Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray ali çoban kimdir, ali çoban galatasaray, ali çoban vefat - Galatasaray Haberleri

        Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden eski Galatasaraylı Ali Çoban hayatını kaybetti. Efsane stoper dün yoğun bakıma alınmıştı...

        Türk Futbolunun ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu ,TÜFAD İstanbul üyesi, Antrenörü Ali Çoban geçirdiği rahatsızlık sonucu 8 Mayıs'ta hastaneye kaldırılmıştı.

        Buradaki tedavisinden sonra evinde istirahata çekilen Çoban'ı TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı Rıza Çavuşoğlu ve yönetim kurul üyeleri evinde ziyaret etmiş Ali Çoban bu ziyaretten dolayı çok memnun olurken, TÜFAD yönetimi unutulmaz futbolcuya acil şifalar dilemişti.

        Ali Çoban Kimdir?

        1955 tarihinde Tekirdağ 'da doğan Galatasaray'ın unutulmaz defans oyuncusu Ali Çoban, futbola Ortaköyspor'da başladı. 1974 yılında Bandırmaspor'da forma giyerek profosyonelliğe adım attı. Daha sonra sırasıyla ;Gaziantepspor (1 yıl), Zonguldakspor (1 yıl), Beşiktaş (4 yıl), Galatasaray (4 yıl) Kocaelispor (2 yıl), Sarıyerspor (2 yıl), Karşıyakaspor'da (2 yıl) futbol oynadı. Karşıyaka'da oynarken geçirdiği sakatlık sonucu futbol kariyerine son verip teknik direktörlük yaptı.

        1980-1981 sezonunda Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olan Ali Çoban, takımımızın heksikliğini hissettiği mevkide başarılı sezonlar geçirmiş 1984-85 sezonuna kadar görev yapmıştı. Ali Çoban 11 Kez Genç Milli, 14 Kez Amatör Milli, 8 Kez Ümit Milli ve 8 kez de A Milli Takım forması giydi.

        Ali Çoban bir süredir amansız bir hastalığa karşı büyük bir mücadele veriyordu.

        GALATASARAY'DAN ALİ ÇOBAN MESAJI

        "Galatasaray'ın ve Türk futbolunun unutulmaz oyuncusu Ali Çoban'ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

        Galatasaray'da 4 yıl forma giyen, gerek oyunu gerekse de duruşu ile taraftarların büyük sevgisini kazanan Ali Çoban'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk futbol camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ