Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United'ın 200 milyonluk pişmanlığı Paul Pogba transferi - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Yeni teknik direktörü Jose Mourinho yönetiminde transferde taarruza geçen Manchester United, ünlü yıldız İbrahimovic’e yıllık 12 milyon Euro’ya 1 senelik imza attırmış; Mkhitaryan ve Bailey gibi isimler için de bonservis bedeli olarak kasasından 70 milyon Euro çıkarmıştı. Mou, şimdi de asıl hedefi olan Paul Pogba’nın transferini bitirmek üzere... İngiliz devi, 23 yaşındaki Fransız orta saha için 120 milyon Euro’luk teklifini 125 milyon Euro’ya yükseltti. İtalyan basınında, Juventus’un bu rakamı kabul ettiği haberleri yer aldı. Ayrıca yıldız oyuncuya ödenecek paralarla ManU’nun toplam yatırımının 200 milyon Euro’yu bulacağı belirtildi. Öte yandan Pogba’nın bir sonraki satışından İtalyan kulübüne yüzde 20 pay ödeneceği kaydedildi.

        FERGUSON’UN EN BÜYÜK HATASI

        Ancak işin ilginç yanı ise, ManU’nun 4 yıl önce bedavaya yolladığı Pogba için 125 milyon Euro, yani 411 milyon TL bonservis bedeli ödeyecek olması... Altyapısında yetiştiği Manchester United’da 2011-12 sezonunda A takıma yükselen Pogba, hiçbirine ilk 11 başlamadığı 7 maçta sadece 195 dakika şans bulmuş, sezon sonu Alex Ferguson tarafından performansı beğenilmediği gerekçesiyle takımdan gönderilmişti. İngiliz futbolunda, Ferguson’un müthiş başarılarla dolu 26 yıllık ManU kariyerinin en büyük hatası olarak görülüyor Pogba kararı...

        "MANU BENİM AİLEM"

        Pogba, 2-3 gün önce Manchester United hakkındaki bir soruya, “Orası benim ilk ailem. Şu an durumum belirsiz. Nereye gitmek istediğimi bilmiyorum. Zaman gösterecek” diye yanıt vermişti. Pogba’nın menajerinin, İbrahimovic ve Mkhitaryan’ı, United’a gönderen Mino Raiola olması da transfer iddialarını güçlendiriyor.

        HOCASI ALLEGRI: GİTMESİ İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK

        Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, oyuncusu Pogba’yı uyardı. Pogba’nın Juve’den ayrılması için hiçbir sebep görmediğini söyleyen İtalyan hoca, “Juventus’tan ayrılmayı planlayan bir oyuncu bunu iyi düşünmeli. Çünkü artık Avrupa’nın 4 büyük takımından biriyiz. Oyuncuları satmayı düşünen bir kulüp değiliz. Pogba şu an Juventus’a aittir. Ve eminim ki, burada Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmak isteyecektir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ