Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Yiğit Şardan: Galatasaray'ın satılması lazım - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın eski yöneticisi Yiğit Şardan, Telegol programında sarı kırmızılı kulübün geleceğine ilişkin çok konuşulacak bir öneride bulundu. Sözlerine, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a imalı sözlerle başlayan Şardan, “Galatasaray’ın en çok şampiyonluğunu gören ve en başarılı başkan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dır. Bir camiayı eleştirirken bunları da göz önünde bulundurmalı” dedi.

        Yiğit Şardan, sarı kırmızılı kulübün başarılı olabilmesi için çok çarpıcı bir öneri sunarken, “Galatasaray’ın futbolda başarılı olması için büyük bir gruba Sportif AŞ’yi satması gerekir. Katarlı olur, Rus olur, Kazak olur fark etmez. Böyle bir gruba devredilmesi lazım. Futbolun gelir ve giderlerinin kendi içinde değerlendirilmesi, 111 yıllık direndiği demokratikleşmeyi gerçekleştirmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

        "KULÜP ÜYELİĞİ ARTIK HALKA AÇILMALI"

        Sarı kırmızılı kulübün üyeliğini halka açması gerektiğini ifade eden eski yönetici, “Yapılması gereken Galatasaray’ın üyeliğini açması, çok düşük rakamlarla üyelik yapması ve en az 300-500 kişiyi kaydedip 100 milyon dolar civarı nakit üretmesidir. Gelir sermayesi olan bir grupla da futbolu yönetip, Galatasaray’ın sevgi sermayesini de ekleyerek bunu başarıya çevirmesi gerekir” değerlendirmesini yaptı.

        "BU SÖYLEDİKLERİMİ YAPMAZLARSA..."

        Şardan, önerilerinin gerçekleştirilmemesi halinde Galatasaray’da kötü günlerin süreceğini iddia ederken, “Galatasaray Adası’nı, farelerin dolaştığı, havuzuna bile girilmeyen bir yeri sosyal tesis yapan zihniyet bu söylediklerimi asla kabul etmez. Fakat şu da var ki bunları yapmazlarsa başarısızlık sürecek, borç da sürekli artmaya devam edecek ve düzlüğe çıkılamayacak. Bunu yaparlarsa Galatasaray, dünyanın en başarılı ve büyük kulüplerinden biri olacak” dedi.

        "GALATASARAY ARTIK LİSEYE SIĞAMAYACAK KADAR BÜYÜK"

        Mevcut yönetimin eleştirilmesinin Galatasaray’ı sorunlarından arındırmayacağını söyleyen eski yönetici, “Galatasaray, artık Galatasaray Lisesi’ne sığamayacak kadar büyük bir camiadır. Çok değerli Galatasaraylılar vardır, lisenin önünden geçmemiştir ama Galatasaray’a büyük hizmetler verebilir. Galatasaray, eğer üyeliği halka açarsa dünyanın en büyük 10 kulübünden biri haline gelir. Galatasaray’dan başka Real Madrid’de, Barcelona’da, Manchester United’da var böyle büyük bir taraftar potansiyeli. Artık bunlar konuşulmalı. Dursun Özbek istifa etmeliymiş, şu kişi gelmeliymiş bunlar bırakılmalı artık.” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ