons fiyatı 1.413 dolar seviyesinde bulunuyordu. Bugün Çin ile ABD arasında herhangi bir yumuşama belirtisi görülememsiyle ons fiyatı 1.510 dolara kadar yükseldi. Böylece son 1 haftada yüzde 6 değerlenen altın uluslararası piyasalarda Nisan 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

        REKLAM

        YATIRIMCI RİSK ALMIYOR

        Singapur merkezliOversea-Chinese Banking Corporation'ın ekonomisti Howie Lee konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Dünya istikrarsız bir durumda ve altın fiyatları bundan yarar sağlıyor. Altın yakında 1.500 doları görecektir. Ocakta mükemmel malzemelerin bir araya geldiğini görüyoruz: Düşük faizler, ticaret gerilimi, Basra Körfezi'ndeki jeopolitik gerilim ve zayıf bir dolar. Tüm bunlar yatırımcıların risksiz portfolyolara yönelmesine yol açıyor. Yatırımcı kaynaklarını altına kaydırıyor" ifadelerini kullandı.

        DOLARDAKİ DÜŞÜŞ GRAM ALTINI YAVAŞLATTI

        FXTM Analisti Lukam Otunuga ise yayımladığı bilgi notunda "Küresel büyümeyle ilgili korkular, ticaret gerilimi ve Brexit gibi konular risk iştahını törpülemeyi sürdürdükçe altındaki yükseliş devam edecektir" dedi.

        Uluslararası piyasalarda altın 76 ayın zirvesine çıkarken, yurtiçinde dolar/TL'nin 5.50'nin altına düşmesiyle yükseliş sınırlı kaldı. Gram altın 263 lirayla son 1.5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ