Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı'ndan Musul'daki alçakça saldırı hakkında peş peşe açıklama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Musul Başkonsolosluğumuza yönelik yapılan alçakça saldırıyla ilgili Irak makamlarının derhâl sorumlulardan hesap sormasını bekliyoruz!" denildi.

        Açıklamaya şöyle devam edildi: "Irak makamları diplomatik temsilciliklerin güvenliği için her türlü tedbiri almayı da ihmal etmemelidir.

        Musul Başkonsolosluğumuza yönelik saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür.

        Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır.

        Iraklı kardeşlerimiz ile terörle mücadele ve sınır güvenliği için iş birliğine hazırız.

        REKLAM

        Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz!"

        ŞENTOP: SALDIRININ SORUMLULARI ACİLEN BULUNMALI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

        Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Musul Başkonsolosluğumuza düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Irak makamlarından, bu provokatif saldırının sorumlularının acilen bulunmasını ve mutlaka hesabının sorulmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

        ÇELİK: TERÖR ODAKLARI BUNUN BEDELİNİ MUTLAKA ÖDERLER

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Musul Başkonsolosluğu’muza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır" açıklamasında bulundu.

        Çelik şunları kaydetti: "Planlı provokasyonlar neticesinde Türkiye’nin hedef gösterilmesi sadece terör odaklarının işine yarar.

        Kardeş Irak’la beraber bu terör odaklarına karşı mücadeleyi artırmalıyız. Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkan terör odakları kararlı ve kesin bir cevapla karşılaşacaklardır. Terörle mücadelemiz yüksek meşruiyete ve kararlı bir iradeye sahiptir."

        CHP'DEN AÇIKLAMA: FAİLLER YAKALANARAK ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLMELİ

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de, Irak’ta Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı.

        CHP, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğuna yönelik saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Irak’ta bu sabah Musul Başkonsolosluğumuza ait binanın yakınlarına bir roket saldırısında bulunulduğuna dair haberleri derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Konsolosluk çalışanlarımızın saldırıdan zarar görmemiş olmaları tesellimizdir. Ancak temsilciliğimize böyle bir saldırıda bulunulmasını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Irak makamları ülkedeki diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Bu saldırının faillerinin de yakalanarak adli makamlara teslim edilmelerinin yine Irak makamlarının sorumluluğunda olduğunu düşünüyoruz ve söz konusu sorumluluğun en kısa zamanda yerine getirilmesini bekliyoruz” denildi.

         Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul açıklaması
        Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul açıklaması Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ