Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Başakşehir - Konyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Maç şifresiz mi yayınlanacak? - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası'nda final için geri sayım başladı. Finale yükselen Medipol Başakşehir ile Konyaspor, Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak. Birçok taraftar "Başakşehir - Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?" sorularının cevabını arıyor. Peki, Başakşehir - Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

        BAŞAKŞEHİR - KONYASPOR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA BAŞLAYACAK?

        Ziraat Türkiye Kupası final maçında Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor kupa için savaş verecek.

        Geçtiğimiz yıl tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Konyaspor UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda boy göstermişti. Bu yıl ise geçen yılın gölgesinde kalan Yeşil Beyazlılar, Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek yeniden UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda boy göstermek istiyor.

        REKLAM

        Medipol Başakşehir ise, 2016-2017 sezonunda müthiş bir sezon geçirdi. Ligde son haftaya girilene kadar Beşiktaş'la şampiyonluk yarışı veren Başakşehir, Beşiktaş'ın şampiyon olması sonrası gözünü kupaya dikti. Tarihinin en başarılı yılını geçiren Başakşehir'de tek hedef mükemmel geçen sezonu kupayla taçlandırmak.

        Yüzbinlerce insanın merakla beklediği Başakşehir - Konyaspor maçı 31 Mayıs Çarşamba günü saat 21..30'da başlayacak. Türkiye Kupası'nda en büyüğün belli olacağı maç ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

        Başakşehir - Konyaspor maçını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

        Volkan Babacan, Junior Caiçara, Yalçın Ayhan, Alexandru Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Edin Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Emmanuel Adebayor

        ATİKER KONYASPOR

        Serkan Kırıntılı, Nejc Skubic, Ali Turan, Jagos Vukovic, Barry Douglas, Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı, Deni Milosevic, Ömer Ali Şahiner, Amir Hadziahmetovic, Riad Bajic

        BİLETLER TÜKENDİ

        Başakşehir ile Konyaspor arasında Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçının biletleri 1 saat içinde tükendi. Karşılaşmanın bilet fiyatları 10 TL ve 20 TL'den satıldı.

        İKİ TAKIM FİNALE NASIL YÜKSELDİ?

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

        F GRUBU

        ● Yeni Amasyaspor 0 - 1 Medipol Başakşehir

        ● Medipol Başakşehir 2 - 0 Sivasspor

        ● Medipol Başakşehir 6 - 2 Göztepe

        ● Göztepe 0 - 2 Medipol Başakşehir

        ● Medipol Başakşehir 0 - 0 Yeni Amasyaspor

        ● Sivasspor 0 - 0 Medipol Başakşehir

        SON 16 TURU

        ● Medipol Başakşehir 2 - 1 Galatasaray

        ÇEYREK FİNAL

        ● Medipol Başakşehir 1 - 1 Akhisar Belediyespor

        ● Akhisar Belediyespor 0 - 2 Medipol Başakşehir

        YARI FİNAL

        ● Başakşehir 2-2 Fenerbahçe

        ● Fenerbahçe 2-2 Başakşehir Penaltılar: 9-10

        ATİKER KONYASPOR

        H GRUBU

        ● Kızılcabölükspor 0 - 4 Atiker Konyaspor

        ● Atiker Konyaspor 0 - 0 Trabzonspor

        ● Gümüşhanespor 1 - 1 Atiker Konyaspor

        ● Atiker Konyaspor 3 - 0 Gümüşhanespor

        ● Atiker Konyaspor 1 - 0 Kızılcabölükspor

        ● Trabzonspor 1 - 0 Atiker Konyaspor

        SON 16 TURU

        ● Atiker Konyaspor 2 - 1 Ümraniyespor

        ÇEYREK FİNAL

        ● Sivasspor 0 - 0 Atiker Konyaspor

        ● Atiker Konyaspor 3 - 2 Sivasspor

        YARI FİNAL

        ● Kasımpaşa 3 - 2 Atiker Konyaspor

        ● Atiker Konyaspor 2 - 0 Kasımpaşa

        İKİ TAKIM ARASINDAKİ MAÇLARIN SONUÇLARI

        Başakşehir ile Konyaspor arasında 22 karşılaşma oynandı. 22 karşılaşmada Başakşehir'in 9, Konyaspor ise 7 galibiyet elde etti. İki takım 6 karşılaşmada ise birbirine üstünlük sağlayamadı.

        ABDULLAH AVCI İLK PEŞİNDE

        Başakşehir'le 2016-2017 yılında adeta tarih yazan Abdullah Avcı, Süper Lig'de şampiyonluğu kaybedince gözünü Ziraat Türkiye Kupası'na dikti. PAF takımlardan Milli Takıma uzanan kariyerinde ilk kez kupa sevinci yaşamaya hazırlanan Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası'nı mutlaka kazanmak istiyor. Başakşehir kupayı kazanırsa, Ağustos ayında Süper Kupa'da Beşiktaş ile karşılaşacak.

        DOKA OYNAMAYACAK

        Adanaspor, maçında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Doka, Ziraat Türkiye Kupası final maçında da takımını yalnız bırakacak.

        ABDULLAH AVCI: KUPAYLA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

        M.Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, final öncesi düzenlenen basın toplantısında harika bir sezon geçirdiklerini söyledi. Avcı 3 sezondur üstüne koyarak geldiklerini belirterek “Bu sezonu kupayla taç- landırmak istiyoruz. Aykut Kocaman da 2.5 yıldır Konyaspor’da ve devamlı çıkış halinde. Bu sene de kupada final oynayacağız. İki hak etmiş takım finalde karşılayacak. Umarım kupayı biz alırız” diye konuştu.

        EMRE BELÖZOĞLU: KOLAY OLMAYACAK

        İstanbul ekibinin kaptanı Emre Belözoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Biz herkesin takdirini kazandık ve bu seneyi kupayla taçlandırmak istiyoruz. Kolay bir maç olmayacak. Hak eden kazansın.

        AYKUT KOCAMAN: ŞEHİR KUPAYI ÇOK İSTİYOR

        A.Konya’nın hocası Aykut Kocaman, M.Başakşehir karşısında kendi oyunlarını sahaya yansıtmak istediklerini belirtti. Rakiplerinin son 3 sezonun en istikrarlı takımı olduğunu belirten Kocaman “Konya şehri çok fazla kupayı istiyor. Sahadaki oyuncular maçın içinde kırılma olmadığı müddetçe bunu hissedecek. Bu da bizim avantajımız olacak. Her türlü ihtimali düşünüyoruz” dedi.

        ALİ ÇAMDALI: GURUR DUYUYORUM

        Yeşil-Beyazlılar’ın kaptanı Ali Çamdalı ise kendilerini çok güzel bir maçın beklediğini kaydetti: “Burada olmaktan hakikaten gurur duyuyorum. İnşallah taraftarlarımızı mutlu ederiz. Şimdiden Başakşehir’e de başarılar.”

        AVRUPA ETKİSİ

        Başakşehir kupayı kazanırsa, Devler Ligi’ne gideceği için lig 3.’sü direkt Avrupa Ligi gruplarına kalacak. Lig 4.’sü 2 ön eleme, 5.’liği garantileyen Antalya ise 3 ön eleme oynayacak. Kupayı Konya alırsa, direkt gruplara kalacak, Antalya’nın Avrupa umudu sona erecek.

        TARİHİ FİNAL

        Eski adı İstanbul BŞB olan Başakşehir, 2010-11’deki kupa finalinde penaltılarla Beşiktaş’a teslim olmuştu. 5 yıl sonra finale çıkan Avcı’nın öğrencileri, hedefe ulaş- maları halinde ilk kez kupa sevinci yaşayacak. Konya da ilk finalinden kupayla dönmeye çalışacak.

        AYKUT KOCAMAN EFSANE OLMANIN PEŞİNDE

        Aykut Kocaman, bugün zafere ulaş- ması halinde 3. kez kupayı kazanacak. Daha önce F.Bahçe’de 2012 ve 2013’te mutlu sona ulaşan başarılı çalıştırıcı böylece 3’er kupayla zirvede bulunan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı ve Gündüz Kılıç’ı yakalayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ