Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 3 - Benfica: 3 (MAÇ SONUCU) - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - BENFİCA MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Temsilcimiz Beşiktaş'tan tarihi bir geri dönüş... Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 5. maçında 3-0 geriye düştüğü maçta Benfica ile 3-3 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar aldığı 1 puanla gruptan çıkma şansını son hafta oynayacağı Dinamo Kiev maçına taşıdı.

        Karşılaşmanın 4. dakikasında Vincent Aboubakar'ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bu pozisyondan 6 dakika sonra Goncalo Guedes, Fabricio'yu çalımlayarak Benfica'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 25. dakikada Nelson Semedo'nun çok sert şutunda top ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu. 31. dakikada ise Kostas Mitroglou'nun üst üste 2 kez, ardından Eduardo Salvio'nun 1 kez direkten dönen topunu Fejsa tamamladı ve Benfica durumu 3-0'a getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        58. dakikada Cenk Tosun'un harika volesiyle Beşiktaş farkı 2'ye indirdi: 1-3. 65. dakikada ise Cenk bu sefer topu direğe nişanladı. 82'de Victor Lindelöf ceza sahası içinde topa elle müdahale edince Sloven hakem Damir Skomina beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Quaresma skoru 3-2 yaptı. 89'da Aboubakar attı, Vodafone Arena yıkıldı. Tarihi mücadele 3-3 sona erdi.

        Bu sonucun ardından Beşiktaş grupta 7, Benfica ise 8 puana yükseldi... Siyah-beyazlılar, gruptan çıkma şansını son hafta oynayacağı Dinamo Kiev maçına taşıdı. Grupta oynanan diğer maçta Napoli evinde Dinamo Kiev ile karşılaşıyor.

        BEŞİKTAŞ: 3 - BENFİCA: 3

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 46 Cenk Tosun), Marcelo, Tosic (Dk. 60 Atınç Nukan), Beck, Tolgay Arslan (Dk. 46 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Aboubakar

        BENFİCA: Ederson, Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu, Pizzi, Fejsa, Salvio, Guedes (Dk. 75 Samaris), Cervi (Dk. 64 Silva), Mitroglou (Dk. 86 Jimenez)

        GOLLER: Dk. 10 Guedes, Dk. 25 Semedo, Dk. 31 Fejsa (Benfica), Dk. 58 Cenk Tosun, Dk. 83 Quaresma (Penaltıdan), Dk. 89 Aboubakar (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 26 Tolgay Arslan, Dk. 90 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 34 Pizzi, Dk. 76 Luisao (Benfica)

        Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun'un Benfica maçındaki harika vole vuruşu...
        Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun'un Benfica maçındaki harika vole vuruşu...
        Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü oyuncusu olan Quaresma, penaltıdan attığı golle skoru 2-3 yapan isim oldu.
        Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü oyuncusu olan Quaresma, penaltıdan attığı golle skoru 2-3 yapan isim oldu.
        Benfica karşısındaki tarihi geri dönüş Aboubakar'ın 89'da attığı golle yaşandı...
        Benfica karşısındaki tarihi geri dönüş Aboubakar'ın 89'da attığı golle yaşandı...

        MAÇTAN NOTLAR

        CENK TOSUN'DAN ŞIK GOL

        Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü Benfica karşısında attı. Siyah-beyazlı takımda ilk kez yerli bir oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde gol kaydetti. Daha önceki 4 maçta 6 gol atan ve bunların tamamını yabancı oyuncuların ayağından bulan Beşiktaş, Cenk Tosun ile fileleri havalandırdı. Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ve Quaresma ikişer, Anderson Talisca ve Adriano Correia ise birer gol kaydetmişti.Avrupa kupalarında 3 golü bulunan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla 4. kez gol sevinci yaşadı.

        QUARESMA'DAN GOLLERE DEVAM

        Beşiktaş'ın 83. dakikada penaltıdan bulduğu ikinci golün sahibi olan Quaresma, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 3. golünü attı. Dinamo Kiev maçında serbest vuruştan takımına gol kazandıran Portekizli futbolcu, Napoli ve Benfica karşılaşmalarında ise penaltıdan attığı gollerle bu sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı formayla gol sayısını 11'e çıkaran Quaresma, 12 gollü Bobo'ya da biraz daha yaklaştı. Ricardo Quaresma, 11 golün 8'ini de iç saha maçlarında kaydetti.

        ABOUBAKAR'DAN 3. GOL

        Sezon başında kiralık olarak kadroya dahil edilen ancak zaman zaman kaçırdığı gollerle tepki çeken Vincent Aboubakar, attığı golle takımının bir puan almasını sağladı. Son maçlarda formunu artıran Aboubakar, Adanaspor karşılaşmasının ardından Benfica karşısında da fileleri havalandırmayı bildi.Napoli ile oynanan ilk maçta iki gol atan siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 3'e çıkardı.

        TOSİC SEKEREK OYUNDAN ÇIKTI

        Maçın ikinci yarısına iki değişiklikle başlayan Beşiktaş, Dusko Tosic'in sakatlanmasıyla 60. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda görev alamayan Tosic, sekerek saha kenarına gelirken bu oyuncunun yerine Atınç Nukan oyuna dahil oldu. Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de görev alan Atınç, böylece Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giydi.

        TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK

        Beşiktaşlı taraftarlar, maç boyunca takımlarına büyük destek verdi. Taraftarlar, ilk yarıyı 3-0 geride kapatan oyuncuları tribünlere çağırarak alkışlarla soyunma odasına gönderdi. İkinci yarının başlamasıyla desteğini artıran taraftarlar, gelen gollerle büyük coşku yaşadı.Beşiktaşlı oyuncular, maçın ardından tribünleri gezerek, geriden gelip 3-3 tamamladıkları mücadelenin coşkusuna ortak oldu.

        BENFİCA YİNE KAZANAMADI

        Benfica, Türk takımlarıyla yaptığı 13. maçında dördüncü beraberliğini yaşadı. Daha önce 5 galibiyet alan Portekiz ekibi, 4 karşılaşmadan ise mağlup ayrılmıştı. Portekiz temsilcisi, Türkiye deplasmanında bir kez daha kazanamadı. 6. kez bir Türk takımına konuk olan Benfica, üçer beraberlik ve yenilgi gördü. Bu arada, tarihlerinde ilk kez Avrupa kupalarında rakip olan Beşiktaş ile Benfica, birbirlerine üstünlük kuramadı. Portekiz'de oynanan karşılaşmada 1-1 berabere kalan iki ekibin İstanbul'daki randevusu ise 3-3 sonuçlandı.

        GÖKHAN GÖNÜL, İLKİ YAŞADI

        Genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı. Siyah-beyazlı takımın Napoli ile yaptığı iki maçta da yedekler arasında bulunan Gökhan, yine oynama şansı yakalayamamıştı.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Beşiktaş'ın gruptaki durumunu belirleyebilecek karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, tarihi maçta tribünleri doldurdu. Az sayıdaki Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ