Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Yekta Kurtuluş Medicana Sivasspor’da - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Galatasaray'ın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiği Yekta Kurtuluş, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

        Sivasspor resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle denildi:

        "Medicana Sivasspor'umuz, 2015 - 2016 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere profesyonel futbolcu Yekta Kurtuluş´u renklerine bağladı.

        Yekta Kurtuluş, kulüp tesislerimizde Kulüp Başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın da katıldığı imza töreninde kendisini 3 yıllığına Medicana Sivasspor'umuza bağlayan sözleşmeye imza attı.

        29 yaşında 1.75 boyunda orta sahada görev yapan futbolcumuz yeni sezonda 35 numaralı formayı terletecek.

        11 Aralık 1985'te İzmir'de dünyaya gelen Yekta Kurtuluş, futbola İzmirspor alt yapısında başladı ve 2004 yılında profesyonel oldu. 3 sezon boyunca İzmir ekibinin formasını giydi. 2007 yılında İstanbul'un yolunu tutan Yekta, Kasımpaşa'ya transfer oldu. 3 sezon boyunca 90 kez Kasımpaşa forması giyen Yekta, 6 kez gol sevinci yaşadı. Ardından Galatasaray'a transfer olan deneyimli futbolcu 5 sezon giydiği sarı-kırmızılı forma ile 59 maçta 2 gol attı.

        Kariyeri boyunca 263 karşılaşmaya çıkan Yekta Kurtuluş 23 kez gol sevinci yaşadı."

        "GALATASARAY'A KIRGIN DEĞİLİM"

        Yekta Kurtuluş, sözleşmesini karşılıklı feshederek ayrıldığı Galatasaray Kulübü'ne kırgın olmadığını söyledi.

        Sarı-kırmızılı takımla yollarını ayırdıktan sonra transfer görüşmeleri için Sivas'a gelen Yekta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefleri nedeniyle kırmızı-beyazlı ekibi tercih ettiğini kaydetti.

        Medicana Sivasspor'un ligin iyi takımlarından birisi olduğunu ifade eden Yekta, "Teknik direktör Sergen Yalçın'ın ve antrenör Murat Şahin'in burada olması benim açımdan çok önemli. Sivasspor Mecnun Otyakmaz gibi çok önemli bir başkana sahip ve o yüzden transfer tercihimde çok etkili oldu" diye konuştu.

        Sergen Yalçın ile ilk defa çalışacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını aktaran Yekta, kendisinden çok şey öğreneceğini belirtti.

        Yalçın'ın daha önce de kendisini transfer etmek istediğini bildiren Yekta, kırmızı-beyazlı formayla önemli başarılar elde etmek istediğini vurgulayarak, "Medicana Sivasspor'un daha önce kaçırmış olduğu bir şampiyonluk var. Hedef tabi ki yine o seviyeye gelebilmek, bunda da katkım olursa çok mutlu olurum" ifadelerini kullandı.

        "ÇOK GÜZEL GÜNLER YAŞADIM"

        İki sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen kadroda düşünülmediği için sarı-kırmızılı takımla yollarının ayrıldığını anlatan Yekta, "Galatasaray'a karşı bir kırgınlığım yok. Çok güzel günler yaşadım, çok önemli başarılar elde ettik. Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve üç şampiyonluk elde ettik. Galatasaray'da çok şey gördüm ve çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi burada göstermeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

        MİLLİ TAKIM HEDEFİ

        Kasımpaşa'da top koşturduğu 2010-2011 sezonunda A Milli Futbol Takımı'nın formasını giydiğini anımsatan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Medicana Sivasspor kariyerinde yeniden milli takımı hedeflediğini dile getirerek şunları söyledi:

        "Medicana Sivasspor geçen sezon da iyi bir kadroya sahipti. Ligin sonlarına doğru bu kadro kalitesini göstermeye başladı. Bunda da teknik direktör Sergen Yalçın'ın çok büyük katkısı vardı. Sivasspor'un bu sezon lige iyi başladığını düşünüyorum. İnşallah, ben de bu takıma katkı sağlarım. Sivasspor büyük bir camia ve takımlarını destekleyen bir taraftar grubu var. Bu desteklerine devam etsinler."

        İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

        Spor Toto Süper Lig'in 2'inci haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Medicana Sivasspor, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

        Teknik Direktör Sergen Yalçın nezaretinde gerçekleşen antrenman düz koşu ile başladı. Kırmızı-beyazlılar daha sonra pas çalıştı. Antrenmana, bu sabah Medicana Sivasspor ile 3 yıllığına sözleşme imzalayan Yekta Kurtuluş da katıldı.

        Kurtuluş antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sivasspor'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Şu an ligdeki en iyi takımlardan bir tanesine geldim. Hem kulüp, hem tesis, hem de yönetim olarak en iyi kulüplerden birisi burası. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

        "GOL HER ŞEY DEĞİL"

        Yekta Kurtuluş, Sivasspor'daki hedeflerinin sorulması üzerine ise, "Kaçırılan bir şampiyonluk vardı. Yine aynı performansı gösterip bu defa inşallah şampiyonluğu elde ederiz" dedi.

        Kurtuluş gol performansıyla ilgili soruya da, "Kasımpaşa'da da gol olarak çok üst düzey değildim, ama 3 milyon 750 bin Euro'ya Galatasaray'a transfer oldum. Demek ki gol her şey değil. O yüzden burada da iyi futbol oynayıp takımı hak ettiği yerlere getirmeye çalışacağız" dedi.

        Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanı kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ile birlikte bazı yöneticiler izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ