Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Manchester United Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta? Van Persie'den iddialı açıklama! - Futbol Haberleri

        Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta maratonu başlıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe, A Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün, İngiltere'nin Manchester United takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Peki Manchester United-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

        MANCHESTER UNİTED-FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Manchester United ile karşı karşıya geliyor. Manchester United-Fenerbahçe maçı 20 Ekim Perşembe günü (TSİ) saat 22.05'te başlayacak. Old Trafford Stadı'ndaFransa Futbol Federasyonu'ndan Benoît Bastien yöneteceği maç Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        VAN PERSİE: UZUN BİR GÜNDÜ AMA İYİYİZ

        Robin van Persie, kendileri taşıyan uçağın Budapeşte'ye acil iniş yapması ile ilgili soru üzerine o anları şöyle anlattı Her şey iyi. Aslında tercümanımız Deniz söyleyene kadar olanların farkında değildim. Ben uçakta dizi izliyordum. O sırada Deniz bana söyledi. Uzun bir gündü. 13 saatlik bir yolculuktu ama iyiyiz.

        11 yıllık İngiltere kariyeri ile ilgili de Van Persie, 11 yıllık İngiltere kariyerimden gurur duyuyorum. Çocuklarım İngiltere'de doğdu. İnişli, çıkışlı dönmelerim oldu. 20'li yaşların başındaydım buraya geldiğimde ve aslında burada büyüdüm. Çok fazla şey yaşadım. Burada yaşadığım zamandan gurur duyuyorum. Buranın pozitif noktalarını almaya çalışıyorum diye konuştu.

        Hollandalı golcü, Yarın iyi bir dengeyi bulmam gerekiyor. Buraya geri dönmenin keyfini yaşarken, işimi de yapmalıyım. Her zaman Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Günlük yazılanları fazla okumuyorum. Bunlara takılmıyorum. İyi çalışmalıyım ve pozitif olmalıyım. Her maç harika oynayamam belki ama her maç en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tüm fikirlere saygılıyım ama ne istediğimi biliyorum. Yarından sonra da bu durum böyle olacak ifadelerini kullandı.

        Manchester United kariyerindeki iyi ve kötü günlerle ilgili soruya da van Persie, Ben pozitife odaklanan birisiyim aynı zamanda gerçekçi olmalıyım. Olanları büyütmeye gerek yok. Böyledir, tokalaşır ve sonrasına bakarsınız. Yarına iyi bir şekilde hazırlanacağım yanıtını verdi.

        Alex Ferguson takımdan ayrılmasa Manchester United kariyerinin devam edip etmeyeceği yönündeki soruya da golcü oyuncu, Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Buraya imza attığımda burada kalacağı fikri vardı. İşler her zaman değişiyor. Durum nasılsa ona ayak uydurmak zorundayız dedi.

        İyi bir takımımız var diyen van Persie, Ben bu takımı her gün görüyorum ve takım büyük gelişme kaydediyor. İyi çalışıyoruz. Maçlarda da bunu görüyorum. Şanssızlık demek kolay ama şansıztık. Alanyaspor maçında kalenize gelen tek atak gol oluyor. Neticede iki puan kaybettik. İkinci yılım burada. Çok gelişme görüyorum. Bu takım daha iyi olacak. Çünkü biz iyi çalışıyoruz. Aynı zamanda bir şey daha eklemek istiyorum. Fenerbahçe olarak, bir şey yapacaksak hep birlikte yapacağız. Taraftarın desteği önemli. İstediğimiz sonuçları alamıyoruz ama bunları beraber yapacağız. Dolu stat da oynamak güzel bir durum. Biz istiyoruz ki, her zaman taraftarımız arkamız da olsunlar. 12. adam olsunlar. Sahamızdaki maçlarda rakiplerimiz korksunlar. Geçen yıl bunu gördüm o destekler harikaydı. Onlara ihtiyacımız var diyerek sözlerini noktaladı.

        MOURİNHO: FENERBAHÇE'YE BAKINCA KALİTELİ BİR TAKIM GÖRÜYORUM

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın teknik direktörü Jose Mourinho, Fenerbahçe karşısında güçlü ve iyi bir oyun ortaya koyamamaları halinde şanslarının olmayacağını söyledi.

        Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Fenerbahçe ile yapacakları maç öncesinde kulübün tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

        Fenerbahçe'nin sezon sonunda olması gereken yerde olacağını düşündüğünü belirten Mourinho, "Türkiye ligi sürekli iyiye gidiyor. İstanbul dışındaki bazı takımlar yavaş yavaş başa oynuyorlar. Fenerbahçe'nin teknik direktörüne baktığım zaman tecrübeli bir isim, futbolcularına baktığım zaman kaliteli bir takım görüyorum. Fenerbahçe büyük bir takım ve zorlu bir rakip. Yarın kazanma şansı olan bir takımla karşılaşacağız. Eğer güçlü ve iyi bir oyun ortaya koyamazsak, şansımız olmaz. Şansımızın olması için iyi bir oyun ortaya koymalıyız." diye konuştu.

        Liverpool, Fenerbahçe ve Chelsea ile aynı hafta içinde maç yaptıklarına ve fikstürün zorluğuna dikkati çeken Portekizli teknik adam, "Son 5 maçtır yenilmiyoruz. 3 galibiyet, 2 beraberliğimiz var. Sadece iyi oyuncularımız yok, aynı zamanda hepsi iyi arkadaş. Bizim için zor bir haftaydı. Pazartesi günü Liverpool ile deplasmanda oynadık. Yarın Fenerbahçe maçı var, onlar pazar günü sahasında oynadı. Hafta sonunda Chelsea ile karşılaşacağız. Farklı maçlarda farklı taktiklerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

        Portekizli teknik adam ligde son üç maça yedek başlayan Rooney ile ilgili bir soruya, "Yarın takımda kimlerin olacağını size söyleyemem. Rooney psikolojik ve fiziksel olarak iyi durumda. Yarın bizimle olacak ama ilk 11'de başlar mı onu bilemiyorum." yanıtını verdi.

        Sezon başında transfer edilen ancak sakatlığı nedeniyle düzenli forma giyemeyen Ermeni orta saha oyuncusu Henrih Mhitaryan'ın iyileştiğini ve takımdaki yerini alabileceğini kaydeden Mourinho, İsveçli yıldız İbrahimovic'ile ilgili bir soru üzerine de, "Performansından çok mutluyum. 5-6 yıl sonra aynı takımda çalışmak beni çok mutlu ediyor. Diğer arkadaşlarına yardım ediyor. Takımın ondan yararlanabileceğini düşünüyorum." dedi.

        Mourinho, Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde bazı futbolcularının dokunulmaz olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine, "11 yıl önceydi. Açık ara en iyi takımdı diyebilirim. O zaman durum farklıydı. Şu anda dokunulmaz bir futbolcu olduğunu söyleyemem. Bizim için önemli olan taraftara saygı" değerlendirmesinde bulundu.

        Basın toplantısına katılan 21 yaşındaki sol bek Luke Shaw da eski takım arkadaşı Robin van Persie ile ilgili bir soruyu, "Çok önemli bir futbolcu. Kalitesinin farkındayız. Onunla sadece 1 yıl birlikte oynayabildim. Sadece o değil, rakibimizde o kalitede olan başka futbolcular da var." şeklinde yanıtladı.

        FENERBAHÇE AVRUPA'DA 211. SINAVINDA

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında yarın İngilterenin Manchester United takımıyla deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 211. maçına çıkacak.

        Manchester kentindeki Old Trafford Stadında yapılacak maç, TSİ 22.05te başlayacak. Müsabaka Tivibu Spor 2 kanalından yayınlanacak.

        Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 210 müsabakada boy gösterdi. Bu karşılaşmalardan 77sini kazanan Fenerbahçe, 43 kez rakipleriyle berabere kaldı. Fenerbahçe, 90 mücadelede ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 263 gol gönderirken, kalesinde 313 gol gördü.

        UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 45. MAÇ

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Liginde bugüne kadar 44 maça çıktı.

        Sarı-lacivertliler, statü değişikliğiyle 2009da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 44 maçta 24 galibiyet elde ederken, 13 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

        UEFA Avrupa Ligi maçlarında 62 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçe, kalesindeki 36 gole engel olamadı.

        DEPLASMAN KARNESİ KÖTÜ

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada yaptığı 106 maçın 59'unu kaybetti.

        Rakip sahalarda 25 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 22 maçta da beraberlik yaşadı. Sarı-lacivertli takım deplasman maçlarında 110 gol atarken, kalesinde 198 gol gördü.

        Fenerbahçe, 2009da formatı değişerek UEFA Avrupa Ligi adını alan Avrupanın iki numaralı kupasında ise 22 deplasman maçına çıktı. Bu karşılaşmalarda 11 galibiyet elde eden sarı-lacivertli ekip, 7 karşılaşmadan beraberlik, 4 müsabakadan ise mağlubiyetle ayrıldı. İstanbul temsilcisi, bu maçlarda attığı 24 gole karşılık kalesindeki 18 gole engel olamadı.

        FENERBAHÇE, 5. KEZ MANCHESTER UNİTED'A KARŞI

        Bastien'in yardımcılıklarını Frédéric Haquette ve Hicham Zakrani yaparken, Benoît Millot ve Jérôme Miguelgorry ilave yardımcı hakem, Julien Pacelli ise dördüncü hakem olarak görev alacak

        UEFA Avrupa Ligi A Grubunda yarın İngiltere temsilcisi Manchester Unitedla oynayacak Fenerbahçe, rakibine karşı 5. kez sahaya çıkacak.

        Rakibiyle bugüne dek yaptığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, 1996 yılında Manchester Uniteda karşı tarihi galibiyet elde etti.

        Manchester Unitedla ilk kez 1996-1997 sezonunda UEFA Şampiyon Liginde eşleşen Fenerbahçe, İstanbulda rakibine 2-0 yenildi. Fenerbahçe için tarihi maç 30 Ekim 1996da İngilterede oynandı.

        Manchester United, Fenerbahçe maçına kadar, Avrupa kupalarında kendi sahası Old Trafford Stadında çıktığı 56 maçta yenilmeyip 40 yıllık namağlup seri yakaladı. Bu seriyi bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Liginde ilk kez yer alan Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, önemli yıldızlara sahip rakibini 78. dakikada Elvir Boliçin tek golüyle yenerek, seriyi sonlandırdı.

        Ayrıca bu mağlubiyet, Manchester Unitedın efsane teknik direktörü Alex Fergusonun Old Trafford Stadında Avrupa kupalarında aldığı ilk yenilgi oldu.

        AĞIR YENİLGİLERDEN BİRİ MANCHESTER UNİTED'A KARŞI

        Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini Manchester United karşısında yaşadı.

        Rakibiyle 2004-2005 sezonunda yine UEFA Şampiyonlar Liginde eşleşen sarı-lacivertliler, deplasmanda 6-2 gibi farklı bir skorla kaybetti.

        Sarı-lacivertliler, bu maçın rövanşında ise farklı kazanmayı bildi. Rakibini Kadıköyde Tuncay Şanlının golleriyle 3-0 yenen Fenerbahçe, Manchester Uniteda bir yenilgi daha yaşattı.

        İNGİLİZLERLE 18. MAÇ

        Fenerbahçe, İngiliz takımlarıyla 18. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler bugüne dek İngiltere temsilcileriyle yaptığı 17 maçı, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgiyle tamamladı. Bu maçlarda 12 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 31 gol gördü.

        Fenerbahçe'nin İngiliz temsilcileriyle yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

        Sezon Organizasyon Rakip Skor (FB-Rakip)
        1968-69 Şampiyon Kulüpler Kupası Manchester City 0-0 / 2-1
        1977-78 UEFA Kupası Aston Villa 0-4 / 0-2
        1979-80 Kupa Galipleri Kupası Arsenal 0-2 / 0-0
        1996-97 UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United 0-2 /1-0
        2004-05 UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United 2-6 / 3-0
        2006-07 UEFA Kupası Newcastle United 0-1
        2007-08 UEFA Şampiyonlar Ligi Chelsea 2-1 / 0-2
        2008-2009 UEFA Şampiyonlar Ligi Arsenal 2-5 / 0-0
        2013-2014 UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme Arsenal 0-3 / 0-2

        VAN PERSİE MANCHESTER UNİTED'A KARŞI 14. MAÇINA ÇIKACAK

        Van Persie, teknik direktör Dick Advocaatın şans tanıması durumunda Manchester Uniteda karşı rakip olarak 14. sınavını verecek.

        Premier Lige Arsenal formasıyla adım atan Van Persie, Londra temsilcisiyle Manchester Uniteda karşı 13 kez mücadele etti.

        Van Persie, bu 13 maçta Manchester United filelerini 4 kez havalandırmayı başardı.

        Hollandalı futbolcunun Manchester Uniteda karşı gol attığı maçlar şöyle:

        Tarih Maç Skor Gol
        21.01.2007 Arsenal-Manchester United 2-1 1
        05.05.2009 Arsenal-Manchester United 1-3 1
        28.08.2011 Manchester United-Arsenal 8-2 1
        22.01.2012 Arsenal-Manchester United 1-2 1

        Van Persie, Manchester Unitede karşı deplasmanda oynadığı 8 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı.

        Old Trafford Stadına daha önce rakip olarak sadece Arsenalle giden Van Persie, bu karşılaşmaların 7sini kaybederken 1 maçta da beraberlik yaşadı.

        Van Persie, Arsenal formasıyla Old Traffordda tek gole imza attı. Arsenalin Manchester United karşısında 8-2 gibi tarihi bir skorla yenildiği maçta Van Persie, bir gol atmıştı.

        MANCHESTER UNİTED TÜRK TAKIMLARIYLA 14 MAÇ YAPTI

        Manchester United, Türk takımlarına karşı daha önce 14 kez mücadele etti.

        İngiliz devi bu maçlarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Manchester United'ı sahasında yenen iki Türk takımı ise Fenerbahçe ve Beşiktaş oldu.

        FENERBAHÇE'YE ŞOK: LENS ADA'DA YOK!

        Manchester United maçının hazırlıklarını tamamlayan Sarı-Lacivertliler, yıldız futbolcusu Jeremain Lens’ten gelen kötü haberle sarsıldı. Kadıköy’de 1-0 kazanılan Feyenoord maçında bacağına aldığı darbe sonrası sakatlanan Hollandalı oyuncu, antrenmana da katılmadı. Ağrıları süren ve tedavisi devam eden Lens, 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

        FENERBAHÇE, DEJAVU YAŞAMAK İSTEMİYOR

        Manchester United maçını yönetecek olan Fransız hakem daha önce Fenerbahçe'nin 2015-2016 sezonunda kendi evinde oynadığı Molde maçını yönetmişti. Sarı-lacivertliler o karşılaşmada sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrılmıştı. Fransız hakem maç sırasında 3 kez sarı ve 1 kez de kırmızı kartına başvurmuştu.

        Sarı-lacivertliler, Fransız hakem Benoit Bastien'in yöneteceği maçı kazanarak dejavu yaşamak istemiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ