Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Son dakika haberi CAS, Trabzonspor'un itirazını reddetti! - Trabzonspor Haberleri

        Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Trabzonspor'un Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itirazı reddetti. Trabzonspor yönetimi bunun üzerine İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurarak kararın düzeltilmesini isteyecek.

        TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

        Trabzonspor konuya dair resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Bordo-mavililer gerekçeli kararın incelendiği ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını belirtti. Trabzonspor'dan yapılan açıklama şöyle:

        "UEFA’nın 3 Haziran 2020 tarihinde vermiş olduğu “Avrupa kupalarından 1 yıl süreyle men” kararı kulübümüzce 13 Haziran 2020 tarihinde CAS nezdinde temyiz edilmişti.

        CAS’ın bugün resmi internet sitesinden duyurduğu ve tüm kamuoyu ile aynı anda öğrendiğimiz kararına göre başvurumuz kabul edilmemiş; UEFA’nın aleyhimize vermiş olduğu karar onanmıştır.

        CAS’ın internet sitesindeki söz konusu açıklamadan 2,5 saat sonra kulübümüze ilettiği 45 sayfalık gerekçeli karar avukatlarımız tarafından incelenmektedir. Bu incelemenin ardından kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

        Saygılarımızla…"

        CAS'ın bu kararının ardından Süper Lig'den Avrupa'ya katılımlar şu şekilde olacak:

        Başakşehir: Şampiyonlar Ligi grupları

        Beşiktaş: Şampiyonlar Ligi ön eleme

        Sivasspor: Avrupa Ligi grupları

        Alanyaspor: Avrupa Ligi ön eleme

        Galatasaray: Avrupa Ligi ön eleme

        UEFA, 3 Haziran'da Trabzonspor'u finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa'dan 1 yıl men etmişti. UEFA, bordo-mavili kulübün 2016'da yaptığı finansal fair play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtmişti. Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedilmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ