Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik İşçi Son dakika... Hükümet ve Türk İş işçi zammında uzlaştı - Haberler - Sosyal Güvenlik Haberleri

        Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020'deki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaştı. 2019 içi yüzde 8+4 zam ve seyyanen 150 TL zam yapılacak

        BAKAN SELÇUK: BU GÜZEL BAYRAM GÜNÜNDE HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk imza töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

        Bugün Mübarek Kurban Bayramı’nın ikinci gününde sizlerle burada birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayram’ını tebrik ediyorum.Bayramın ülkemize ve bütün insanlık alemine İslamalemine hayır ve esenlikler getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.2019 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü İmza Töreni’ni gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz aylarda içerisinde, kamu işçilerimizin, 2019-2020 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmelerini görüşmek üzere çalışmalarımızı başlatmıştık. Yol haritamızın ilk aşamasında, kamu işçileri temsilcileri olarak; Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarımızdan Çerçeve Anlaşma Protokolü tekliflerini aldık. Sonrasında, bizler de kamu işvereni olarak teklifimizi ilettik. Yaptığımız görüşmelerle yaklaşık 170 bini aşkın bin kamu işçisini ilgilendiren süreçleri işleterek, değerlendirmelerimiz neticesinde ortak bir karara vardık.Bugün de inşallah, başta kamu işçilerimiz ve aileleri olmak üzere; Ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirecek protokolümüzü imzalayacağız.

        REKLAM

        "İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEMEK HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLDU"

        Burada özellikle, gerçekleştirdiğimiz müzakere sürecimizin; ortak akıl ve istişare kültürümüze uygun bir şekilde yürütüldüğünü özellikle belirtmek isterim.Bizi bu süreçte her şeyden fazla ilgilendiren, elbette kamunun genel faydası... Her zaman olduğu gibi mali ve sosyal dengeleri korumaya dikkat ettik. 82 milyon, tek yürek bir aileyiz çalışan bir aileyiz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak işçi sendikalarımızla karşılıklı uzlaşı ve anlayış içerisinde hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin, son 17 yıldır bu yaklaşım ve hassasiyet sayesinde; Bugünkü noktaya geldiğini de bilmemiz gerekir.

        Türkiye ekonomisi 2002’den günümüze 3,5 kat büyüdü. Son 17 yılda, ekonomide 9 milyona yakın istihdam oluşturuldu.

        Bunlar toplumsal refahımız açısından önemli gelişmeler. Çalışma hayatımızın ulaştığı seviye ise bunun en net göstergelerinden biri. Emeğe ve alın terine verdiğimiz değer, her zaman için insan odaklı çalışmalarımızın temelini oluşturdu. Emeğe olan saygımız, bizi her zaman olduğu gibi motive etmeye devam ediyor.Bizler alın terini kutsal addeden bir geleneğin varisleriyiz. İşçilerimizi enflasyona ezdirmeme konusunda her zaman önceliklerimizarasında oldu.

        REKLAM

        "İLK ALTI AYDA YÜZDE 8, İKİNCİ ALTI AYDA YÜZDE 4"

        İşçimizin emeğini koruyan asgari ücreti bu sene işçi-işveren ortak uzlaşısıyla 2.020 Liraya kadar çıkardık.Kamuda taşerona kadro konusunu hamdolsun yine biz çözdük.Çalışma hayatının en önemli unsurlarından birisi olan sendikalaşma konusunda da hükümetlerimiz döneminde büyük ilerlemeler kaydettik ve sendikalaşma oranımızı %9’dan %14’e ulaştırdık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Artık önümüzde 4 yıllık bir kesintisiz icraat dönemi var.Ülke olarak bugün, 2023 hedefleri doğrultusunda;Daha müreffeh, daha güvenli yarınlara doğru ilerlediğimiz konusunda büyük ümitler taşıyoruz.Diğer yandan da yerli ve milli üretimimizle ekonomimizi daha güçlü hale getirmek adına aralıksız çalışıyoruz.Devlet, milleti için vardır. Her zaman bu ilkeyle hareket ettik, ediyoruz. Bunun için attığımız her adımda sosyal tarafların görüşlerini almaya özen gösteriyoruz.Bugün Çerçeve Protokolü imzalamak üzere bir araya geldiğimiz Toplu İş Sözleşmesi sürecimiz; Sosyal diyalog mekanizmalarının işleyiş sürecini tam anlamıyla ortaya koyan bir süreç oldu.Ben, imzalayacağımız bu Çerçeve Protokolün kamu işçilerimiz ve aileleri için hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyorum. Şimdi, imzalayacağımız 2019-2020 Çerçeve Protokolünün detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Protokol kapsamında, brüt 3500 TL’nin altında ücret alan kamu işçilerimizin maaşlarına brüt ücret 3500 TL’yi aşmayacak şekilde 150 TL iyileştirme yapıyoruz. Ücret zammı oranlarına gelince…Yaptığımız görüşmeler neticesinde, kamu işçilerimizin ücretlerine; 2019’un ilk altı ayında yüzde 8 oranında,2019’un ikinci altı ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık.

        REKLAM

        "2019-2020 ÜCRET ZAMMI YÜZDE 19'U AŞMIŞ DURUMDA"

        Biliyorsunuz, kamu işçilerimiz Ocak ayında yüzde 6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı. 2019 yılı için üzerinde uzlaştığımız zamlarla birlikte, yıl geneli toplam ücret zammı yüzde 19 aşmış durumda2020 yılı için ise; İlk altı ayda yüzde 3 oranında ve İkinci altı ayda yüzde 3 oranında ücret artışı gerçekleştireceğiz. Üzerinde uzlaştığımız bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa, kamu işçilerimiz enflasyon farkını da almaya devam edecekler.2019-2020 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun inşallah. Sizlerin şahsında bütün işçi kardeşlerime selamlarımı iletiyor, sağlıklı ve bereketli günler diliyorum.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ