Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Trabzonspor: 4 - Gaziantepspor: 0 | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR-GAZİANTEPSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor, yeni stadı Medical Park Arena'nın açılış maçında Gaziantepspor ile karşılaştı.

        Taraftarının yoğun desteğiyle maça tıpkı ismi olan Fırtına gibi başlayan Bordo-Mavililer, 15'te Castillo ve 28. dakikada Yusuf Yazıcı'nın golleriyle devreyi 2-0 önde kapattı.

        İkinci yarıda da üstün futbolunu sergileyen Trabzonspor, 49'da yine Castillo ve 73. dakikada Uğur Demirok'un penaltıdan attığı gollerle sahadan 4-0'lık farklı galibiyetle ayrıldı.

        Bordo-Mavililer, maç boyunca girdiği birçok net gol pozisyonundan da yararlanamadı.

        Bu sonuçla ligde ilk kez art arda 3. maçını kazanan Trabzonspor puanını 27 yaparken, Gaziantepspor ise 11 puanda kaldı.

        TRABZONSPOR: 4 - GAZİANTEPSPOR: 0

        STAT: Medical Park Arena

        HAKEMLER: Ümit Öztürk, İsmail Şencan, Osman Gökhan Bilir

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Durica, Uğur Demirok, Mas, Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 66 Rodallega), Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı (Dk. 81 Medjani), Castillo, N'Doye (Dk. 81 Yusuf Erdoğan)

        GAZİANTEPSPOR: Victor, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Wallace Reis, Pedroso, Abdülkadir Kayalı, Doğanay Kılıç (Dk. 46 Muhammet Demir), Muhammed İldiz, Kangwa (Dk. 46 Kolar), Sefa Yılmaz, Ghilas (Dk. 82 İlhan Parlak)

        GOLLER: Dk. 15 ve Dk. 49 Castillo, Dk. 28 Yusuf Yazıcı, Dk. 73 Uğur Demirok (Penaltıdan) (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 45 Onazi, Dk. 62 Uğur Demirok (Trabzonspor), Dk. 52 Muhammed İldiz, Dk. 72 Pedroso, Dk. 90 Sefa Yılmaz (Gaziantepspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        9. dakikada Muhammed İldizin ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Onur Recep Kıvrak, güçlükle topu üsten kornere çeldi.

        14. dakikada NDoyeun hatasında topu önünde bulan Wallace Reisin uzun pasında, Ghilas, kalesini terk eden Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        15. dakikada Trabzonspor, yeni stadındaki ilk golünü Castillo ile buldu. Perreiranın sağ taraftan ceza alanına yakın bir yerden kullandığı taç atışında Okay Yokuşlu, topu ayağıyla ceza alanına havalandırdı. Ceza sahası içinde NDoye, topu kontrol ederek Castilloya çıkardı. Bu futbolcu, ceza yayının hemen içerisinden yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Victorun sağından filelerle buluşturdu: 1-0

        19. dakikada Olcay Şahanın ara pasında kaleci Victor, Castillodan önce davranarak topu kontrol etti.

        28. dakikada Trabzonspor, farkı 2ye çıkardı. Onazinin ara pasında, sağ tarafta ceza alanı son çizgisi yakınında topla buluşan Olcay Şahan, altıpas gerisindeki Yusuf Yazıcıya çıkardığı pasta, genç oyuncu yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelere gönderdi: 2-0

        39. dakikada Yusuf Yazıcının pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Olcay Şahanın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Trabzonspor, 3. golü buldu. Olcay Şahan'ın ceza alanı içinde sağ taraftan pasında, penaltı noktasına yakın bir yerden Castillo yerden bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0

        69. dakikada N'Doye'un ara pasında ceza alanına hareketlenen Castillo'nun şutunda, kaleci Victor iki hamlede topu kontrol etti.

        73. dakikada Trabzonspor, penaltı golüyle farkı 4'e çıkardı. Castillo'nun ceza alanı sol tarafından pasında Rodagella, Pedroso tarafından düşürülünce maçın hakemi Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Uğur Demirok, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Victor'un sol üst köşesinden filelere yolladı: 4-0

        75. dakikada Ghilas'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Sefa Yılmaz'ın kafa vuruşunda kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale ettiği top direkten geri geldi.

        80. dakikada Olcay Şahan'ın ceza alanı dışından sert şutunda üst direkten dönen topu Rodallega tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak kaleci Victor'da kaldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        YENİ STATTA FARKLI BAŞLANGIÇ

        Trabzonspor, yeni stadı Medical Park Arena'da oynadığı ilk maçta Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor'u 1-0 yenerek 50 yıldır mücadele ettiği Hüseyin Avni Aker Stadı'na galibiyetle veda eden bordo-mavililer, yeni stadına da bu sezonki en farklı galibiyetini alarak "merhaba" dedi. Karadeniz ekibi, 4 günlük süre içinde eski ve yeni stadında tarihe geçecek galibiyetler alma mutluluğu yaşadı.

        İLK KEZ 3 MAÇ ÜST ÜSTE GALİP GELDİ

        Trabzonspor, Gaziantepspor'u yenerek bu sezon ligde ilk kez 3 maç üst üste kazandı. Ligin 17. haftasında deplasmanda Bursaspor'u 2-1, 18. haftada da Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, Gaziantepspor karşısında da galip gelerek bu sezon ilki gerçekleştirdi.

        İLK GOL CASTİLLO'DAN

        Trabzonspor'un Medical Park Arena'da oynadığı ilk maçta ilk golü atan isim Kolombiyalı futbolcu Fabian Castillo oldu. Maçın 15. dakikasında aynı zamanda bordo-mavili formayla ilk golünü atan Castillo, karşılaşmada iki gol kaydetti.

        Medical Park Arena'da ilk gol pasını ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynan son maçtaki tek golü kaydeden N'Doye verdi.

        TARAFTARIN İLGİLİ BÜYÜK OLDU

        Trabzonspor'un yeni stadındaki ilk karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. 24 bin seyirci kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu sezon arkasında büyük taraftar desteği bulamayan bordo-mavililerin, yeni stadındaki ilk karşılaşmasında seyirci sayısı 22 bin 645 olarak açıklandı.

        MAÇ SONU KOLBASTI

        Trabzonsporlu futbolcular, maç sonrasında orta sahada toplanarak kolbastı oynadı.Yeni transfer Olcay Şahan ve yabancı futbolcuların da yer aldığı kolbastı gösterisine taraftarlar da alkışlarla eşlik etti. Futbolcular, takım malzemecisi Hayati Yalçın'ı da yanlarına çağırarak birlikte kolbastı oynadılar. Bordo-mavili futbolcular, maç sonunda kaptan Onur Recep Kıvrak önderliğinde tribünlere giderek galibiyeti taraftarlarla kutladı.

        ONUR'UN 200. MAÇI

        Trabzonspor Takım Kaptanı Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili takım forması altında 200. karşılaşmasına yeni statta çıktı. Bordo-mavili kulüp de Onur Recep Kıvrak için Twitter adresinden, 'Kaptanımız Onur Recep Kıvrak, yeni yuvamızda Trabzonspor armasıyla 200. maçına çıkacak' ifadesine yer verildi.

        REKLAM

        TÜRK FUTBOLUNUN EN MODERN TESİSİ

        Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip kompleks, Türk futbolunun en modern tesisi olarak dikkati çekiyor.

        Akyazı mevkisinde, denizin dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan tesis, 92 bin metrekare yeşil alana sahip.

        Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı spor kompleksinin içinde 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 bitki grubu yer alıyor. UEFA kriterlerine göre saha aydınlatma kriteri 2 bin lüks iken, stadın aydınlatması ise 3 bin lüks seviyesinde gerçekleştirildi. Komplekste ayrıca, Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezinin binaları ile 2 suni ve 5 doğal çim saha da bulunuyor.

        Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanı bulunan stadın çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın oluşturduğu hava kirliliğini temizleme kapasitesine eş değer konumda bulunuyor. 6 bin 500 ton çelik kullanılan çatının çevre dostu olarak kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliği ise dikkati çekiyor. "Akıllı çatı" olarak bilinen smart roof sistemi kullanılan stat, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye'de ise ilk olarak tarihe geçti.

        Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu yer alıyor. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorbord, 7,5 megapiksel aralığında olmasıyla da Türkiye'de yine tek olma özelliğini taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ