Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Igor Tudor: "Oyuncularım henüz istenen seviyede değil" - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, kulüpteki günlerini ve takımın durumunu Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Beinsports'a değerlendirdi.

        Hırvat teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

        KARABÜK'TE KÜME DÜŞMEME MÜCADELESİ DAHA STRESLİ

        "Karabükspor'la Galatasaray'daki duygularım arasında çok fazla fark yok. Real Madrid teknik direktörü olsanız da baskı vadır, motivasyon vardır ancak bu her kulüpte mevcut olan bir durum. Ama küme düşmeme mücadelesi yapan bir takımda bazı duygular daha yoğun yaşanabilir.

        GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI KAZANMAYI HAK ETTİK

        Gençlerbirliği maçında yaşananları ben bir geri dönüş olarak görmüyorum. İlk ayrı iyi oynadık ama ikinci yarıda kötüydük. Selçuk, Sneijder gibi çok kaliteli oyuncularımız var Selçuk'un attığı golle kazandık. Futbol bu tür farkların ortaya çıktığı bir oyun. Ancak şunu söylemeliyim ki, biz maçı kazanmayı hak ettik. Maçları kazanınca daha sakin çalışıyorsunuz. Kaybedince daha stresli oluyorsunuz.

        REKLAM

        GALATASARAY'A KARŞI RAKİPLER DAHA ZORLAYICI OLUR

        Galatasaray ve Karabükspor'daki maçlar çok farklıydı. Bir takım Galatasaray'la oynuyorken o maçta her şeyini verebilir. Trabzonspor maçı tabii ki bizim için hiç kolay olmayacak ama biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ben takımıma da bunu söylüyorum. "Skoru düşünmeyin, çıkın ve oyununuzu oynayın" tavsiyelerinde bulunuyorum. Trabzonspor büyük bir takım, yetenekli ve kaliteli oyuncuları var.

        TAKIMDA İYİ ŞEYLER GÖRDÜM

        Ben buraya 3 hafta önce geldim. Analiz yapıyorum, bazı detayları yeni yeni görüyorum. Bu yüzden Trabzonspor'dan çok kendi takımıma odaklanıyorum. Burada olduğum 3 hafta boyunca iyi şeyler gördüğümü söyleyebilirim.

        BACAKLAR HENÜZ BEYNİN KOMUTLARINI UYGULAYAMIYOR

        Artık Galatasaray'da daha sıkı savunma yapmaya çalışıyoruz. Antalya ve Gençlerbirliği maçında ilk yarılarda çok ilginç şeyler gördüm. Savunma yapma isteği, pres yapma isteği gördüm. Bunlar iyi şeyler. Oyuncuların yüzde yüz olarak benim dediklerimi uygulayabilmeleri için fiziksel olarak çok iyi olmaları lazım. Belki kafada hazırlar ama bacakları henüz onları takip etmiyor. İyi idman yapan oyuncularım var. Bu mantaliteyi onlar da kabul ettiler.

        REKLAM

        FUTBOLCU İDMAN MAÇLARINI BİLE KAZANMAYI İSTEYECEK

        Dışarıdan nasıl göründüğümü bilemem. Ben çalışmaya ve idmana inanırım. İdman maçlarında bile kazanmayı isterim. Belki de bu 8 yıl Juventus idmanlarında olmamdan dolayı bu şekilde. Çünkü biz Zidane'la antrenman yaparken hep bu şekilde düşünürdük. Bütün hafta zorlu idmanlar yapmazsanız, pazar akşamı nasıl maça çıkacaksınız? Siz robot değilsiniz ki! Bu mümkün değil. İdmanlardaki her maçı, küçük oyunları bile kazanmak istemelisiniz. Artık Bruma, Yasin, Sneijder daha çok savunma yapmayı istiyor. Bu güzel.

        TAKTİK ÇOK FAZLA ÖNEMLİ DEĞİL

        Fizik kondisyon olarak istediğimiz noktaya gelirsek çok daha yukarılara çıkacağız. Buna inanıyorum. 4-4-2'yle harika oynayan ve bu taktiği kötü oynayan takımlar var. 3-5-2 için de aynısı geçerli. Bu tamamen sahip olduğunuz oyuncularla alakalı. Taktik çok fazla önemli değil. Önemli olan ne zaman aps yapacağınız, kafa yapınız, mantaliteniz. Sistemin çok büyük fark yarattığını düşünmüyorum. Roma, Atalanta 3'lü oynuyor. İnsanlar bunu konuşmayı seviyorlar ama bana inanın sistem bu kadar önemli değil.

        REKLAM

        10 NUMARA DA SADECE BİR OYUNCUDUR

        10 numara da bir sayıdır. 10 numara merkezde oynayan bir oyuncudur. Önemli olan kaliteli oyunculara sahip olmak. Kaliteli oyuncular her sisteme kısa sürede adapte olurlar. Bu felsefede oyuncuların performansları daha çabuk ön plana çıkarlar.

        BEN GELDİM DİYE SAKATLIKLAR ORTAYA ÇIKMADI

        Sakatlıkların neden meydana geldiği cevaplanması zor bir soru. Herkes şimdi 'Tudor geldi. Çok sert idmanlar yaptırıyor ve sakatlıklar oluyor' diyor. Böyle bir şey yok. Şu an ben normalde yaptırdığım idmanların yüzde 16'sını yaptırıyorum. Çabuk adapte olamayabilirler. Yavaş yavaş gerçekleşecek şeyler bunlar. Ben bizden önce takımın nasıl idman yağtığını da biliyorum. Podolski ve Yasin hem sürekli ileri gidip geri geliyorlar. Antalyaspor maçından sonra sert idman prpgramları koymadım. Yumuşak idman yapmamıza rağmen sakatlıklar oluştu. Çünkü maç içinde normalden fazla efor sarfettiler.

        REKLAM

        4 savunmacımız sakat. Belki de Trabzonspor maçında ben oynamalıyım bilemiyorum. Benim, 10 kişiyle savunma yapma felsefem yok. '3'ünüz ileride kalın, geri kalanlar savunma yapsın' diyemem.

        BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN KOŞMAK

        Her antrenörün bir felsefesi vardır. Benim felsefem çok fazla koşmayı barındırıyor. Hep koşarsınız ama yoğun koşmak zorundasınız. 115-120 kilometre koşabilirsiniz, bunlar güzel ama kaç depar attığınız önemli. Topu kaybettiğimizde hemen kazanmalıyız. Bazı şeyleri değiştirmek kolay değil. Son 7 ayda oyuncular hep pas odaklı bir futbol oynamaya çalışıyorlardı. Şimdi bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Diğer pas felsefesinin kötü olduğunu söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın ancak ben topsuz alanda koşunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.

        OYUNCULARA MESAFE KOYMAK LAZIM

        Oyunculara yakın olmak önemli ama mesafe de koymanız lazım. Sizin patron olduğunuzu hissettirmeniz, bir şeyler bildiğinizi göstermeniz lazım. Kazandıkça oyuncular da size saygı duyar. İletişim bunun en önemli parçası...

        REKLAM

        PUAN TABLOSUNU DÜŞÜNMÜYORUM

        Ben puan tablosunu çok fazla düşünmek istemiyorum. Maç maç bakmamız lazım. Galatasaray her maçı kazanmak zorudnadır. Biz de cumartesi akşamı sahaya çıkıp en iyi oyunumuzu oynayacağız.

        BURADA YILLARCA KALMAK İSTİYORUM

        Bana inanın ben Galatasaray'da yıllarca kalmak istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp. İyi sonuçlar almak ve taraftarı mutlu etmek istiyorum. Geleceği çok fazla düşünmüyorum. Şu ana konsantre oluyorum. Geleceği düşünerek kendimi baskı altına sokamam. Gazeteleri bile okumuyorum. Kardeşim bana haberleri getiriyor ama ben 'Bana söyleme, bana haberleri getirme' diyorum." (Fanatik)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ