Dortmund'da Klopp depremi!
Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un sezon sonunda takımdan ayrılacağı açıklandı. Onun yerine gelecek isim ise şimdiden belli
Borussia Dortmund sezon sonunda teknik direktör Jürgen Klopp ile yollarını ayıracağını duyurdu.
Alman basınında gün içerisinde Klopp'un sözleşmesini fesh etmek istediğini kulübe bildirdiği yönünde haberler çıkmıştı. Bu haberlerin üzerine Dortmund kulübünden bir basın toplantısı düzenleneceği duyuruldu.
Düzenlenen basın toplantısında 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Jürgen Klopp'un sezon sonunda takımdan ayrılacağı açıklandı. 47 yaşındaki taktisyen 30 Haziran 2015 tarihinde takımıyla vedalaşacak.
2008 yılından beri takımın başında olan Klopp, 2011 ve 2012 yıllarında Bundesliga şampiyonluğuna uzanmış ve 2013 yılında da Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı yaşamıştı.
Ancak bu sezon kabus yaşayan ve şu an Bundesliga'da 10. sırada bulunan Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nden de son 16 turunda elendi.
TUCHEL GELİYOR
Sezon sonunda Klopp'un yerine en büyük aday olarak Thomas Tuchel gösteriliyor. Alman Bild gazetesi de Dortmund'un sezon sonunda bir dönem Galatasaray'ın da gündeminde olan Thomas Tuchel ile anlaşayacağını yazdı.