Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş 11'i için sadece 5.2 milyon Euro ödemiş - Galatasaray Haberleri

        UEFA kriterleri nedeniyle transfer döneminde sıkıntılı günler yaşayan takımlarımızın doğru bütçe ve plan yapıp yapmadığı hep tartışılır. Ancak 3 Büyüklerin son haftada sahaya çıktıkları ilk 11'lerin toplam maliyetleri çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

        Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Mario Gomez ve Jose Sosa gibi çok önemli oyuncularını kaybeden Beşiktaş'ın son maçta sahaya çıktığı 11 için ödediği toplam bonservis bedeli herkesi şaşırttı. 11'deki oyuncular için sadece ve sadece 5.2 milyon Euro bonservis ücreti ödeyen Beşiktaş, en ekonomik şekilde kadrosunu kurmayı başarmış gözüküyor.

        UEFA kriterlerinden ilk darbeye yiyen kulüp olan Beşiktaş'ın ayağını yorganına göre uzattığı dikkatlerden kaçmazken doğru kadro mühendisliğiyle başarılı olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Oysa ligde kabus dolu günler geçiren Fenerbahçe'nin ilk 11'deki oyuncuları için ödediği bonservis bedeli 52.4 milyon Euro. Yani Beşiktaş'ın 10 katı. Galatasaray'ın ilk 11'deki oyuncuları için ödediği bonservis ücreti de 45.5 milyon Euro.

        Bu sezon Caner Erkin, Gökhan Gönül gibi önemli oyuncuları bonservis ücreti ödemeden kadrosuna katan Beşiktaş'ın ezeli rakiplerine adeta "ders verdiği" gözlendi.

        (Takvim)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ