Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Seyit Cem Ünsal, Arda Turan'la gurur duyuyor - Futbol Haberleri

        Barcelona'da forma giyen ilk Türk olma şansını, kulübünün istediği yüksek bonservis bedeli nedeniyle yitiren Seyit Cem Ünsal, o günleri anlattı.

        Sabah gazetesinin haberine göre; 1998'de Güney Kore'de LG Cheetah forması giyerken Barcelona scoutları tarafından beğenilen Seyit Cem Ünsal, o dönem Louis van Gaal'in çalıştırdığı Katalan ekibin kampına katıldı.

        Luis Figo, Pep Guardiola, Luis Enrique gibi yıldızlarla birlikte Hollanda kampında 3 maça çıkan Ünsal, attığı 3 golle herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

        Barcelona'ya transfer olmasına kesin gözüyle bakılan Ünsal için İspanyol menajer aracılığıyla 7 milyon dolar isteyen Kore ekibi, imzaların atılmasındaki en büyük engel oldu.

        O günlerde yaşadığı anıları anlatan Seyit Cem Ünsal, "Barcelona'da 3 ay kaldım. Van Gaal beni forvet arkasında oynatıyordu. Guardiola'nın önünde, Enrique'nin arkasında oynuyordum. Enrique çok girişken biriydi. Bir gün Figo'nun ortasında voleyle attığım golün hakem tarafından iptal edilmesi üzerine yanıma gelip 'Pozisyonun kesinlikle goldü, kafana takma' demişti" şeklinde konuştu.

        Barcelona'da ilk 11'i zorlayacağı konuşulurken takımının istediği 7 milyon dolarlık bonservisin buna engel olduğunu söyleyen Ünsal, "Bu, o zaman için inanılmaz bir rakamdı. 3 milyon isteseler belki imza atacaktım. Trabzon'da trafik kazası geçirmesem belki yine giderdim" dedi.

        ARDA'YLA GURUR DUYUYORUM!

        Kendi rüyasını gerçekleştirip Barcelona'ya imza atan ve Katalan ekibiyle resmi maçlara da çıkmaya başlayan Arda Turan ile gurur duyduğunu belirten Seyit Cem, "Arda'nın büyük bir oyuncu olduğunu biliyordum, her maçını takip ederim. Barcelona'ya imza atarken farklı şeyler konuşuldu ama ben oynayabileceğini biliyordum" diye konuştu.

        Seyit Cem Ünsal'ın adı, Rüştü Reçber ve Arda Turan ile birlikte Barcelona Kulübü'nün müzesindeki "Barça'da oynayan Türk futbolcular" arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ