Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar 4 ayın en düşük seviyesinde! 7 Ağustos dolar kuru - Haberler - Döviz Haberleri

        Dolar/TL dün ABD'ninÇin'i kur manipülatörü ilan etmesine rağmen, yüksek faiz getirisiyle korunaklı görünen ve gelişmekte olan ülke paralarından pozitif ayrışan TL nedeniyle düşüşünü sürdürdü.

        TL dün dolar karşısında en iyi performansı gösteren para birimi olurken, hafta başında 5.62 seviyesine gelmesine rağmen 5.50 altını zorluyor.

        Analistler faiz şemsiyesinin yanı sıra S-400 ve Merkez Bankası kaynaklı endişelerin dinmesi ve carry trade olanağı nedeniyle TL'deki iyimser havanın bir süre daha devam edebileceğini belirtiyor.

        Deutsche Bank'ın Rus Rublesi ve Güney Afrika Randı karşısında Türk Lirası alım tavsiyesi vermesinin ardından Societe Generale de rand karşısında lira uzun tavsiyesinde bulundu ve Dolar/TL'de kısa pozisyona geçtiğini belirtti.

        REKLAM

        Dolar/TL dün 5.5204'ten kapanmasının ardından 5.50 bandına geriledi. Kur, ticaret savaşlarının paritelerde yarattığı baskı ve güvercin söylemleriyle bilinen Fed St. Louis Başkanı Bullard'ın şahin görünen mesajlarına rağmen 7 Ağustos sabahı 5.50altını gördü ve 5.4814 le son 4 ayın en düşük seviyesine indi. Euro 6.15altında.

        Büyüme ve resesyon endişeleriylegüvenli liman olarak görülen altın fiyatları ise yükseliyor. Spot altın 1490 doların üzerini görürken, gram altın fiyatı 264 liraya tırmandı.60 doların altına inen brent petrol ayı piyasasına girdi.

        DOLAR

        $
        28,7574 0,18
        • Alış: 28,7439
        • Satış: 28,7546
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 12:55:25

        Bullard, dün New York'ta yaptığı konuşmada ticaret belirsizliği için zaten döngü ortası ayarlama yapıldığını belirterek, "Ufukta resesyon görülmüyor." şeklinde konuştu.

        MERKEZ BANKALARI FAİZ İNDİRİYOR

        Piyasaların büyümedeki yavaşlama kaygıları ve Trump yönetiminin baskısı nedeniyle gelecek Fed toplantılarında 2-3 faiz indirimi beklentisinin artmasına rağmen Bullard, Fed son toplantıda yapılan 25 baz puanlık indirimin etkilerini görmek istediklerini belirtti.

        AncakYeni Zelanda Merkez Bankası beklentinin üzeridne 50 bp, Tayland Merkez Bankası 25 bp indirdi. Hindistan Merkez Bankası da 4. kez faiz indirerek politika faizini 35 bp geri çekti ve 5.40'a indirdi .Bu hafta Japonya'nın büyüme rakamları, ABD işsizlik verileri izlenecek.

        Türkiye özelinde ise başta Fırat'ın doğusuna yapılması muhtemel olan askeri harekat, jeopolitik riskler, ABD ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz'deki gerginlik takip ediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ