Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Lokomotiv Moskova: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-LOKOMOTİV MOSKOVA KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, konuk ettiği Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı... 58. dakikada oyuna sonradan giren Quaresma'nın attığı golle 1-0 öne geçtik. 76'da ise tanıdık bir isim Niasse skoru eşitledi: 1-1. Bu sonucun Beşiktaş 6 puana, lider Lokomotiv ise 8 puana yükseldi.

        Beşiktaş'a müjdeli haber ise Arnavutluk'tan geldi. Grubun diğer maçında Skenderbeu, Sporting Lizbon'u 3-0 yendi. Bu sonucun ardından Beşiktaş 6 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Skenderbeu 3 puana yükseldi. Lizbon 4 puanda kaldı...

        UEFA AVRUPA LİGİ H GRUBU PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        BEŞİKTAŞ: 1 - LOKOMOTİV MOSKOVA: 1

        STAT: Atatürk Olimpiyat

        HAKEMLER: Felix Zwayer, Rafael Foltyn, Holger Henschel (Almanya)

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Cenk Tosun), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 72 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 46 Quaresma), Gomez

        LOKOMOTİV MOSKOVA: Guilherme, Yanbaev, Shishkin, Durica, Denisov, N'Dinga, Kolomeytsev, Samedov, Fernandes (Dk. 74 Miranchuk), Maicon (Dk. 90+3 Grigoryev), Niasse (Dk. 90 Skuletic)

        GOLLER: Dk. 58 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 76 Niasse (Lokomotiv Moskova)

        SARI KARTLAR: Dk. 49 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş), Dk. 61 Niasse (Lokomotiv Moskova)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        Taraftarı önündeki maça galibiyet hedefiyle çıkan Beşiktaş, karşılaşmanın ilk bölümünde istediği mücadeleyi sergileyemedi. Orta sahada oyunun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlı takım, buna rağmen rakibinin etkili savunması karşısında gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Maçtaki ilk tehlikeli atağını 18. dakikada geliştiren Beşiktaş, daha sonra baskısını arttırarak rakibini adeta yarı sahasına kapattı. Özellikle kanatlardan üst üste ataklar geliştiren siyah-beyazlı takım, bütün çabalarına karşın ilk yarıda rakip kalede istediği pozisyonları üretemedi.

        İstanbul'a grup lideri olarak gelen Lokomotiv Moskova, kontrollü başladığı maçın ilk bölümünde savunma güvenliğini ön planda tutarak, hızlı ataklarla hücuma çıktı. Fernandes ve Denisov ile ilk bölümde girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan Rus ekibi, daha sonra rakibinin baskılı mücadelesi nedeniyle savunmaya çekildi. İlk yarıda savunmada başarılı bir performans ortaya koyan Lokomotiv Moskova, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

        9. dakikada Fernandes'in ceza sahası dışından attığı şutta, yerden seken topu kaleci Tolga Zengin kontrol etti.

        11. dakikada Maicon'un pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Denisov'un kötü vuruşunda, meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta gitti.

        18. dakikada Beck'in sağdan ortasında, arka direkte Olcay Şahan'ın gelişene yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        21. dakikada İsmail Köybaşı'nın soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Gökhan Töre'den önce davranan kaleci Guilherme topa sahip oldu.

        39. dakikada İsmail Köybaşı'nın soldan ceza sahasına yaptığı ortada, altıpasın gerisinde yükselen Sosa'nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

        Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        Karşılaşmanın ikinci yarısına Olcay Şahan'ın yerine Quaresma ile başlayan Beşiktaş, kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. Siyah-beyazlı takım, büyük baskı kurduğu rakibi karşısında aradığı golü 58. dakikada Quaresma ile bularak 1-0 öne geçti. Golden sonra hücuma daha çok çıkan rakibine savunmada açıklar veren Beşiktaş, 76. dakikada Niasse'nin attığı golle skordaki üstünlüğünü kaybetti. Siyah-beyazlı takım, daha sonra Necip Uysal ve Ersan Adem Gülüm ile yakaladığı önemli gol fırsatlarını değerlendiremedi ve beraberliğe razı oldu.

        Maçın ikinci yarısına da kontrollü başlayan ve oyunu yarı sahasında kabul eden Lokomotiv Moskova, 58. dakikada Quaresma'nın gölüyle 1-0 geriye düştü. Daha sonra hızlı ataklarla rakip kalede pozisyon arayan Rus ekibi, 76. dakikada Niasse ile beraberlik golünü buldu. Son bölümde sonradan oyuna giren Miranchuk ve Skuletic ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Lokomotiv Moskova, İstanbul'dan bir puanla ayrıldı.

        52. dakikada Quaresma'nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte Gomez'in kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

        54. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışında, uzak mesafeden çektiği şutta kaleci Guilherme üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

        58. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol çaprazda Yanbaev'i çalımlayarak ceza sahasına giren Gökhan Töre'nin ortasında, kaleci Guilherme'nin yumrukla uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanında Quaresma kontrol etti. Portekizli futbolcunun düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Guilherme'nin solundan ağlara gitti: 1-0.

        68. dakikada Niasse'nin pasıyla ceza yayı içinde uygun durumda topla buluşan Samedov'un şutunda, top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

        69. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında ceza sahasında Gomez'in topuğuyla yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

        76. dakikada Lokomotiv Moskova beraberliği sağladı. Kolomeytsev'in pasıyla sol tarafta savunmanın arkasında topla buluşan Miranchuk, çizgiye inmeden topu Niasse'ye çıkardı. Ceza sahasında topu kontrol eden Niasse, savunma oyuncuları arasında yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1.

        79. dakikada sol tarafta serbest vuruş kullanan Oğuzhan Özyakup'un ortasında, arka direkte iyi yükselen Necip Uysal'ın kafa vuruşunda kaleci Guilherme yatarak topu çıkardı ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        85. dakikada Denisov'un pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Miranchuk'un şutunda, top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

        90+2. dakikada ceza sahasında yapılan ortada Necip Uysal'ın kafayla indirdiği topa kale önünde Ersan Adem Gülüm yakın mesafeden kafa vuruşunu yaparken, Guilherme meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi.

        90+3. dakikada uzun pasta ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Skuletic'in vuruşunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı ayağıyla çıkardı.

        Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Kasımpaşa maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa karşısında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm ile birlikte yine aynı maçta ikinci yarıda görev yapan Gökhan Töre ve Jose Sosa'yı ilk 11'de sahaya sürdü. Geçen sezon gördüğü kırmızı kart nedeniyle grupta ilk 3 maçta görev yapamayan Olcay Şahan'a da ilk 11'de yer veren Güneş, Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'yı ise yedek bekletti. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı'dan oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında Gökhan Töre'yi, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol açıkta ise Olcay Şahan'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Siyah-beyazlı ekipte Quaresma'nın yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun, yedek kulübesinde oturdu.

        OLCAY ŞAHAN İLK KEZ FORMA GİYDİ

        Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez forma giydi. Siyah-beyazlı ekibin geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynadığı ve 3-1 yenildiği rövanş maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan 28 yaşındaki futbolcu, gruptaki ilk 3 maçta görev yapamamıştı. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Olcay Şahan, Lokomotiv Moskova karşısında sol açıkta görev aldı.

        LOKOMOTİV MOSKOVA'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Lokomotiv Moskova, grubun üçüncü haftasında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı maçın kadrosunda 2 değişlikliğe gitti. Moskova'daki maçta siyah-beyazlı ekibe karşı mücadele eden futbolculardan kart cezalısı Vedran Corluka'nın yanı sıra Taras Mikhalik, takımdaki yerlerini alamadı. Bu futbolcuların yerine Jan Durica ve Renat Yanbaev ilk 11'de görevlendirildi.

        FERNANDES YENİDEN OLİMPİYAT STADI'NDA

        Beşiktaş'ın eski futbolcusu Manuel Fernandes, ilk kez rakip takım oyuncusu olarak İstanbul'da sahaya çıktı. Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko tarafından ilk 11'de görevlendirilen Portekizli futbolcu, 628 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'na ayak bastı. İkitelli'de bulunan statta son maçını 16 Şubat 2014'te Bursaspor'a karşı oynayan Fernandes, iki takım arasında Moskova'da oynanan maçta siyah-beyazlı ekibe karşı 73 dakika mücadele etmişti.

        TRİBÜNLER BOŞ KALDI

        Beşiktaş taraftarı, Lokomotiv Moskova karşılaşmasına ilgi göstermedi. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerinin çok büyük bir bölümü boş kalırken, mücadeleyi 20 bin civarında sporsever izledi. Bu arada maçı az sayıda Lokomotiv Moskova taraftarı da takip etti.

        LİDERLİK ŞANSINI DEĞERLENDİREMEDİ

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'ndaki dördüncü maçında sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı ile 1-1 berabere kalarak grupta liderliğe yükselme şansını değerlendiremedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında taraflar girdiği az sayıdaki pozisyondan sonuç alamayınca, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi. İkinci yarıda Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile öne geçti ancak Rus ekibi eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse'nin golüyle, İstanbul deplasmanından puanla ayrıldı. Bu sonuçla grupta puanını 6'ya yükselten Beşiktaş, liderlik koltuğuna oturma fırsatını kaçırdı. Siyah-beyazlı ekip, gruptaki bir sonraki karşılaşmasında 26 Kasım'da Arnavutluk'un Skenderbeu takımını konuk edecek. Gruptaki ilk iki maçını kazanan, Beşiktaş karşısında da ikinci kez sahadan beraberlikle ayrılan Lokomotiv Moskova ise puanını 8'e yükseltti.

        TRİBÜNDE GERGİNLİK

        Karşılaşmanın ikinci yarısında, Rus taraftarların bulunduğu tribünde gerginlik yaşandı. Mücadelenin ikinci yarısı öncesi soğuk havaya rağmen üzerlerindeki elbiseleri çıkaran ve maçı bu şekilde takip eden Lokomotiv Moskovalı taraftarlar, 65. dakikada güvenlik güçleri ile gerginlik yaşamaya başladı. Çıkan olaylar üzerine Rus futbolseverlere müdahale eden güvenlik güçleri, olayları büyümeden önledi.

        QUARESMA SİFTAH YAPTI, BA'YI YAKALADI

        Lokomotiv Moskova karşısında Beşiktaş'ın tek sayısını kaydeden Ricardo Quaresma, bu sezon Avrupa kupalarında ilk golünü attı. Spor Toto Süper Lig'de 3 golü bulunan Portekizli futbolcu, siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncuları listesinde Senegalli futbolcu Demba Ba'yı yakaladı. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarındaki gol sayısını 8'e yükselten Portekizli yıldız, 14 gollü Oktay Derelioğlu, 12 gollü Bobo ve 9 gollü Daniel Gabriel Pancu'nun ardından Demba Ba'yla birlikte 4. sırada yer aldı.

        ERSAN CEZA SINIRINA GELDİ

        Karşılaşmada Beşiktaş'tan sarı kart gören tek isim olan Ersan Adem Gülüm, ceza sınırına geldi. Mücadelenin 49. dakikasında sarı kart gören siyah-beyazlı futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı. Daha önce Portekiz'in Sporting Lizbon takımı ile İstanbul'da oynanan maçtan kartı bulunan Ersan Adem Gülüm, bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşecek.

        NİASSE GOLÜ ATTI

        Beşiktaş karşısında Lokomotiv Moskova'nın tek golünü, eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse attı. Bu sezon Rus temsilcisinin en golcü ismi olan Senegalli futbolcu, siyah-beyazlı ekip karşısında attığı golle UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını da 3'e yükseltti. Niasse'nin, Lokomotiv Moskova formasıyla ligde de 7 golü bulunuyor.

        FERNANDES ISLIKLANDI

        İlk kez rakip takım oyuncusu olarak İstanbul'da maça çıkan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Manuel Fernandes, siyah-beyazlı taraftarlar tarafından ıslıklandı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 74 dakika sahada kalan Portekizli futbolcuya, oyuncu değişikliğinde kenara doğru yöneldiği sırada Beşiktaşlı taraftarlar ıslıklarla tepki gösterdi. Fernandes, oyunda kaldığı süre içinde takımının ataklarını başlatan isim olarak dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ