Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Kulübü, 36. başkanını seçecek - Galatasaray Haberleri

        Sarı-kırmızılı kulüpte Ünal Aysal'dan koltuğu devralarak 35. başkan olan Duygun Yarsuvat, yeniden aday olmazken, Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan 36. başkan olabilmek için yarışacak.

        Adaylar, Ali Sami Yen'in 1905 yılında Galatasaray Lisesi'nde arkadaşlarıyla kurduğu ve geride kalan 110 yılda dünyaca tanınan bir kulüp haline gelen Galatasaray'ın başkanları arasına girebilmek için mücadele verecek.

        BEŞ YIL SONRA GELEN OLAĞAN GENEL KURUL

        Sarı-kırmızılı kulüp, üst üste yapılan olağanüstü seçimli genel kurulların ardından 5 yıl sonra olağan takvime göre bir kongreye gidecek.

        Galatasaray'da son olağan seçimli genel kurul, 27 Mart 2010 tarihinde Adnan Polat ve Adnan Öztürk'ün seçim yarışına sahne oldu. Polat'ın ikinci kez başkan olduğu bu kongre sonrası aradan geçen 5 yılda 3 kez olağanüstü seçimlere gidildi.

        Kulübün 34. başkanı olarak 14 Mayıs 2011 tarihinde olağanüstü genel kurulda Adnan Polat'ın yerine göreve gelen Ünal Aysal, 3 yıl için seçilen ilk başkan olma özelliği taşımasına karşın, görev süresinin ikinci yılında yeniden kulübü olağanüstü seçimli genel kurula götürerek yönetimini yeniledi. Aysal, üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesinin ardından tekrar olağanüstü kongre kararı alıp, bu kez aday olmadı.

        Aysal'dan başkanlık koltuğunu yine bir olağanüstü kongrede alan Duygun Yarsuvat, bu seriye son vererek, kulübü olması gereken tarihte olağan genel kurula taşıdı.

        EN UZUN SÜREN BAŞKANLIK REKORU ALİ SAMİ YEN'DE

        Sarı-kırmızılı kulübün 110 yıllık tarihinde şimdiye dek 35 farklı kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, en uzun süre bu görevi kalan isim konumunda bulunuyor.

        Galatasaray'da 1905-1918 tarihlerinde üst üste 13 yıl süreyle başkanlık görevini üstlenen Ali Sami Yen, 1925 yılında 1 yıl daha bu görevi yaparak sarı-kırmızılı kulüpte toplam 14 yıl başkanlık görevini sürdürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ