Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray'da Basketbol Şube Koordinatörlüğü'ne Murat Özyer Getirildi - Basketbol Haberleri

        Sarı-Kırmızılılar'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada: "Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörlüğü'ne Murat Özyer getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" denildi

        Galatasaray.org, Özyer'i şu şekilde tanıttı:

        Murat Özyer

        31 Mart 1966'da İstanbul'da doğan Murat Özyer antrenörlük kariyerine 1983'te Galatasaray basketbol altyapısından başladı. 1993 yılına kadar çeşitli aralıklarla her alt kategoride görev alan Özyer, 1987-1988 sezonunda ilk şampiyonluğunu elde Galatasaray Bayan Takımında yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. 1990 yılında, 1996 Olimpiyatlarına katılan ve ikinci Rüya Takım olarak anılan Amerika Milli Takımı'nda Leny Wilkins'in yardımcı antrenörlüğünü yapan 1990 Naismith Kolej Basketbolu Yılın Antrenörü ödüllü Boby Cremins'in çalıştırdığı Georgia Tech Üniversitesi'nde stajyer antrenör olarak izlenimler edindi. 1992-1993 sezonunda Galatasaray Erkek Takımında yardımcı antrenör olarak çalışan Murat Özyer, geçen 10 yılın ardından yuvasından ayrıldı ve Ülkerspor'un altyapısının kurulmasında görev aldı.

        1996-2006 yılları arasında Ülkerspor'da çok değerli isimlerin yanında yardımcı antrenör olarak bulundu ve kulübün kısa sürede ülkenin en iyi basketbol takımlarından biri olmasına ve pek çok başarı elde edilmesine katkı sağladı.Ülkerspor’da yardımcı antrenörken 4 Cumuhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu ,3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu kazanırken ,baş antrenör olarak da 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırma başarısını gösterdi. 2005-2006 sezonunun sonlarına doğru görevinden ayrılan Ergin Ataman'ın yerine baş antrenör olarak Ülkerspor'un başına geçti ve Efes Pilsen’i finalde 4-0 ile geçerek takımını beş sezon sonra şampiyonluğa taşıma başarısı gösterdi.

        Ülkerspor'un basketbol şubesini devretmesinin ardından 2006-2007 sezonunda Galatasaray Cafe Crown'un baş antrenörü oldu. Normal sezonu 18 galibiyet, 12 yenilgi ile dördüncü sırada bitiren takımımız playoff yarı finalde elendi. 10 sene aradan sonra ilk defa erkek basketbol takımımız ile Avrupa kupalarına katılma hakkını yakalayan Özyer, 2007-2008 sezonunda ULEB Eurocup'ta grubunu ikinci sırada bitirip sonraki turlarda Asvel, Gran Canaria'yı eleyen ve Sekizli Final'e kalan takımımızın da başındaydı. Galatasaray erkek basketbol tarihinin Avrupa Kupaları'ndaki en önemli başarılarından biri geldi ve takımımız Beşiktaş Cola Turka'yı çeyrek finalde mağlup edip yarı finale kalma başarısı da gösterdi ve turnuvayı dördüncü tamamladı. 2008-2009 sezonunun ortasında Galatasaray'la yolları ayrılan Özyer 2009-2010 sezonunda Türk Telekom'un başına geçti ancak sezon oratsında görevinden ayrıldı. Bir süre Skytürk televizyon kanalında basketbol yorumculuğu da yapan Murat Özyer geçtiğimiz sezon TB2L takımlarından Optimum Ted Ankara Kolejliler'in baş antrenörü oldu ve takımını şampiyonluğa taşıyıp Beko 1.Ligine yükseltti.

        Galatasaray Lisesi (1985) ve Marmara Üniversitesi mezunu olan ve Murat Özyer 1991-1996 yılları arasında Milli Takım'ın alt yapı kategorinde yardımcı antrenörlük (Yıldız Erkekler Avrupa 3.lüğü ve Ümit Erkekler Avrupa 3.lüğü), 1996-98 arası Genç Erkek Milli Takımı baş antrenörlüğü ve 1999-2002 arasında A Erkek Milli Takım yardımcı antrenörlüğü görevlerini yürütüp 2001'de ev sahipliğimizde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan ülkemizin başarısında pay sahibi oldu.

        Murat Özyer antrenör Derya Özyer ile evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ