Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, BJK TV'ye açıklamalarda bulundu - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, şampiyonluğun kendi ellerinde olduğunu belirterek, "Şampiyon olacağımıza kesinlikle inanıyorum. Bunu gerçekleştirebileceğimizi biliyorum" dedi.

        BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Hırvat teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de oynayacakları 9 maç bulunduğunu, şampiyonluk için her şeyin kendi ellerinde olduğunu ifade etti.

        Sezon başından beri planlarının şampiyonluk üzerine olduğunu vurgulayan Bilic, şunları kaydetti:

        "Bunun için çalışıyoruz. Şu anda iyi bir pozisyondayız. Oynayacağımız 9 maç daha var. Her şey bizim elimizde. Bugün 'Spor Toto Süper Lig'de ben maçlarımı kazanırsam şampiyon olurum' diyecek iki takım var, biz ve Galatasaray. Fenerbahçe dahi bunu söyleyemiyor. Çünkü onlar, diğer maçların sonuçlarına bağlı. Bizim kimseye bir bağımlılığımız yok. Tüm maçlarımızı kazanırsak, ligi şampiyon olarak tamamlayacağız. Umarım Türk Telekom Arena'ya çıkarken de bu pozisyonda olacağız. Şampiyon olmak muhteşem bir duygu olacak."

        Sezona erken başladıklarını ve rakiplerine oranla daha yüksek sayıda maç oynadıklarını vurgulayan siyah-beyazlı teknik adam, şöyle konuştu:

        "Avrupa kupalarında bulunmanın, Avrupa kupalarında devam etmenin getireceği bazı avantajlar vardı. Başarı duygusunu yaşamak, öz güvenin yükselmesi, maç ritmine alışmak... Bunlar önemli avantajlardı. Yoğun bir maç takvimi içerisindeydik. Özellikle kendi stadımızda oynamadığımız için yorucu bir seyahat programımız vardı, ama bu dönem geride kaldı. Önümüzde oynayacağımız 9 tane final maçı var. Çok akıllı bir şekilde hareket etmemiz ve hassas bir denge tutturmamız gerekiyor. Haftada bir maç oynayarak devam edeceğiz. Şimdi maça hazırlanmak, antrenmanlar yapmak, dinlenmek için yeteri kadar zamanımız var. Bu durum da bize başka avantajlar sağlayacak. Bu periyodun sonunda başarılı olabilmek için her şeyimizi vereceğiz."

        "ÇOK ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

        Bilic, Süper Lig'in 26. haftasındaki rakipleri İstanbul Başakşehir'le çok zorlu bir maç yapacaklarını dile getirerek, "İstanbul Başakşehir bu sezon ortaya koyduğu performansla iyi bir takım olduğunu ispatladı. Rakibimiz bir süreklilik yakaladı ve ligin dördüncü sırasındalar. Ligin en az gol yiyen takımlarından birisi. Çok iyi organize olan, oldukça çalışkan bir takım. İyi bir teknik direktörleri ve deneyimli oyuncuları var. Her iki ekip için de oldukça zor bir maç olacak" şeklinde konuştu.

        İstanbul Başakşehir maçını kazanmak zorunda olduklarını anlatan Bilic, "Bu maça çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Onların stadında oynayacağız, ama nerede olursa olsun kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Çünkü zirvede kalmamız gerekiyor ve umarım kazanacağız. Bu maçı kazandıktan sonra da şunu söyleyeceğiz, 'Artık 8 maçımız var, bu 8 maça odaklanalım'. Maç maç giderek, hedefe varmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

        "İNGİLTERE İDDİALARI TAMAMEN DEDİKODU"

        Bilic, sezon sonunda İngiltere'ye transfer olacağına yönelik iddialarla ilgili olarak şöyle konuştu:

        "Bunlar tamamen dedikodu. Benim için bağlayıcı olan unsur sözleşme değil. Her fırsatta bunu dile getiriyorum, burada bulunmaktan ötürü oldukça mutluyum. Ben buraya olan bağlılığımı, buraya olan sevgimi geride kalan 1,5 yıllık süreç içerisinde her gün gösterdim. Arsenal'e, Tottenham'a, Liverpool'a karşı gösterdiğimiz iyi performanslardan sonra bu tür dedikodular konuşuluyorsa, bunlar için yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak dediğim gibi bunlar tamamen söylenti."

        Süper Lig'in 25. haftasında oynadıkları Fenerbahçe derbisine de değinen Bilic, "Fenerbahçe maçıyla ilgili karışık duygular içerisindeyim. Club Brugge karşısında yaşadığımız hayal kırıklığından sonra Fenerbahçe karşısına çıktık ve buna rağmen oldukça iyi bir reaksiyon gösterdik. Böylesine iyi bir performans göstermek gurur vericiydi, ama maçı kaybetmek sinir bozucu oldu" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ