Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka'da kriz sürüyor - Futbol Haberleri

        Eski başkanlardan Hasan Denizkurdu'nun son kongredeki çağrısıyla takım kadrosunu korumak için camia ve sponsorlardan 1.2 milyon TL kaynak arayışına giden Karşıyaka'da futbolcularla görüşülmesi ardından rakam 3 milyon TL'ye yükseldi. Camianın köklü ailelerinden kaynağı toplamak için ödeme taahhüdünde bulunan hiçbir isim de çıkmadı. Hafta boyu yaşanan bu gelişmelerden sonra adaylık için çalışmalar yaparak destek isteyen Mutlu Altuğ da frene bastı.

        Karşıyaka'da geçen hafta kongre öncesi Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral başkanlığında toplanan divan üyeleri ve eski başkanlar, yarın saat 17.30'da Yelken Tesisleri'nde yeniden bir araya gelerek çözüm yolları arayacak. Kongre divanına başkanlık eden Halil Zeki Osma, Dernekler Kanunu'na göre kongrenin 2 kez ertelenemeyeceğini savunarak, "Bir aday çıkacağını düşünüyorum. Aday çıkmazsa pazartesi günü mahkemeye başvurarak yönetime kayyum atanmasını talep etmek zorundayız. Kayyuma kalmamak için Divan Kurulu 19 kişilik geçici bir yönetim listesi oluşturup göreve talip olarak sonra kulübü yeniden seçime taşıyabilir" dedi.

        1912 KRİZİ SÜRÜYOR

        Karşıyaka'da devre arasında seçilerek 4.5 ay görev yapan Fatih Diniz yönetiminin 14 Mayıs'taki kongrede ilk etapta ibra edilmemesiyle 1912 Karşıyaka Derneği'nde başlayan kriz devam ediyor. Dernek yönetiminde de yer alan Mustafa Özçakar, Korhan Yetiş ve Cafer Aralı'nın yanı sıra Fatih Diniz, Ziyanur Hasbay ile Mehmet Yaya'nın dernekten istifa etmesinin ardından Olgar Erdoğanlar ve Şükrü Korkmaz da istifalarını sundu. Olağanüstü kongre kararı alan 1912 Karşıyaka Derneği ise gelişmeler üzerine bir açıklama yayınlayarak dernek yönetiminin üyelere ibra konusuna baskı yapmadığını, yönetimin ibra edilmemesini asla tasvip etmediklerini duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ