Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İstenmeyen adam Ivan Bebek - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | MURAT AĞCA

        Fenerbahçe’nin Avrupa’da yolunu kesen hakem İvan Bebek’in profesyonel düzeyde hiç futbol oynamadığı ve judocu olmak istemesine rağmen hakem komitesinde yer alan babası Veselko’nun ‘torpili’ ile henüz 23 yaşında Hırvatistan’ın en genç hakemi unvanını aldığı ortaya çıktı.

        Habertürk’ün ulaştığı Hırvat medya mensupları, Bebek’in Braga maçındaki kötü yönetiminin kendileri için sürpriz olmadığını söylerken, hatalı kararlarıyla ülkesinde herkesin çok iyi bildiği bir hakem olduğunu ifade ettiler. 2013’teki Hajduk-Dinamo maçında Vucemilovic’in eline çarpan topa penaltı vermediği için Hajduk Yönetimi ve taraftarlarının yoğun eleştirisine hedef olan Bebek’e bir yıl boyunca hiçbir derbi maçı verilmedi.

        TAM BİR KART BAĞIMLISI

        Kendi şehri Rijeka’da yapılan amatör mini futbol turnuvalarında bile sürekli kart gösterdiği ve hatalı kararlar verdiği için adeta ‘istenmeyen hakem’ ilan edilen Bebek’in maç karnesi de ‘kart’ bağımlılığını kanıtlıyor. Hırvat hakem, ligde ve Avrupa’da yönettiği 112 maçta toplam 480 sarı, 40 kırmızı kart gösterdi. Ortalama her maçta 4’ün üzerinde sarı kart çıkaran Bebek, en fazla kart gösteren hakemler arasında yer alıyor.

        LUCESCU'YU DA ÇILDIRTMIŞTI

        Hırvat hakem Bebek, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Shakhtar’ı 4-0 yendiği maçta Srna’nın sırtına çarpan topa penaltı çalarak Mircea Lucescu’yu da çileden çıkarmıştı. Lucescu, “Böyle hakemlerin Şampiyonlar Ligi’nde yeri yok. Büyük takımlara karşı maçlarımızda başımıza hep böyle olaylar geliyor. Real Madrid’in de hakemlere ihtiyacı yok” sözleriyle tepki göstermişti. Srna da Bebek’in yönetiminden hiç memnun kalmadığını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ