Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Köksal Yedek doping göz ameliyatı Elazığspor - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR / ÖZEL HABER - Murat AĞCA
        Göz göre göre doping! Yüz milyonlarca doların döndüğü Süper Lig’de yer alan Elazığspor, kadrolu bir kulüp doktoru çalıştırmak yerine maçtan maça doktor tutunca, futbolcusu Köksal Yedek dopingli çıktı!

        2

        21 Aralık’ta Elazığ’ın rakip sahada oynadığı Beşiktaş lig maçı sırasında Köksal Yedek doping kontrolüne alındı. Köksal, göz ameliyatı olduğunu ve bu nedenle ilaç kullandığını beyan etti. Futbolcu, bu ilaçları danışacak kulüp doktoru olmadığı için göz doktoruna sormuş ve “Ne dopingi. Bu senin performansını artırmaz, düşürür” cevabı almıştı.

        3

        Oysa ki Köksal’ın kullandığı ilaçların, ‘maskeleyici ve idrar söktürücü’ etkisi nedeniyle yasaklı olduğu ortaya çıktı. Ancak artık olan olmuştu. A numunesi sonuçları pozitif çıkınca Köksal ‘doping yaptığı’ için PFDK’ya sevk edilecek.

        4

        WADA kuralları gereği sporcu vücuduna giren her türlü maddeden sorumlu ve bilmemek mazeret sayılmıyor. Ancak PFDK, mevcut durumu göz önüne alırsa, Köksal’ın birkaç aylık cezayla kurtulma şansı da bulunuyor. Köksal örneği, milyonlarca liralık futbolcuların sağlığının, masör ve fizyoterapist eline bırakılamayacağını bir kez daha ortaya koyuyor.

        5

        HASAN VE ERMAL ÖRNEKLERİNİ HATIRLATTI
        Türk sporunda kullandığı ilaç nedeniyle ceza alan iki önemli örnek var. 1998’de Hasan Şaş, Juventus-Galatasaray maçı öncesi gribal enfeksiyon nedeniyle doktorun yazdığı Aferin ilacını içtiği için dopingli çıkıp 6 ay ceza almıştı. 2006’da da milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu, saç ilacındaki yasaklı madde nedeniyle 6 ay cezalandırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ