Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Süper Lig'in kaderini onlar yazacak! - Trabzonspor Haberleri
        1

        Süper Lig'e koronavirüs nedeniyle verilen ara bu hafta itibarıyla sona ererken gözler şampiyonluk yarışına çevrildi.

        2

        Zirvenin dört atlısı; Trabzonspor, Başakşehir, Galatasaray ve Sivasspor'u kalan 8 haftada kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi beklerken kritik maçlarda nefesler tutulacak.

        3

        4 takım da bu zorlu yarışta yıldızlarına güvenirken işte Süper Lig'in kaderini belirleyecek ayaklar:

        4

        TRABZONSPOR

        Süper Lig'in kalan 8 haftasına 53 puan ve averajla Başakşehir'in önünde lider giren Trabzonspor'un son 8 haftada en fazla güvendiği isim Alexander Sörloth.

        5

        Ligin geride kalan 26 haftasında 19 gol ve 6 asistlik katkı veren Norveçli yıldız, gol krallığında zirveye yerleşirken bu sezon Fırtına'yı sırtladı.

        6

        Bu sezon büyük maçlarda da klasını konuşturan yıldız oyuncu, Beşiktaş'a 3 gol, Fenerbahçe ve Galatasaray'a ise birer gol kaydetti

        7

        Bordo-mavililerin hücumdaki diğer bir etki silahı ise Anthony Nwakaeme. Njeryalı yıldız, bu sezon 24 maçta 10 gol, 9 asist üretti.

        8

        Tekniği ile taraftarın sevgilisi olan 31 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'un kritik maçlarında en önemli gol umutlarından olmaya devam edecek.

        9

        Trabzonspor'un maestrosu Jose Sosa da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olmasına rağmen şampiyonluk için varını yoğunu ortaya koyan isimlerden.

        10

        Bu sezon 24 maçta 6 gol, 6 asistlik katkı sağlayan Arjantinli yıldız, Türkiye'deki 2. şampiyonluğunu bordo-mavililerle yaşamak için sahaya çıkacak.

        11

        Fırtına'da kaleci Uğurcan Çakır ile sakatlıktan dönen Abdülkadir Ömür de kalan 8 haftada önemli rol üstlenecek isimler.

        12

        BAŞAKŞEHİR

        Trabzonspor'la aynı puanda bulunan Başakşehir, uzun süre yaklaştığı şampiyonluğa bu kez ulaşmak için çok kritik sınavlara çıkacak.

        13

        İstanbul ekibinin bu yarışta en güvendiği isimlerin başında yıllardan beri olduğu gibi Edin Visca geliyor. Boşnak yıldız, takımına şu ana kadar ligde 8 gol ve 12 asistlik katkı sağladı.

        14

        Turuncu-lacivertlilerin tecrübeli golcüsü Demba ba attığı 10 gol ve yaptığı 5 asistle zirve yarışında takımına çok önemli bir katkı sağladı.

        15

        Yine 10 kaydeden Enzo Crivelli sakatlırken dönerek takımdaki yerini alırken İrfan Can Kahveci de orta sahadaki dinamizmiyle Başakşehir'in bu sezonki başarılı yürüyüşünü sürdümesi için en önemli koz olacak.

        16

        GALATASARAY

        Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, Trabzonspor ile Başakşehir'i 50 puanla 3 puan geriden takip ediyor.

        17

        Sarı-kırmızılıların üste üste 3. zafere ulaşmak içi en güvendiği isimlerin başında Radamel Falcao geliyor.

        18

        Sakatlıklarla geçirdiği ilk yarının ardından kendini bulan Kolombiyalı yıldız, attığı gollerle o günlerin acısını çıkartmıştı.

        19

        Falcao, ligde 14 maçta 9 gol atıp 1 asist yaparken kalan 8 haftada takımına en iyi katkı vermek için hazır olacak.

        20

        Aslan'da teknik direktör Fatih Terim'in değişmezlerinden olan Mario Lemina da 8 haftalık dönemde önemli şeyler beklenen isimlerden.

        21

        Kiralık olarak forma giyen yıldız oyuncu, buna rağmen mücadeleci futbolu ve tekniğiyle taraftarın gözdelerinden olurken Türkiye'deki ilk sezonunda kupa kaldırmak için kritik sınavlara çıkacak.

        22

        Ve tabii ki Fernando Muslera... Her sene olduğu gibi bu sene Uruguaylı kaleci, Aslan'ın zorlu şampiyonluk yolculuğunda kurtarışlarıyla katkı sağlamanın peşinde.

        23

        Aslan'da bu sezon beklentilerin altında kalsa da her sezon son bölümlerde ağırlığını koyan Feghouli de Terim ve taraftarın en büyük güvencelerinden...

        24

        SİVASSPOR

        Bu sezon gösterdiği performanla alkış alan Sivasspor ise zirvenin 4 puan gerisinde 4. sırada. Rıza Çalımbay'ın öğrencilerinin en büyük avantajı fikstür olarak göze çarpıyor.

        25

        Yiğidolar'ın iki yıldızı Mert Hakan Yandaş ile Emre Kılınç herkesin malumu. Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan ikili, isimleri büyük takımlarla anılmasına rağmen şampiyonluğu Sivas'a getirmek için mücadelelerini sürdürecek.

        26

        Sivas'ta bu sezon 11 gol kaydeden Yatabare en önemli hücum silahı olarak öne çıkarken sakatlığı bulunun Fernando ise en büyük kayıp olarak görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ