Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarlarından PSV - Galatasaray maçı yorumları - Futbol Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Sözüm başta Fatih Terim, bütün Türk hocalarına... Takımlara hız kazandıramadılar, Türk futbolunu çabuk oynamaya alıştıramadılar. Çareyi sadece transferde aradılar. Hızlı oynamıyorsan, sahaya akıl koyamıyorsan, Avrupa’da ekmek yok.

        2

        Psikolog değilim ama maçtan bir akşam önce Fatih Hoca‘nın basın toplantısını izlerken, çarşambanın gelişini salıdan anladım. Son dönemlerde enerjisi bu kadar düşük bir Fatih Hoca görmemiştim. Transfer dedi, sakatlar dedi, PSV‘nin gücü dedi, hepsi kabul ama, bizim bildiğimiz, alıştığımız Fatih Terim gibi esip gürleyemedi.

        3

        Muslera‘ya da maaşallah (!)... Bir kaptan bir gemiyi ancak böyle karaya oturtur. Yediği ilk ve son golün mazereti yok. Bizim ligde Aslan kesilmek kolay... Marifet uluslararası maçlarda sahneye çıkmak, Aslan kesilmek... O da Muslera‘da yok...

        4

        Bu hezimet, “transfer yapamadık, sakatlara oynatamadık“ mazeretleriyle anlatılamaz. Türk hocaları maalesef hız ve çabuklukta sınıfta kaldı. Dünya uçuyor, biz yürüyoruz. Aradaki fark bu... Bizim hocalara selam olsun... Bizi ligle kandırmaya devam etsinler. Ben kanmam, haklı olarak çok daha fazlasını, çok daha hızlısını talep ediyorum. Sizin, benim, hepimizin hakkı bu...

        5

        AHMET ÇAKAR

        Şimdi birçok Galatasaraylı ve belki de Terim "Hazır değildik, oyuncularımızın birçoğu idmansızdı, sonuç normal" dese de onlara sormak istediğim şey şu: Peki PSV neden hazırdı? Galatasaraylı oyuncuları tanımasam, Galatasaray formasını görmesem PSV, Hollanda 4. Ligi'nden bir takımla hazırlık maçı oynuyor herhalde derim.

        6

        İlk paragrafımız Muslera'ya.. Hayatının en kötü maçını oynadı. Yediği 5 golün 3'ü ağır kaleci hataları. Zaten PSV, maça Muslera'nın ayağında olan topu debelenip, rakibine vermesiyle galip başladı.

        7

        Dün gece Galatasaray için çok kötüydü. Bırakın iyi oynayanı, bırakın vasat oynayanı, bırakın kötü oynayanı hepsi çok çok kötü oynadılar. Sonuçta Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden elendi… Bırakın bu PSV'ye İstanbul'da 4 gol atmayı, korkum o ki umarım İstanbul'da da kaybetmezler. Yazık oldu. Söylenecek fazla bir şey yok. Şampiyonlar Ligi bitti... Bu kadro Süper Lig'de ne yapar onu da düşünüyorum ama bu konuda karar vermek için daha erken.

        8

        LEVENT TÜZEMEN

        Atletik oyunculardan kurulu PSV'ye karşı Galatasaray takım olarak hantal kaldı. Galatasaray'ın fizik gücü, oyuncuların aklı ve çabukluğu maalesef PSV ile mücadele edecek kaliteden çok uzaktı. 1985 yılından bu yana Galatasaray'ın Avrupa'da oynadığı tüm maçların çoğunu canlı olarak izledim. Gördüğüm en etkisiz, en silik, en güçsüz, en ağır ve pozisyon bilgisi en zayıf Galatasaray'ına tanık oldum.

        9

        Mutlaka oyuncu takviyeleri yapılacaktır. PSV kadrosu rol model olmalı ve transferde atletik oyuncular tercih edilmelidir. 1996-2000 takımı akıllı, zeki, çabuk düşünen, becerikli ve atletikti.

        10

        Muslera'nın yediği goller hatalıydı. Ama taç atışını Ömer'in Marcao'yu kullanması ve onunda baskı altındaki Muslera'ya pas atması daha büyük hataydı. Oysa Terim idmanda Yedlin'i "Merkeze taç atmayın" diye uyarmıştı.

        11

        Erken gol için, "'Moralimiz bozuldu" yorumunu kimse yapmasın. PSV'li oyuncular öyle bir baskı yaptı ki; Galatasaraylı oyuncular rakip kaleye yüzünü bile dönemedi. Arda Turan tercihi Terim'in yanlışıydı. Arda'nın fizik gücü PSV'nin temposuna karşılık verecek durumda değildi.

        12

        Terim belli ki İtalyanlar'ın 3'lü savunma anlayışından etkilenmiş. Galatasaray'ın savunmada oyuna 3'lü başlaması büyük hataydı. Bu anlayış PSV'nin kanatlardan çabuk hücum etmesine neden oldu. Özellikle 19 yaşındaki Madueke sol kanadı otoban gibi kullandı. PSV'nin kalitesine ve fizik gücüne dayanamayan sezona Galatasaray hezimetle başladı.

        13

        OSMAN ŞENHER

        Bizler heyecan yapıyoruz, transferler geç kaldı diye taraftar çıldırıyor ama hepsi hikaye. Dün geceki Galatasaray’a üç tane daha transfer yapmış olsan ne fark edecek? PSV’nin futbolcu kalitesi, futbol mentalitesi sarı-kırmızılılardan çok farklı.

        14

        Biz boşa konuşuyoruz. Şu an herhalde Cim Bom hazır değil. Muslera, Marcao, Luyindama ayakta sallanıyorlar. Hücumda isim olarak çabuk futbolcularımız var. Orta sahadan gerekli destek gelmeyince onlar da kaybolup gidiyorlar.

        15

        Fatih Terim’in işi kolay değil. Bu takımın keyif veren futbol oynaması için epey bir zamana ihtiyacı var. İki bek yok gibi. Kanatlardan bir tek orta yok. Bu şartlarda santrfor olarak Mustafa oynasa ne olur, Falcao oynasa ne olur? Süper Lig için konuşmuyorum ama dün gece seyrettiğimiz takımın Avrupa kupasında taraftarını mutlu edeceğini düşünmüyorum.

        16

        REHA KAPSAL

        G.Saray, bu maçtan önce eksik olan pozisyonlara transfer yapamadı. Bu maç öncesi en önemli handikap buydu. Savunmanın sol kenarı, sağ kenarı, orta sahaya, hücum hattına gerekli takviyeler yapılmadı. Özellikle bu seviyede oyuncu, fiziksel sorunların yanında oyun anlamında eksikler varsa işiniz daha da zora girer.

        17

        Hatlar arasına bu kadar rahat top sokarken reaksiyon vermeyen, rakibin güçlü taraflarına önlem alamayan ve oyun merkezindeki baskılara karşı kurgusu olmayan, doğaçlama oyunlar bizim ligimizde yeterli olabilir. Fakat bu seviyelerde sağlam oyun, ezberlenmiş oyunlar üzerine güçlü planlar olması gerekir. G.Saray'ın özellikle son yıllardaki en büyük eksikliği buydu.

        18

        Kötü veya iyi oynarsınız fakat bir takımın oyun hafızasının olması gerekir. Çözümü oyuncu üzerinden değil oyun üzerinden rakibe karşı üstünlük sağlayacağınız ve o alışkanlığa bir an önce adapte olduğunuz düzen, size Avrupa'da diğer rakiplere karşı üstünlük sağlar.

        19

        PSV belki en üst seviyede değil ama en önemlisi bütün oyuncular ne oynadığını biliyor. Futbol aklı olan, tüm oyuncuların duracağı yeri bildiği, rollerin ezberlendiği sağlam tutarlı planları ve bunun getirdiği bir oyunları var. Rövanş için tabii ki şansını minimuma indiren G.Saray, oyuncu ve oyun eksiğiyle ilk maçta aldığı kötü sonuçla rövanşta turu geçmeyi mucizelere bıraktı.

        20

        UĞUR MELEKE

        Dün Galatasaray maça üçlü savunmayla başladı, 60’ta Alpaslan’ın çıkışı ve Sekidika’nın sağ beke geçişiyle dörtlüye döndüler. Evet, üç golde büyük bireysel hatalar vardı ama şöyle bariz bir gerçek de vardı önümüzde: Dün PSV resmi bir maça çıkıyor gibi hazırdı. Galatasaray’sa sarsak bir hazırlık maçı görüntüsündeydi maalesef.

        21

        Şimdi Sayın Elmas’a, Sayın Terim’e ve tüm spor kamuoyuna soruyorum: Dün PSV maçına çıkan Galatasaray 11’inin kaçı Eylül’de ligde ideal 11’de olacaklar? Bu sayı normalde 8-9 olmalı bence. 8-9’un altındaysa, bir şeyler geç kalıyor demektir çünkü.

        22

        NİHAT KAHVECİ

        Ertesi günkü idman, şu maçın psikolojisini atlatmak her anlamda eziyettir. Bu maçta övülecek bir şey yok, pozitif eleştirmek lazım. Notlara bakıyoruz, pozitif bir şey yok. Ben isterdim ki 10 tane Galatasaray atağı olsun, Babel nasıl kaçırdın, Arda o pası biraz daha hızlı verebilirdin demek isterdim. Galatasaray oyuncuları hiçbir şey vermedi.

        23

        Fatih hoca niye 3'lü ile başladı, anlamadım. Galatasaray 5-3-2 oynadı aslında, güzel sistem, hakikaten iyi uygularsan iyi sistem. Bekler atağa çıkarsa, öndeki ikili iyi top tutarsa, Arda ofansa destek verirse iyi. Dönen topları almayı düşündü hoca ama oyuncularının bu kadar topa sahip olamayacağını düşünmedi.

        24

        Nasıl idman yaptın, ne çalıştın? Biz fizik olarak niye hazır değiliz? İngiltere'de ilk maçta uçuyorlar. Çıktığın ilk maçta hazır olacaksın, artık bu seviyeler kaldırmıyor.

        25

        Gedson Fernandes 40-50 milyon euroluk oyuncu ama Galatasaray'da bekleneni tam anlamıyla vermedi. Son haftalarda performans verdi. Ancak Galatasaray'a alıştı ve bu sene gelirse, daha iyi performans verecektir. Bir an önce bu transferi yapmalılar.

        26

        Galatasaray averajla şampiyonluğu kaçırdı, PSV ise Hollanda'da ikinci oldu. İşte tablo ortada. Biz saha dışındaki her şeyi konuşuyoruz, saha içini konuşamıyoruz. Saha içinde yoksan, kazanamıyorsun.

        27

        Milli Takım'a da o kadar güvendik, sonra tecrübesiz denildi. Merih Demiral, Cristiano Ronaldo ile beraber oynuyor. Bu nasıl tecrübesizlik? Abdullah Avcı gibi maç sonu neden yapamadığımız, neleri yaptığımız konuşulursa, biraz daha ileriye gideriz. Böyle bir yere gidemeyiz.

        28

        Maç önü artık rakibi analiz ediyor, kendi takımını biliyor. İş artık 90 dakikada yaptığın hamlelerde, anlık değişikliklerde. Biz maçın içinde eksik kalıyoruz. Rakibin taktik değişikliğine karşı reaksiyon gösteremiyoruz. Bunu yapan şampiyon oluyor. Mesela Sergen Yalçın'lı Beşiktaş bu yüzden şampiyon oldu. Maçın içinde oyunu okumak gerekiyor.

        29
        30